SäätöäSäädin blogin asetuksia hieman, kun vihdoin keksin monen mutkan kautta miten saan kuvat isommiksi ilman että ne muuttuvat aivan sumeiksi ja rakeisiksi. Olen samaa koodinpätkää koettanut käyttää aiemminkin, mutta aina palannut pienempiin kuviin koska en ole kestänyt miten huonoiksi kuvat on muuttuneet. Tämä uusi asetus muuttaa vain nyt kaikkien vanhojenkin postausten kuvat kerralla, ja jokaisesta vanhasta postauksesta pitäisi käydä jokainen kuva erikseen muuttamassa jotta ne saisi näkymään tarkempina. Minulla on 945 postausta täällä blogissa, ja totesin että joopa, annapa olla. Vanhojen postausten kuvat on siis sumeita, ja uusiin laitan tästä eteenpäin ne näin :-) Sain henkistä tukea ja viestittelyapua kuvien säätämisessä, kiitos vielä S Beauty of life-blogista!

Jos teillä on kyseiselle koodille tarvetta, menkää bloggerissa blogin malli - mukauta - lisäasetukset -lisää css ja siihen koodinpätkä:  .post-body img { width:710px; height:auto;} Numeroa muuttamalla muuttuu kuvien leveyskin ja sekä pysty- että vaakakuvat tulevat tasalevyisinä. Minulla kuvien laatuun vaikutti se, olinko valinnut kuvan kohdalta "alkuperäinen koko". Aiemmin käyttämäni "erittäin suuri" ei siis vielä riittänyt (ja tämä on se jota en jaksa jokaisesta vanhasta kuvasta käydä muuttamassa).

Kuvassa vanhan kodin terassi ja sieltä suuresti kaipaamani piippuköynnös sekä eräs pikkuneiti M <3

16 kommenttia

 1. Jee! Vertaistuki on parasta 💕💕

  VastaaPoista
 2. Itse muutan kuvat muokkausvaiheessa kokoon 700, ajaakohan saman asian? Kun en näistä ymmärrä oikein. Oi, tuo piippuköynnös näyttää ihanalta. Jotain köynnöstä olen miettinyt terassin päätyyn, josta on suoraa näkymä takanaapurin pihaan. Hyvä vaihtoehto löytyi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tavallaan ajaa ihan saman asian. Tämä säätää nyt kaikki jo blogissa olevatkin kuvat samaan leveyteen. Piippuköynnös on ihana, sellainen varjoisan puolen köynnös :-)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä!!! Olen tuota ihmetellyt, miten joitkut saavat kuvat niin isoiksi...itse jos laitoin alkuperäinen koko meni yli sivutekstien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässäkin ne kuvat näyttää vielä kirjoitusvaiheessa valtavilta, mutta asettuvat sitten valmiissa postauksessa samaan leveyteen.

   Poista
 4. Nyt täytyy tunnustaa tyhmyyteni, mutta tekeekö tuo koodinpätkä sen, että kuvat muuttuvat automaattisesti tuossa koodissa määriteltyyn kokoon? Itse kun olen aina ne pienentänyt blogini leveyttä vastaavaksi ja sitten valinnut siitä kuvasta sen "alkuperäinen koko". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se tekee just sen. Ja jos numeroa muuttaa, saa kuvan leveyden säädettyä oman blogin leveyteen sopivaksi. Mun käyttämissä kuvankäsittelyohjelmissa ei ole jotenkin näppärästi saatavana tuota kuvan koon muuttamista (tai en vaan osaa), niin mulle tämä vaihtoehto sopii paremmin :-)

   Poista
 5. Kiitos vinkkauksesta! Eilen viimeksi tuskailin tuon kokoasian kanssa. Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti onnistut! Mullakin tätä on veivattu jo kauan, kun en tosiaan keksinyt mikä aiheuttaa sen kuvien rakeisuuden kun ne suurensi. Mutta nyt pitäisi olla vähän tarkempia :-)

   Poista
 6. Mulla on muuten sama juttu. Olen muutamaan kertaan ottanut sellaisen rupeaman, että olen käynyt vaihtamassa kuvakoon "alkuperäiseksi", mutta hullun homaa, vaikka postauksia huomattavasti vähemmän kuin sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, sä olet siis ollut fiksumpi :-D Mulla kesti yli viisi vuotta tajuta tää asia :-D

   Poista
 7. Kiitos tästä vinkistä! Olen käsin aina muuttanut kaikkien kuvien koot ja se jos mikä on turhauttavaa hommaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Tuossa on puolensa, toki se muuttaa sitten kaikki, myös sellaisiksi pieniksi kuvakkeiksi tarkoitetut kuvat :-D

   Poista
 8. Ihana piippuköynnös ja pikkuneiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tuo piippuköynnös oli kyllä tosi ihana, meillä oli talon ja varaston välissä terassi ja sen päällä pergolapuut, köynnös kiipeili siellä päällä ja joskus vuosien päästä tekee varmaankin terassiin vihreän katon. Harmi että istutuksia ei saanut vanhasta talosta mukaan :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!