Poikki

Kissa pötköttää, olohuone, viherkasvi, sisustus

Kissa esittää tässä pantomiimina kuvaelman "Vuorotyöläisen tunnelmat iltaviikon jälkeen ainoana vapaapäivänään" :-D

Valittamatta asiasta sen enempää, on täällä kyllä emäntä melkoisen poikki. Iltaviikko takana, paljon uuden opettelua, ja noin puolitoista tuntia matkantekoa molempiin päihin työpäivää. Nyt alan taas muistaa mitä vuorotyö on, jotenkin nuo yhdeksän kotiäitivuotta saivat ehkä muistot jo haalenemaan tai jopa kaunistumaan :-D Toisaalta tykkään työstäni todella paljon, ja on mukavaa saada uusia haasteita ja päästä käyttämään päätään ihan toisella tavalla. Etukäteen jo ounastelin että alkuun voi olla aika väsynyttä meinikiä, eli ei tämä ihan puun takaa sentään tullut. Enemmän yllätyn siitä, että ero lapsista on ollut vaikeampi kuin luulin. Jotenkin sitä oli jo niin kypsä töihin, että luulin olevani vain intopiukeana kun saankin olla enemmän aikuisten seurassa. Sitä en arvannut etten näe lapsia juuri ollenkaan! Kontrasti aiempaan on siinä asiassa kyllä todella suuri. Kyllä me kaikki varmasti kuitenkin totutaan, muutama viikko on vasta kulunut, ja iltavuorojen jälkeen tunnelma on tämä. Jossain vaiheessa on taas aamupainotteisempaakin, niin pitää ottaa sitten takaisin lapsosten kanssa.

Nyt nautitaan kuitenkin tästä yhdestäkin vapaapäivästä (lue: tehdään viikon kotityöt), ja huomenna sitten taas reippaana uusiin haasteisiin :-) Kivaa sunnuntaita teillekin!


12 kommenttia

 1. Tsemppiä uudenlaisen arjen haasteisiin <3 Tuttu tunne tuo matkanteko ja ikävä lapsosia. Työ josta tykkää pistää kummasti jatkamaan. Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Olen ajatellutkin sinua bussissa ja autossa istuessani. Että kyllähän tätä muutkin. Toivottavasti sinullekin löytyy pian jotain uutta ja ihanaa!

   Poista
 2. Vuorotyöläisenä niin tuttua.. Viime viikot olen tehnyt pelkkää ilta- tai yövuoroa ja illassa menee seuraavakin viikko. Iltavuorot ovat kyllä siitä inhottavia, kun niihin menee koko päivä ja aamulla ei saa oikein mitään aikaiseksi. Kai tämä tästä jossakin vaiheessa tasoittuu :) Onneksi työsi on sinulle mieleistä niin se auttaa jaksamaan tiukempinakin hetkinä. Tsemppiä ensi viikon rutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, samoin sinne! Minulla ei onneksi ole yövuoroa, mutta pitkän matkan vuoksi olen iltavuoroista kotona vasta lähempänä puolta yötä, ja aamupäivällä pitää kuitenkin jo lähteä kotoa liikkeelle. Kyllä se varmaan aikansa ottaa että alkaa tottua kroppa ja mieli. Samoin uuden opettelu on väsyttävää, kun koko päivän pitää pinnistellä ja omaksua paljon uutta tietoa. Aivojumppaa siis, mutta hyvähän se vaan tekee! :-D

   Poista
 3. Minä olen elänyt vuorotyöläisen miehen vaimona lähes kolmekymmentä vuotta. Kyllä tuo vuorolista määrää monet menot ja vieraiden tulot.
  Jaksamista sulle !

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä arkeen. Muakin hieman jänskää, että mitä tulossa ja tiedossa :)

  VastaaPoista
 5. Moikkis!
  Tiedän tunteen jopa liiankin hyvin..8 h päivät ja kolme tuntia työmatkaa päälle - täällä samainen juttu. En enää laske työmatkaa kilometreissä vaan tunneissa.
  Koita jaksaa - itse jännitän talvea, koska olen tosi paljon yksin ja pimeä aika syö energiaa. En edes voi julkisilla kulkea, koska se tekee duunimatkaan enemmän minuutteja. Joten tukihalit sinnekkin!! Yritetään jaksella!!

  Terkut
  Kati/Call It Home blogi

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä ihan hurjasti! Ehdin tekemään puolisen vuotta vuorotyötä esikoisen syntymän jälkeen. Rankkaa oli! Työarki rasittaa niin eri tavalla ja teillä varsinkin on taatusti hurja sumpliminen kalenterin ja ison lapsimäärän vuoksi. Kyllä me selvitään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen tehnyt vuorotyötä kyllä vuosia ennenkin, mutta lapsia oli silloin kaksi eikä kuusi :-D Ja asuin lähellä työpaikkaa, toisin kuin nyt. Kotitöiden määrä on aika suorassa suhteessa lapsilukuun, tällä viikolla juuri totesin että kun ei ole ehtinyt pestä pyykkiä, alkaa viikon jälkeen tilanteessa olla katastrofin ainekset... Onneksi osa porukasta oli reissussa, niin vuoret eivät olleet ihan niin isot, mutta kuitenkin!
   Tsempit sinnekin, tänäänkö se suuri päivä oli? <3

   Poista
 7. Jaksamista! Työn ja kotielämän yhdistäminen on joskus haastavaa. :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!