ValkovuokkometsässäViime vuonna valkovuokkojen aikaan ehdin jo surra ja haikeilla edellisen kodin ympäristöä, se kun oli eka kevät tässä kodissa. Meillä kasvoi vanhan kodin takana metsässä paljon valkovuokkoja, ja ne näkyivät ihanasti myös keittiön ikkunasta sisään. Toki huomasin pian, että tämänkin kodin lähistöllä kasvaa vuokkoja runsaasti, mutta ei ihan niin pihapiirissä kuitenkaan. Muutenhan täällä on luontoa ympärillä aivan eri mittakaavassa kuin Helsingissä. Lähistöllämme on merenrantaa, luonnonsuojelualuetta, ulkoilureittejä ja vaikka mitä tarjolla. Naapurimme vinkkasi myös tästä yhdestä alueesta, ja että täällä kasvaa keväisin upeasti valkovuokkoja. Viime vuonna vuokkoaika ehti mennä ohi, emmekä piipahtaneet täällä juuri silloin, mutta nyt pieni metsäretki sopi päivän ohjelmaan mainiosti. Ja kyllä, nyt koen, että vanhan kodin vuokoille on löytyt korvaaja, vieläpä moninkertaisesti! Kuljin pitkin vuokkomerta sellainen sydämetsilmissä-emoji-ilme naamallani, ja napsin kuvia kunnes akku meni tyhjäksi :-D Vihdoin tuntuu siltä, että olemme kotiutuneet tänne kunnolla, eikä edes keväiset vuokot saa enää haikailemaan menneeseen. 
Valkovuokko, kukkameri, Porvoo


Alueella on myös pieni kallio, josta tiirailimme kiikareilla lintuja ja muuta merellistä tunnelmaa. Ilma oli tosi lämmin, ja ihan aidosti keväisen tuntuinen. Pienimmät tohkeilivat kimppujensa kanssa, ja saimmekin ihanat kukkameret tuotua kotiin maljakoihin muistoksi retkestä. Ihana tapa viettää äitienpäivää!
Ihanaa ja rauhallista äitienpäivän iltaa kaikille, olitpa sitten äiti itsekin, tai jonkun lapsi ♥

9 kommenttia

 1. Valkovuokkomättäät on niin lumoavan kauniita :) Mukavaa äitienpäiväiltaa sinne 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä todella kauniita! Yllättävän vaikea saada napattua kuviin tunnelmaa joka metsässä kulkiessa on, mutta mukava aihe, ja ehkä yksi lempiaiheistani luontokuvissa :-)
   Kiitos paljon, mukavaa iltaa teillekin!

   Poista
 2. Oi vautsi, upeat huudit! Meillä on vielä lunta - ihana katsella näin keväisiä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä ihanasti luontoa kodin ympärillä, tämäkin metsä ihan pienimpienkin käveltävän matkan päässä :-) Ja vaikka meilläkin kevät on kovasti myöhässä, niin pientä vihreyttä sentään on jo. Lumi kuulostaa kyllä hurjalta, onko sielläpäin aina vielä toukokuussakin lunta? Toivottavasti saatte pian kukkia maahan tekin ♥

   Poista
 3. Ihania valkovuokkoja! Meillä vuokkoja on todella vähän ja varret kovin lyhkäisiä, ei oikein kimppua saa aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla noita oli tosiaan enemmän kuin varmaan ikinä olen missään nähnyt kerralla ♥ Seassa oli jonkun verran myös sinivuokkoja, ja jotain kolmatta jota en tunnistanut mutta ekaluokkalainen tiesi heti nimen (unohdin sen jo) :-D Toivottavasti saatte tekin pian kimppuja tehtyä! :-)

   Poista
 4. Muistan lapsuuden valkovuokko metsät, ihania.
  Täällä ei ole luonnossa noita ihania kukkia.
  Onneksi puutarhassani on tullut etelästä tuodun kukan mukana alku, nyt se on pieni alue, jos näin voin sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pieni alkusi siitä vielä leviää! Minulla on myös puutarhassa istutettuna myös jokin vuokkolaji, en vaan muista tarkemmin oliko se nyt Arovuokko vai Alppivuokko vai mikä. Menestyisiköhän sen tyyppinen teilläpäin?

   Poista
 5. Ihania!! :D Mä niin rakastan valkovuokkoja. Meillä kasvoi niitä vanhan kodin pihassakin. Ihana metsä!

  Käypä muuten kurkkaamassa blogiani, mikäli arvonta kiinnostaa. ;) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!