Viherkasvien kevät

Viherkasvi Talostakoti sisustus

Keväiset fiilikset auringon ja lämpimien päivien myötä on aiheuttaneet välittömän innostuksen myös puuhata kasvien kanssa. Koska pihan multaan ei sormia vielä saa, päätin aloittaa viherkasvien keväthuollon. Kaikkiin kasveihin en vaihda multaa joka vuosi, mutta katson kasvit läpi, tarvittaessa käytän kasvin suihkussa ja lisäilen pinnalle uutta multaa. Joillekin kasveille tarvitsee hankkia isompi ruukku, mutta monesti teen ruukkuhankinnatkin vasta kun olen tarkistanut tilanteen ja tiedän että minkä kokoisia ruukkuja kaivataan ja kuinka monta.

Talostakoti viherkasvi sisustus

Tänään esimerkiksi tämä kumiviikuna sai raikastavan suihkun ja hieman uutta multaa, mutta se pysyi vanhassa ruukussaan. Juurakko mahtui vielä hyvin nykyiseen ruukkuun, ainoa pulma oli hieman vino kasvutapa. Koetin vähän oikaista kasvia suoremmaksi kun istutin sen uudelleen, mutta kunnon suoristuksen saa tehtyä vasta sitten kun on aika siirtyä seuraavaan ruukkukokoon. Ensi keväänä siis kenties?

Viherkasvi mullanvaihto Talostakoti


Kirjoittelin viherkasvien keväthuollosta myös toissa keväänä, siihen postaukseen pääset tutustumaan tästä: https://talostakoti.blogspot.com/2017/02/viherkasvien-kevathuolto.html.

Mukavaa paluuta arkeen tämän viikon hiihtolomalaisille, ja toisaalta ihanaa lomaa heille joilla loma vasta alkaa! :-)

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!