Miksi muutimme Porvooseen?

Kaupallinen yhteistyö Porvoon kaupungin kanssa


Aika ajoin törmään kysymykseen, miksi muutimme Porvooseen? Asuimme aiemmin yli kymmenen vuotta Helsingissä, jonne olimme rakentaneet myös itsellemme kivan talon. Vastauksia on olemassa lyhyt ja pitkä versio, mutta koetan tähän nyt muotoilla sellaisen ymmärrettävän tiivistelmän :-D 

Tämä postaus on myös osa koko vuoden 2019 kestävää yhteistyötäni Porvoon kaupungin kanssa, jossa on tarkoituksena tuoda esiin arkea kaupungissa. Porvoo on tunnettu matkailun näkökulmasta laajastikin, mutta oma osuuteni on tuoda esiin se normaali pikkukaupungin lapsiperheen arki, jota mekin elämme täällä postikorttimaisen kauniissa kotikaupungissamme. Tervetuloa siis mukaan, postailen vuoden mittaan tämän jälkeen vielä kolme kertaa aiheesta tänne blogiin, ja Instagramissa tulee vilahtamaan yhteistyön kuvia noin kerran kuukaudessa, tunnisteella #unelmienkotikaupunki ja #porvoo. Seurailla voitte toki myös kaupungin omaa Instaa, eli @porvoonkaupunki_borgåstad. Olen itse tästä yhteistyöstä tosi innoissani!


Mutta siis se kysymys, että miksi juuri Porvoo? Edellinen talomme oli tontin rakennusoikeuden ja oman rakennusbudjettimme vuoksi melko pieni. Sellainen näppärän kokoinen ns. tavallisen perheen koti. Sinne muuttaessamme olimme kuitenkin jo keskivertoa isompi perhe neljän lapsemme kanssa, ja kun siellä asuttujen vuosien aikana meille syntyi vielä kaksi lasta lisää, alkoi arjen pyörityksessä tulla seinät vastaan. Pyykkihuolto, ruuanlaitto ja tavaroiden säilytys, kaikki kaipasivat lisää tilaa. Joskus olen myös sanonut, että rakensimme uuden talon saadaksemme isomman eteisen, ja siinäkin on totuutta mukana. Edellisessä talossa kun tulimme porukalla kotiin, osa joutui odottamaan ulkona että ensimmäiset olivat saaneet riisuttua kenkänsä ja tehtyä tilaa eteiseen. Ei kovin käytännöllistä!


Talostakoti Porvoo tuomiokirkko

Tonttimaan perässä


Edessä oli väistämättä isomman kodin hankinta. Helsingin hinnoilla kävi aika pian selväksi, että sen kokoiset kodit joita olisimme tarvineet, olivat budjettimme ulottumattomissa. Vaihtoehtona oli rakentaa uudelleen itse, mutta myös tonttien hinnat olivat pääkaupunkiseudulla karanneet korkeiksi. Tässä kohdassa käänsimme katseet hieman kauempana oleviin alueisiin, ja Porvoon suunta oli lopulta meille ainoa luonnollinen valinta. Olemme molemmat kotoisin Kouvolasta, ja isovanhempia asuu siellä edelleen. Tähän suuntaan muutto lyhensi siis etäisyyttä heihin puolen tunnin ajomatkan verran. Lisäksi olimme käyneet Porvoossa usein retkillä, ja pidimme kaupunkia hyvin viihtyisänä. Itse kävin aikoinaan osan opinnoistani täällä, ja kaupunki oli sitenkin tullut tutummaksi. Kun vielä tonttien hinnat olivat täällä vain murto-osan Helsingin hinnoista, alkoi päätös pikkuhiljaa kypsyä. Itse olin aiemmin varma, mutta miestä piti hieman suostutella. Lopulta veden läheisyys kaupungissa, kesäisin rannassa keinuvat purjeveneet ja ajatus ehkä joskus eläkepäivillä hankittavasta omasta veneestä lähilaituriin saivat muiden seikkojen ohella puolisonikin vakuuttumaan siitä, että meistä tulee porvoolaisia!Porvoossa meitä viehätti myös se, että tämä on oikea kaupunki palveluineen ja aktiviteetteineen. Tontteja katsellessa monen muun vastaavalla etäisyydellä pääkaupunkiseudusta olevan alueen keskustat olivat hieman "nukkumalähiöitä", eli siellä oli vain välttämätön. Täällä sen sijaan on maan parhaita ravintoloita, kaunis vanha kaupunki, luontoa ja merenrantoja sekä laajat harrastusmahdollisuudet. Mieheni käy Vantaalla töissä, ja hänen työmatkansa kestää noin 35-40 minuuttia. Tuo on kohtuullinen aika, sama aika menisi helposti pääkaupunkiseudun sisälläkin siirtymiseen. Itse olen vuosien aikana ehtinyt työskennellä Helsingin keskustassa ja jopa Espoossa täältä käsin, mutta nykyinen yrittäjyys ja kotoa käsin toimiminen ovat osoittautuneet arjessa  meille parhaaksi yhdistelmäksi. 

Lähes neljän vuoden asumisen jälkeen voin jo sanoa kotiutuneeni loistavasti. Muutto vastasi juuri niihin tarpeisiin joiden vuoksi tänne lähdimme. Enemmän aikaa arkeen, tilavampi koti, ja rauhallinen luonto kodin ympärillä ♥Pikkukaupungissa kaikki on lähellä, eikä kulkemiseen päiväkodin, koulun ja harrastusten välillä mene paljoa aikaa. Välillä jos tekee mieli lähteä ikäänkuin minimatkalle, voi suunnata Porvoon vanhaan kaupunkiin, jota sentään tulee ihailemaan turisteja ympäri maailmaa. Meillä sinne on matkaa noin kolme kilometriä :-D Yksi suosikkini kaupungilla on kesäinen joen ranta terasseineen, ja siellä viihdyn jäätelötötterö kädessä enemmän kuin hyvin. Näin talviseen aikaan kun ei jäätelöä niin tee mieli, voi poiketa vaikkapa kahvilaan Runebergin tortulle. Koska Porvoossa ollaan, saa niitäkin täältä ympäri vuoden. Huomenna 5.2. kun vietetään Runebergin päivää, tarjolla on monenlaista ohjelmaa, mm. näitä kuuluisia torttuja runoilijan kotimuseossa. Taidanpa mennä piipahtamaan, ja samalla käydä taas ihailemassa talon upeita vanhoja viherkasveja :-)


Lisätietoja Porvoosta asuinkaupunkina löytyy kaupungin nettisivuilta www.porvoo.fi/unelmat

Mukavaa alkanutta viikkoa!


6 kommenttia

 1. Porvoo on mun lemppari kaupunki. Mä tykkäisin käydä useamminkin siellä.
  Minulla on sukulaisia siellä, kaksi siskoni lasta asuvat perheineen.
  Toissa kesänä olimme vähän pitempään ja kiertelimme noita maisemia mitä sulla on kuvassa.
  Mä olisin halunnut kävellä vielä pitempään, mutta selkä/lonkka vaiva paheni, jotenka oli lopettava aivan kesken ihailu.Voi kun ehtis olemaan siellä kokonaisen viikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meillekin tämä oli suosikki retkikohde ennenkuin tosiaan päätettiin muuttaa tänne kokonaan. Ei olla kyllä kaduttu :-)
   Nythän tänne on tekeillä parikin hotellia, eli joskus tulevaisuudessa yöpymismahdollisuuksiakin pitäisi olla enemmän keskustan alueella. Toivottavasti pääset joskut tänne lomailemaan! Suosittelen käymään myös tuolla meren äärellä esimerkiksi risteilyllä, tai vaikkapa makkaranpaistossa Emäsalossa. Täällä on paljon kivoja paikkoja :-)

   Poista
 2. Kerran olen käynyt lapsena Porvoossa ja mieli tekee tulla uudelleen. Joka kesä se vaan jää. No ehkä tulevana kesänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tule ihmeessä! Tervetuloa :-) Täällä on paljonkin erilaista nähtävää ja koettavaa!

   Poista
 3. Sattumalta löysin blogsi ja jäin lukijaksi. Porvoo on tuttu kaupungi sillä yhden elämän vaiheen vietin siellä asuen. Pitkään aikaan en ole käynyt sillä Porvooseen jäi ikäviä ja vaikeita muistoja. Kuitenkin vuoden ovat kuluneet ja aika mennyt niin tällä hetkellä välillä kaipaan sitä vanhaa kaupunkia ja jokivartta kesäisin. Vanha kaupunki oli ihana jouluisin. Varmasti tulen viemään tyttöni käymään Porvoossa ja näyttämässä tiettyjä paikkoja hänelle lähivuosina. Tyttöni syntyi Porvoossa, mutta ei muista niiltä ajoilta mitään. Nyt olemme muuttaneet aivan muualle ja elämä on hyvin maalaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hilu, ja kiva kun löysit tänne blogiin :-)
   Toivottavasti tulet joskus käymään vielä Porvoossa, kaupunki on kehittynyt todella paljon jo sinä aikana kun me olemme asuneet täällä. Uusia alueita on rakennettu vauhdilla, mm. joen ranta Näsin puolella alkaa olla jo hyvin erilainen kuin muutama vuosi sitten. Samoin jokiranta on nykyään tosi kiva alue rantakahviloineen!
   Maalaiselämä kuulostaa ihanalta sekin, itsekin välillä katselen Oikotieltä "huvikseen" koteja vähän syrjemmästä, tässä kun on kuitenkin naapurit ihan vieressä. Ei sitä koskaan tiedä mitä elämässä tapahtuukaan, tuleva jää nähtäväksi ♥

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!