kotiliesi

Rännit ja lumiesteet viimeisteli mustan ulkorakennuksen


Kaupallinen yhteistyö: Orima sekä www.tikaskauppa.fi


Talon rakentamisessa on niin monta liikkuvaa osaa, että monesti joku asiaa jää roikkumaan tekemättömäksi kun on päästy muuttamaan sisään ja välttämättömimmät asiat on kunnossa. Joillakin ne viimeiset listat antaa odottaa itseään vuosia, mutta joskus jotain vähän oleellisempaakin voi unohtua arjen kiireisiin. Meillä muutoin lähes valmiissa talossa puuttui vuosia varastosta sadevesikourut ja rännit sekä lumiesteet. Osasyyllinen oli katon päätyjen keskeneräisyys, nekin saatiin nimittäin viimeisteltyä vasta viime kesänä, kun Suomen kaunein koti-ohjelman kuvauksia varten piti muutenkin laittaa paikkoja kuntoon. Tänä talvena aika oli siis vihdoin kypsä kattovarusteille, ja nyt kevään koittaessa sulamisvedet valuukin kauniisti kouruja pitkin sinne minne kuuluukin!

Tikaskauppa.fi Orima rännit ja lumiesteet
Tässä lähtötilanne asennuspäivän aamuna.

lumiesteen asennus Orima Tikaskauppa.fi
Lumi ei olekaan este kattotuotteiden asennukselle kuten luulin!

Tilaaminen nettikaupasta


Olin koettanut joskus aiemmin jo pariinkin otteeseen selvittää netistä mitä rännit tulisivat suunnilleen maksamaan, mutta koin ongelmaksi sen että osat oli siellä monesti listattuna aivan nippeleinä. Oli ulkopuolista kannaketta ja sisäpuolista ja putkea ja mutkaa ja suppiloa. Vaikka rakentamisesta aika paljon ymmärränkin, tuotti rännien kokonaisuuden hahmottaminen vaikeuksia. Mitä kaikkea siihen oikein tarvitaan ja kuinka paljon?  Meille Orima-tuotteen valmistamat rännit toimitti tämän blogiyhteistyön tiimoilta tikaskauppa.fi, ja iso plussa heidän verkkokaupalleen! Siellä tuotteista on tehty järkeviä paketteja tarvikkeineen, jolloin piti lähinnä tietää katon pituus, ja että minkä väriset putket laitetaan. Tähän minäkin jopa pystyin :-D Tilasin siis kourupaketit, niihin liitoskappaleet koska molemmin puolin varastoa tuli yksi jatkos, sekä päätykappaleet. Lisäksi alastulosarjat molemmille puolille varastoa joissa kaikki kiinnitystarvikkeet ja mutkat on jo mukana. Lumiesteet oli myös kolmen metrin paketeissa kiinnikkeineen, eli määrän ja värin valinnalla pääsin niissäkin. Jos tilaaminen olisi silti liian hankalaa, voi arkisin vaikka soittaa ja kysäistä neuvoa.


Asennus sujui nopeasti kahden asentajan voimin.

Tikaskauppa Orima rännit ja lumiesteet
Varasto näyttää paljon valmiimmalta ja ihan oikealta rakennukselta nyt, kun siinä on rännitkin paikallaan.

Meille valikoitui varastoon hieman kapeammat rännit ja putket kuin talossa, ja tämä olikin tosi hyvä valinta. Nyt ne näyttää sopusuhtaisilta varaston kokoon nähden, leveämmät olisi voineet ollakin jo raskaat. Kotimaisen Orima:n valmistamille ränneille luvataan 30 vuoden takuu, ja ovaalin muotoisten lumiesteidenkin luvataan olevan erittäin kestävät, joten nyt voi olla tuon katon suhteen aika huoletta! 
Talviasennus 


Yksi iloinen uutinen itselleni oli se, että rännejä ja lumiesteitä voi asentaa myös talvella. Olin jotenkin kuvitellut että kaikki kattoon liittyvä pitää tehdä kesällä, ja talviasennus sopikin meille paremmin kuin hyvin. Asennusvaiheessa ei vielä ollut tiedossa että tästä tulee yksi lumisimpia talvia pitkiin aikoihin, ja nyt kun lämpötilat on nousseet ja lumi alkanut sulaa, olen todella iloinen tiedosta, että lumi ei humahda enää kerralla alas. Varastoa käytetään meillä kuitenkin lähes päivittäin, ja aiempina talvina on saanut aina vähän jännittää katon reunan ali kulkiessaan että tuleeko ne sieltä niskaan vai ei :-D

Lunta oli tänä talvena välillä todella paljon.
Kun sää lauhtui, tulivat lumiesteet ja rännit heti ihan oikeaan käyttöön!

Asennuspäivänä tammikuussa oli napakka pakkanen, mutta homma hoitui ammattilaisilta yllättävän nopeasti. Välillä piti vähän pyytää hidastamaan tahtia, että ehdin ottaa kuvia, sen verran kätevästi tuo kävi. Lopputuloksesta tuli mielestäni upea, ja yllättäen koko varasto tuntui ryhdistäytyneen, ja näyttää nyt valmiimmalta ja viimeistellymmältä. Kokomusta rakennus on mielestäni todella tyylikäs!


Vesi lorisee iloisesti kaivoon, ja kevät antaa jo lupauksia tulostaan.


Mukavaa kevään odotusta, täällä ainakin jo kovasti odotetaan että lumi sulaisi pois, ja pääsisi taas puutarhan hoidon pariin, ja nyt tuo aurinko lämmittääkin jo lupaavasti ♥Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!