kotiliesi

Kesäillan pionipäivitys

Kuten asiaan kuuluu, kävin iltasella katsastamassa puutarhan ja varsinkin pionien tilanteen. Tänään oli ensimmäiset raotelleetkin jo kukkiaan! Täsmällisiä ystäviä nämä, viime vuonna aukesivat ensimmäiset kukat ihan täsmälleen samalla päivämäärällä (tarkistin)!Tummanpunaiset aloittavat aina ensimmäisinä. Ne on äitini vanhan pihan peruja, ja lajiksi on arvaamalla julistettu "Karl Rosenfeld". Samoihin aikoihin aloittelee yleensä vieruskaverina oleva "Dushesse de Nemours", olettaisin että juhannuksena ihaillaan senkin valtavan isoja ja tuoksuvia kukkia.


Näissä pitkissä penkeissä minulla on myös kerrottukukkainen keltainen pioni "Bartzella" ja perinteinen "Red Sarah Bernhard", hybridipioni "Early scout" ja "Moon of nippon" Nämä on kaikki keltaista lukuunottamatta vielä aika pieniä taimia, ja kukkia on tulossa vain pariin. Pakko tunnustaa etten ihan täysin muista kuka on kukin, joten vasta kukat paljastavat minkä taimen olen istuttanut minnekin :-D. Pihalla on kolmessa muussakin paikassa pioneja, mutta niistä on moni vielä aika pieni eikä välttämättä kuki vielä tänä kesänä. Kunhan kaikki taimet on vahvistuneet, onkin kesäkuu tulevina vuosina todella kukkiva kuukausi puutarhassamme! 


Ei liene epäselvää että rakastan pioneja ♥ Ihanaa iltaa kaikille!


6 kommenttia

 1. Kylläpä nuo tummemmat pionit ovat kauniita, mahtavaa vaihtelua pinkeille – vaikka kaikki ne kukat ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin ne on tosi kauniita! Tykkäsin näistä äitini pihassa kovasti, ja siksi pyysinkin saada siitä pistokkaan meillekin. Onneksi siirto onnistui kivasti, ja nyt tuo on kukkinut ahkerasti jo useamman vuoden :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Hannele, eivätkö olekin! Vielä kun nuo tuosta kunnolla aukeavat kaikki nuput, niin kukkia on todella paljon ♥

   Poista
 3. Meillä on naapurin aurinkoisella seinustalla upeita punaisia pioneita. Ne kasvavat pitkää vartta jo aina aikaisin keväällä, kun oma varjoisampi pihani vielä karkstelee viimeisiä lumia kukkapenkeistä.
  Nytkin nuo ovat jo kukkanea kukkineet, mutta komeita olivat, tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvupaikka vaikuttaa varmasti tosi paljon sekä kasvin kokoon, mutta myös kukkimisen ajankohtaan! Olen nähnyt että monilla on kukkineet pionit jo paljon aiemmin, mutta meillä jostain syystä tulee vähän viiveellä kukinta, vaikka täällä etelässä asutaankin. Yksi syy voi toki olla myös lajike, eri lajikkeet kun kukkii hieman eri aikaan. Ehkä meillä on vain vähän myöhäisempiä versioita?
   Mukavaa juhannusta!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!