Kesäistä arkea ja juhlaa


Juhannus tuli ja meni, vietimme sen kokonaan kotosalla ja omalla porukalla. Hetkittäin tuntui siltä, että olimme ehkä ainoat ihmiset koko maassa jotka eivät olleet mökillä laiturinnokassa, ainakin jos omiin somekanaviini on uskominen :-D Vaikkei mökki muutoin olisikaan arjessa välttämätön, kyllä juhannuksena jotenkin vaan kuuluisi päästä veden äärelle. Liekkö peruja lapsuuden loppumattomista kesistä saaressa ja muutoinkin veden äärellä, mutta tuona yhtenä iltana tuntui siltä että jotakin puuttui. Juhannuspäivänä ajelimme lähiseudun saaristoon lossimatkoineen, ja saimme sillä tavalla edes pikkuisen rantatunnelmaa juhannukseemme :-)  Pikkuneiti jopa ui jääkylmässä meressä, ja kertoi että hän tykkää kylmästä vedestä! Erikoinen tyyppi ♥Koko alkukesä on on pientä juhlan aihetta yleensä täynnä. On koulujen loppua ja syntymäpäivää ja vaikka mitä. Meillä oli tänä vuonna myös yhdet isommat juhlat, kun juhlistimme esikoisen valmistumista insinööriksi. Juhlia vietettiin eilen, eli juhannusviikonlopun sunnuntaina. Juhlat ja niiden valmistelu olivatkin yksi syy, miksemme lähteneet minnekään juhannukseksi, toki toinen syy on eläimet ja niiden hoito, emme noin siis ylipäätään enää reissaa koko perheellä minnekään :-DJuhlat olivat oikein onnistuneet, ja omaksi yllätyksekseni aika moni pääsi ajankohdasta huolimatta paikalle. Oli ihana nähdä ystäviä, osan kanssa edellisestä tapaamisesta oli kulunut neljäkin vuotta. Miten sitä onkin niin erakoitunut nykyään, pitäisi kyllä ryhdistäytyä ja koettaa tavata useammin kavereita! Tarjoiluissa mentiin vähän helpomman kautta, moni aines ja tarjottava piti juhannuksen takia hankkia jo monta päivää aiemmin ja säilyvyys piti huomioida. Pari juttua leivoin itse, yksi kokeilu oli tämä Hanna Sumarin juhannuskakku: https://www.topi-keittiot.fi/blogit/keittion-kautta/2019/juhlava-juhannuskakku-nopea-ja-helppo.html 
Ulkonäkö oli vähän kiireessä tehdyn oloinen, mutta maku oli sentään ihan ok :-D Lisäksi tein taas kerran sitä maailman parasta raparperipiirakkaa, joka onnistuu takuulla aina. 


Mukavaa uutta viikkoa kaikille! Täällä mies lomailee, mutta minun pitäisi vielä saada tehtyä töitäkin. Onneksi voimme vaikka välissä syödä porukalla jäätelöt :-)


2 kommenttia

  1. Teillä on siellä ollut mukavat juhlat, onnea valmistuneelle. Eläinten omistajana se matkustaminen on aina vähän haastavaa. Pitänee ottaa joko mukaan, viedä hoitolaan tai hankkia hoitoja. Meillä vanha koira kulkee tätä nykyä matkalla mukana, kun ei raaski enää hoitolaan viedä. Ihania pioneja pihalla näyttää olevan :) Mukavaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa meillä tosiaan oli! Meillä tuo koira vielä kulkisi ehkä mukanakin, mutta kissa ei. Sille pitää siis aina saada kotiin hoitaja jos jonnekin haluaisimme mennä edes yhdeksi yöksi koko perhe. Aika harvoin sitäkään tarvetta kyllä on :-D Onneksi pääsemme välillä miehen kanssa keskenään yhden yön yli pikkuretkille, tällä viikollakin on tiedossa yksi sellainen miniloma ♥

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!