Kesän kauneimmat lumipallot maljakossa


Puutarha on minulle jatkuva ilon lähde. Rakastan siellä puuhastelua ja pidän palkitsevana huomata että joku kasvi on alkanut kukoistaa ja kasvaa kunnolla. Aika harvoin kuitenkaan maltan poimia kukkia pihalta maljakkoon, useimmiten meillä on lasten tuomia pellon pientareen kukkia keittiön pöydällä. Tänään tein kuitenkin poikkeuksen, ja napsin muutaman oksan yhdestä lempipensaastani eli lumipalloheisistä. Se on huikea pensas, aivan täynnä isoja valkoisia kukkapalloja, jotka nimensä mukaisesti ovat kuin lumipalloja.

Lumipalloheisi kasvaa 2-4 metriä korkeaksi pensaaksi, ja on melko nopeakasvuinen. Meillä on pensaita pihalla yhteensä kolme, joista kaksi kadun laidassa varaston seinustalla, ja yksi tuolla keittiön ikkunoiden takana olevassa pienessä rinteessä. Kadun varren taimet on istutettu muistaakseni (heh, en ihan oikeasti muista) toissa kesänä, ja ne ovat nyt jo lähes minun korkuiseni. Pari päivää sitten maata piiskannut ukkoskuuro oli saanut ne painumaan aivan kasaan, kukat olivat märkänä ilmeisesti turhan painavia varsille. Siksipä raaskinkin leikata muutaman oksan maljakkoon, kukat kun raukat pötköttivät osa jo maata vasten. Maljakossa nuo pallerot ovatkin todella suloisia, kuin pieni pilvenhattara ♥

Puutarha lumipalloheisi

Puutarhassamme alkaa moni kasvi olla jo mukavan kokoinen, eikä tunnelma ole enää kuin usein ihan uusien talojen pihoissa on, eli aika paljas. Toisaalta muutamat kasvit alkavat olla jo turhankin reheviä, kuten esimerkiksi marjapuskat jotka selvästikin kaipaisivat jotakin tukia ympärilleen. Kasvimaa on muutenkin se osa pihasta, joka kaipaisi eniten tarkempaa hoitoa. Se on jäänyt odottavaan tilaan, kun olen koettanut päättää laajennanko aluetta, vai mitä sille teen. Raparperi valloittaa sen ilmeisesti pian kokonaan, siitä on tullut aivan järjettömän suuri. Juuri eilen kyselin naapurilta että huolisiko hän muutaman metrisen raparperinvarren, puska kun koettaa ilmeisesti ihan omatoimisesti jalkautua heidän pihaansa. Lienee aika siis pyöräyttää taas kerran maailman parasta raparperipiirakkaa :-D Kivasti olette muuten intoutuneet leipomaan ohjeella, muutamankin kerran on tullut jo vastaan somen syövereissä, kuinka resepti on päässyt käyttöön :-)


Keittiössämme ei ole tapahtunut mitään sisustusmuutoksia aikoihin, vain vuodenajat vaihtuvat ikkunoiden takana. On ollut hankala tarttua kameraan blogia varten, kuvia on toki tullut otettua mutta muista aiheista. Ilmeisesti tämä kesäinen lumipallopilvi nyt riitti kuitenkin syyksi ottaa pari kuvaa.

lumipalloheisi maljakossa

Mukavaa kesäistä viikkoa!

*lisäys, vasta kuvista huomasin että keittiön hyllyllä on eräs helteessä uuvahtanut värinokkonen joka "joku" on ilmeisesti unohtanut kastella. Oivoi, vieläköhän tuo elpyisi :-D

4 kommenttia

 1. On kyllä kauniit lumipallot, tykkään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Kaisa, minäkin tykkään sekä maljakossa että puskana :-) Maljakossa nuo ei tunnu olevan pitkäikäisimmästä päästä, mutta jos nyt muutamankin päivän kestää niin mukava juttu!

   Poista
 2. Hankin viime vuonna oman pensaan ja se on kaunis niin nuppuvaiheessa kuin kukkiessaankin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin! Ja kivasti aika nopeakasvuinen, meillä ainakin tuntuu että pensaat on venyneet ihan silmissä! :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!