Arkkitehtuurin helmi Helsingissä, Hotel Rantapuisto

Kaupallinen yhteistyö: Hotelli Rantapuisto
Sain yhteydenoton Hotel Rantapuiston väeltä, että olisinko kiinnostunut tulemaan heille vieraaksi ja kertomaan vierailustani sitten blogissa. Vaikka asuimme ennen tätä nykyistä kotiamme Helsingissä yli kymmenen vuotta, en silti ollut koskaan käynyt tuolla. Kerroin oitis olevani kiinnostunut, koska ihan aidosti halusin päästä näkemään tuon kuvien perusteella upean paikan!


Rakennuksen historiaaHotelli sijaitsee Itä-Helsingissä, Vuosaaressa osoitteessa Furuborginkatu 3. Reitti hotellille kulkee kerrostaloalueen läpi, enkä olisi kyllä ikinä arvannut mitä tien päässä meitä odottaa jollen olisi tiennyt ennalta! Rakennus on valmistunut vuonna 1963 alunperin pankin koulutuskeskukseksi, ja sen on suunnitellut arkkitehdit Ragnar ja Martta Ypyä. Pariskunta on saanut inspiraatiota rakennuksen suunnitteluun Alvar Aallon arkkitehtuurista, sekä tanskalaisesta modernin taiteen Louisiana-museosta. Vaikutteet on todella helppo havaita! Aaltomaiseen tyyliin rakennus on kokonaisuus, jossa ympäröivä luonto on otettu osaksi sisätiloja, ja yksityiskohdat on mietitty takkoja ja pieniä yksityiskohtia myöten tyyliin sopiviksi. Aluperäistä henkeä on talossa jäljellä todella paljon, ja oli jännä huomata kuinka monet sisustusratkaisut ovat jälleen tälläkin hetkellä ihan kuuminta hottia!

Rakennus toimi pankin tiloina aina 2000 luvun alkuun saakka jolloin se alkoi palvelemaan myös kongressikeskuksena ja kokoushotellina. Vuonna 2006 rakennus siirtyi hotellikäyttöön omistajanvaihdoksen myötä, ja samalla nimi muutettiin Rantapuistoksi. Hotel Rantapuisto toimi Best Western-ketjun alla vuodesta 2014, ja elokuusta 2016 eteenpäin hotelli on toiminut itsenäisenä Hotel Rantapuistona.


Meillä oli huone hotellin Merisiivessä, ja ikkunoista avautui upea merimaisema. Hotelli sijaitseekin ihanasti meren lähellä, ja lähes kaikista tiloista saa aistia luonnon ja meren läheisyyden. Huoneemme oli perus siisti, mutta ei ihan samaa tyyliä muun rakennuksen kanssa. Jos hotellia jatkossa kehitetään, ehdottaisinkin panostamaan huoneisiin niin, että sama Artek/Marimekko/skandityyli jatkuisi niidenkin sisustuksessa. Huone oli kuitenkin oikein viihtyisä, ja kaikki toimi niinkuin pitikin!

Ympäröivä luonto tarjosi upeat puitteet ulkoilulle, ja meillä oli alunperin tarkoitus mennä myös melomaan, mutta sää ei oikein suosinut siihen puuhaan. Sen sijaan nautimme kiireettömästä olosta, ja käyskentelimme rannalla usemmankin kerran.
Illalliselle suuntasimme hotellin ravintolaan, ja Ravintola Rantapuisto olikin todellinen helmi. Ruoka oli järjettömän hyvää, ja palvelukin leppoisaa ja ystävällistä. Söimme itsemme niin täyteen että loppuilta kuluikin toipuessa :-D Jos ei ole majoitukselle tarvetta niin kannattaa testata ravintola! Illallista oli ainakin noin arki-iltana tarjolla klo 18-22.
Aamiainen tarjoiltiin samassa ravintolassa, ja vaikka illalla olikin tullut kunnon ähky, tuntui aamiainen uppoavan taas kummasti. Koko minilomamme kantava teema tuntuikin olevan syöminen :-D Onhan se kieltämättä näin perheellisen näkökulmasta se suurin arjen luksus, kun saa syödä jonkun muun valmistamaa maukasta ruokaa, ja vieläpä ilman keskeytyksiä!

Aamiaisen jälkeen kiertelin vielä hetken taloa kameran kanssa, ja löysin yläkerran juhlatilasta kenties maailman kauneimman takan! ♥ Takka oli kertakaikkiaan upea, ja ehdin jo aloittaa pohdinnat siitä, minkälainen talo pitäisi rakentaa että sinne voisi laittaa saman tyylisen takan... Muutoinkin reissu oli (kuten etukäteen vähän epäilinkin) todella inspiroiva, ja kuulin jopa mieheni pohtivan että mitenköhän tätä tyyliä saisi mukaan jos vielä kerran rakentaisimme :-D

Pintamateriaalit olivat todella kauniita ja luonnonläheisiä. Lattioissa oli terrazzo-laatta, seinillä tasaladonnalla tiiliä, vaneripintoja, rimakattoja, lattiasta alkavia ikkunoita jne. Luonto oli isona osana sisustusta. Voisin kuvitella, että hyvin paljon samoja sisustuselementtejä on nähtävänä esimerkiksi ensi kesänä Asuntomessuilla. Ajattomuus olikin ehkä paikan ydin, vaikka toisaalta rakennus oli kuin aikamatka menneeseen, se olisi voinut olla ratkaisuiltaan myös tämän päivän arkkitehtien luomus!Tämä oli aivan ihana vuorokauden mittainen "rantaloma" hyvän ruuan kera, ja kotiin palasin rentoutuneena ja inspiraatiota mieli täynnä. Kiitokset siis hotellin väelle, joista suloisin taisi palvella meitä avaimia luovuttaessamme vastaanotossa ♥

Lisätietoja Hotel Rantapuiston nettisivuilta osoitteesta https://www.rantapuisto.fi/

2 kommenttia

 1. Oi, teillä on ollut ihana rantaloma. Mahtavat puitteet ja ruokakin näyttää hyvältä!
  En itsekän ole ko paikassa käynyt, mutta täytyypi pitää mielessä kun miehen kanssa kahdestaan lähdemme liikenteeseen, niin tuolla voisi vaikka yöpyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nauratti kyllä vähän tää rantaloma-määritelmä, koska en tosiaankaan käynyt uimassa :-D Kyllähän siellä jotkut reippaat ui, mutta minulle vesi oli vielä liian kylmää ja sääkin noina päivinä aika viileä ja sateinen.
   Tuo oli kyllä kiva ja kiinnostava paikka, ja vaikkei huoneet olleet mitään luksusta, niin oikein hyvät perus huoneet, ja ruoka oli todella hyvää!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!