Mehevä raparperipiirakka, se maailman paras

raparperipiirakka, resepti

Olen intoillut tästä samasta raparperipiirakasta varmasti joka kevät niin kauan kuin blogi on ollut olemassa. Teen sen taas, koska varsinkin tämä kevään eka pellillinen on vaan niin tajuttoman ihanaa. Resepti on lähtöisin vuosia sitten blogimaailmasta, Lounatuulia-blogista jota ei taida enää ollakaan.  Hän kertoi reseptin olleen alunperin peräisin Hämeenkyrön Maisemakahvilan emännältä. Julkaisenpa ohjeen nyt teillekin nautittavaksi, koska maailmassa ei voi olla liikaa herkkuja ja hyvää mieltä.

Muruseos: 
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g voisulaa

Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1l raparperipaloja
2 purkkia rahkaa (2x250g)
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 osaa muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetu piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.

Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja. Marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät myös, samoin omena.

Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle, ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Valmistusaika noin 1 tunti ja 20 minuuttia.



6 kommenttia

  1. Oi, näyttää herkulliselta. Ja, kiitos reseptistä, testaankin huomenissa. Jääkaapista kun löytyy raparperejä mitkä tänään toin maalta mukanani.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä todella on herkullista! Aineksetkin on kivan yksinkertaiset, melkein kaikki löytyy aina valmiina jääkaapista. Vain rahkaa pitää muistaa ostaa, piimääkin meillä nykyään on aina koiran takia.

      Tulehan kertomaan mitä tykkäsit!

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, juuri eilen mietinkin, mistä löytyisi hyvä raparperipiirakan ohje, kun ne alkavat olemaan jo niin isoja :) Pitää kehitellä maidoton versio tästä, ja testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, tämä on kyllä ollut luottoresepti! Jäin oikein miettimään tuota maidotonta vaihtoehtoa, itsekin joskus joutunut maidottomana elelemään. En silti keksi, että millä voisi korvata juuri piimän ja rahkan, jotka on tässä ne mehevyyden tuojat? Piimän voisi toki vaihtaa esim soijamaitoon, mutta happamuus jää siitä pois. Onkohan rahkan korvaavaa tuotetta? Alprolla on kai ainakin joku sen tyyppinen. Toivottavasti löydät hyvät vaihtoehdot!

      Poista
  3. Meidän mummo on tehnyt iät ja ajat kaikki makeat piirakat tällä ohjeella! Mun ehdoton suosikki on kyllä niistä juuri raparperi tai syksyllä omenapiirakka. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä oikeasti hyvä resepti, ja en oikeastaan muita enää juuri käytäkään :-) Pitääkin tehdä syksyllä tuo omenaversio, kiitos kun muistutit siitäkin vaihtoehdosta!

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!