Retki Porvooseen

Kaupallinen yhteistyö Porvoon Kaupungin kanssa


Olemme lomailleet koko perheen voimin tämän jouluviikon. Joulua oli mukava viettää kiireettömästi, ja vapaapäiviä on riittänyt vielä nyt joulun jälkeenkin. Olimme sopineet jo ennalta anopin kanssa, että hän tulee tässä välipäivien aikana meille lapsenvahdiksi, jotta pääsemme pitkästä aikaa puolison kanssa viettämään hieman kahdenkeskistä aikaa. Pientä haastetta meinasi tuottaa se, että olen ollut kipeänä koko joulun, ja melkoisen flunssainen edelleenkin. Emme halunneet kuitenkaan perua mahdollisuutta pieniin treffeihin, ja päädyimme lopulta helppoon ratkaisuun eli tekemään retken Porvooseen. Se on muuten hassu juttu, ennen kävimme useinkin retkillä Porvoossa, mutta sinä aikana kun olemme asuneet täällä, on käynnit vanhassa kaupungissa ja kaupungilla ylipäätään vähentyneet aivan minimiin, lähinnä asioilla käymiseen. Nyt oli siis hyvä hetki tehdä pieni kotiseuturetki!

Tämä postaus on osa vuosiyhteistyötäni Porvoon kaupungin kanssa, ja samalla sen viimeinen osa. Aiemmat osat löytyvät täältä:Aloitimme retken käymällä kävelyllä vanhassa kaupungissa. Sää oli pitkästä aikaa kaunis, jopa aurinkoinen. Lunta olisi ollut ihana saada jouluksi, mutta tämän alkutalven jälkeen osaa jo nauttia siitäkin että ei sada vettä :-D  

Vanhassa kaupungissa oli yllättävän rauhallista, monesti viikonloppuisin siellä on todella paljon väkeä liikkeellä, ja se on varmaan yksi syy miksi itse ei tule sinne enää niin usein lähdettyä. Nyt nautimme kuitenkin rauhallisista kaduista, ja väljemmistä kahviloista.

Piipahdimme tuomiokirkossa, joka on mielestäni todella kaunis paikka, niin ulkoa kuin sisältäkin. Sisätiloissa itseäni ilahduttaa aina myös se, miten hienosti kirkko saatiin korjattua vanhaa säästäen vuoden 2006 ison tulipalon jälkeen. Näin rakennusrestauroijan silmin upeaa työtä! Pistää myös aika nöyräksi ajatella, että kirkko on jo 600 vuotta vanha. Se on nähnyt jo yhtä ja toista seistyään vuosisadat mäen laella Porvoon maamerkkinä.Vanhan kaupungin kujilla oli viihtyisää ja jouluvalot toivat kodikasta tunnelmaa. Löysimme kepparihevosten supersuloisen levähdyspaikankin Gabriel Hagertin kujalta. Siellä hepat lepäilivät heinää rouskutellen. Huomaa, että en ole käynyt vanhassa kaupungissa hetkeen, sillä edellisellä vastaavalla kävelyllä tämä pätkä katua oli iso monttu, jossa tehtiin arkeologisia kaivauksia. Nyt siinä oli nätisti laitettuna katukivet paikoilleen, eikä mistään olisi arvannut että katukiveys ei olekaan ikivanha vaan itseasiassa hyvinkin tuore! (nolottaa edes myöntää tätä, koska monttu taisi olla tuossa kesällä...)Kahvit tulivat reippaan ulkoilun jälkeen tarpeeseen, ja kahvipaikaksi valikoitui vakiopaikkamme Cafe Cabriole keskustassa torin laidalla. Tuolta haemme yleensä aina lasten synttäreille ja muihin juhliin täytekakkuja, lämmin suositus niillekin!Käväisimme myös Taidetehtaalla, jossa olisi voinut myös shoppailla alennusmyynneissä, mutta lopulta meitä kiinnosti enemmän yläkerrassa olevan Taidehallin maksuton taidenäyttely. Siellä onkin pian vaihtumassa näyttely, joten pitänee tehdä tammikuussa uusi retki, sitten vaikkapa lasten kanssa. Nyt pidin erityisesti isoista veistoksista, sekä hallin perällä olevasta Yrjö A. Jäntin taidekokoelmasta koostetusta näyttelystä josta löytyi myös mm. yksi Hugo Simbergin työ.


Päiväretken jälkeen jatkoimme vielä treffipäivää käymällä syömässä ravintola Sinnessä, ja illan lopuksi kävimme elokuvissa katsomassa uuden Star Warsin. Porvoon Bio Rexissä on vastikään avattu uudistettu elokuvasali, jossa olikin tosi hyvät väljät penkit ja kehuttu äänentoisto oli oikeastikin hyvä. Yllättävän hyvin jaksoin päivän, hieman toki särkylääkkeiden voimin. Pitäisi muistaa useamminkin ylipäätään järjestää kahdenkeskistä aikaa, ja hyödyntää enemmän oman kotikaupungin tarjontaa! 


Lisätietoja Porvoon kaupungin tarjonnasta: https://www.porvoo.fi/
ja asumisesta Porvoossa: https://www.porvoo.fi/unelmat

Oikein mukavaa loppuvuotta, kohta päästäänkin ihan uudelle vuosikymmenelle ♥

2 kommenttia

  1. Seuraavan kerran kun piipahdat keskustassa, suosittelen juuri avattua Pale's gourmet pizzaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tämä pitääkin käydä testaamassa :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!