Hyasintit aloittaa jälleen joulukauden

 


Taidan olla jo tunnettu siitä, että joka vuosi hyasinttikauteni alkaa jo marraskuun puolella. Yleensä ostan ekat hyasintit heti kun niitä vaan kaupoista saa, isänpäivän tienoilla tai aika pian sen jälkeen. Toinen kaava jota toistan ovat nämä esillepanot, eli vuosittain putsaan hyasinttien juurista mulla pois, ja laitan ne esille erilaisiin astioihin. Vuosien aikana on ollut kahvikuppeja, keramiikkakulhoja, tuikkukuppeja jne. Tänä vuonna valikoitui astiaksi klassikko, Aalto-maljakko. 

Hyasinttien juurakon putsaus on helppo ja nopea tapa saada lisää vaihtoehtoja esillepanoon. Itse putsaan juurakot niin, että roskiksen päällä vedän muoviruukun pois, rapsutan ensin yläreunan sipulin ympäriltä, ja koska alaosa on yleesä juurien peitossa, löytyy multapaakku työntämällä sormi alta keskeltä juurakon sisään. Kun juurakkoa saa hieman auottua, alkaa multa ravista helposti pois. Lopuksi huuhtelen juurakon puhtaaksi hanan alla, ja hyasintti on valmis astiaan laitettavaksi. Kun juurakkoa kiepauttaa hieman kiepille sipulin alle, pysyy sipulikin paremmin pystyssä vaikka tasaisella lautasella. Kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia astioita! 

Sipulit voi muuten keväällä istuttaa puutarhaan, ne säilyy parhaiten kukinnan jälkeen esim paperipussissa jossakin viileässä ja pimeässä, meillä pussi on löytynyt keväisin usein keittiöstä allaskaapista tms :-) Edellisen talon pihassa kukki kesällä useampia vanhoja jouluhyasintteja!


Aiempia hyasinttipostauksia vinkkeineen pääsee lukemaan täältä:
Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!