13.12. Hyasintit asetelmaksi astiaan

Hyasintti, keraaminen astia, keittiö

Tälläisenä vuodenaikana jolloin keskipäivälläkin on hämärää, ovat pienetkin valonpilkahdukset tervetulleita. Yksi tapa luoda uskoa tulevaan ja valoa tupaan ovat mielestäni hyasintit. Ne on kuin kevät minikoossa pöydälläni, kun raikasta vihreää puskee esiin sipulin uumenista. Ihan kuin ne eivät tietäsi, että on kylmää, talvi ja pimeää? :-)

Hyasintti, joulu, keittiö

Tykkään keksiä vuosittain uusia tapoja laittaa hyasintit esille, ja tällä kertaa kukat pääsivät omatekemääni keraamiseen astiaan. Poistin ensin muoviruukut ja mullan juuripaakusta varovasti rapsuttelemalla. Huuhtelin juurakon hanan alla, ja asettelin sipulit kippoon. Kun juuret kieputtaa pyöreästi lenkille sipulin alle, se alkaa pysyä pystyssä helpommin. Ihan alkuun sipulit voivat olla vähän kiikkerästi ja keikahtaa, mutta jo yleensä seuraavana päivänä ne ovat asettuneet uuteen asentoonsa ja pysyvät ihan kivasti paikoillaan. Sipuleiden väliin laitoin muutaman valkoisen koristekiven ja eukalyptuksen lehden peittämään juurakkoja.

Aiemmassa postauksessani annoinkin jo muutaman vinkin joilla hyasintit saa jatkoaikaa kun ne istuttaa keväällä puutarhaan. Siitä lisää täällä (kliksis). Tässä vielä muutama muu hyasintti-asetelma joita olen aiemmin tehnyt. (Hyvin muuten erottuu tuo vanhassa kodissa otettu kuva kun on niin paljon hämärämpi.) 

Hyasintit kahvikupeissa

Hyasintit valojen kanssa, kastehelmikulho


Hyasintit, keraaminen alusta

Onko teillä jokin vakiintunut tapa laittaa hyasintit esille? Kastehelmen tuikkukupeissa olen niitä ainakin nähnyt monilla, sitä voisin itsekin kokeilla. Kuulisin mielelläni myös lisää erilaisia ideoita! 

10 kommenttia

  1. Toi on varmasti hyvä idea, kun ottaa ne mullasta pois. Eivät varmaan avaudu niin nopsaan, eikä kastele liikaa. Pitääpä kokeilla itsekin, ihana asetelma sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen ottanut hyasintit pois mullasta lähes aina, koska useimmiten haluan tosiaan laittaa ne johonkin astiaan. En ole huomannut eroa avautumisessa, mutta vähän vettä nuo kyllä kaipaavat silloin tällöin koska juuret on ihan paljaina. Kannattaa kokeilla, eivät tosiaan ole milläskään mullan poistosta!

      Poista
  2. Voi miten kauniita kuvia olet ottanut! Mä en ole ostanut hyasintteja vielä, mutta Amaryllis on täydessä komeudessaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru! Minulla nämä on nyt toiset hyasintit jo tälle joululle, mutta amaryllistä taas ei ole ollut vielä ollenkaan. Toinen mitä ilman ei joulu tule, on valkoinen joulutähti, ja sitäkään ei vielä ole. Pitänee siis poiketa vielä kukkakaupoilla :-D

      Poista
  3. Kauniita kuvia! Uusi tuttavuus tämä blogisi minulle ja näyttää kivalta! Lukijaksesi jäin!
    Hyasintit tuoksuu täälläkin ja joudun jouluksi hankkimaan uudet kun nuo ehtivät jo vanhentua ennen aattoa! Rakastan sitä tuoksua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja tervetuloa Marita! Pitääpä tulla vastavierailulle joskus ajan kanssa, nyt ehdin vain kurkistaa vähän :-)
      Minullakin on jo toiset hyasintit, mahtaako nämä kestää sinne jouluun asti, kun sehän on jo ensi viikolla? Huimaa miten nopeasti on tämä joulukuu mennyt!

      Poista
  4. Mulla on Tamara Aladinin erivärisiä hyasinttilaseja. Mielestäni ovat kauniita niissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä! Pitää tunnustaa etten edes ollut hoksannut tälläisten astioiden olemassaoloa, vaikka minullakin on joitain Tamara Aladinin lasiesineitä. Pitääpä laittaa siis kirppareilla hyasinttilasin etsinnät päälle :-)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Minä kyllä tykkäisin laittaa noita hyasintteja esille, mutta allergisena tuo tuoksu saa minulle päänsäryn. Tähän päälle varmaankin voisi vielä laittaa kuvun, mutta asetelma kärsii. Harmillista.
    Facesta eksyin tänne ja jäin lukijaksi, koska itse myös tykkään kaikenlaisista käsityö- ja sisustusjutuista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja tervetuloa mukaan! <3
      Tuo allergia on kyllä kurja juttu, ja onhan hyasinteissa tosiaan voimakas tuoksu. Onkohan niitä kukaan vielä kehittänyt sellaista lajiketta joka tuoksuisi vähemmän tai ei lainkaan? Yksi vaihtoehto voisi sinulle olla kenties ruukussa olevat tulppaanit, niitäkin näkyy joskus joulunaikaan kukkakaupoilla. Olen niitäkin istuttanut seuraavana keväänä ulos ihan onnistuneesti :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!