Keittiömme on valmis!

 Kaupallinen yhteistyö: Cosentino sekä Ylämaan Graniitti
Vihdoinkin voin sanoa että keittiömme on valmis. En takerru tässä nyt niihin muutamaan listaan jotka puuttuu, mutta kalusteiden osalta kaikki on ok. Muuton jälkeen kaikki keskeneräiset hommat on edenneet todella hitaasti, mutta on hyvä aina välillä pysähtyä tarkastelemaan tilannetta, niin huomaa että edistystä kuitenkin on. Pieni pala kerrallaan talo siis valmistuu, ehkä joskus jopa kokonaan :-D
Tykkään keittiöstämme todella paljon. Se on tilava, arjen kokkailut hoituu sujuvasti, säilytystilaakin on paljon ja kaikelle on löytynyt paikkansa. Materiaalit on osoittautuneet hyviksi valinnoiksi, ja värimaailma on ihanan pehmeä. Tekisin täysin samat valinnat uudelleenkin! Hiekan sävyiset seinät ja kaapistot sopivat mielestäni todella hyvin yhteen Dekton Rem tasojen kanssa. Kuparin sävyinen hana nostaa kivasti tasojen ruskeampia sävyjä esiin. Lehtikuusilattia antaa lämpöä sävymaailmaan ja on miellyttävä jalkojen alla. Pohjaratkaisukin toimii, ja erityisen paljon tykkään eteisen penkeistä jotka on liitetty osaksi keittiötä. Iso niemeke on kodin sydän. Tunnustan, että arjessa siihen kerääntyy milloin mitäkin keskeneräisistä askarteluista työkaluihin ja laskunippuihin. Toisaalta siitähän ne kätevästi aina löytyykin. Juhlissa tarjoiluille on ruhtinaallisesti tilaa kun katan kakut ja muut herkut niemekkeen tasolle. Viimeksi viime viikonloppuna tämä tuli todettua, kun vietimme kahtena peräkkäisenä päivänä lasten synttärijuhlia.
Dekton-tasot on osoittautuneet todella huolettomiksi. Alkuun vähän arastelin niitä ja varoin laittamasta mitään kuumaa ilman alustaa pöydälle. Sittemmin olen huomannut että tasoilla voi todellakin leikata vaikka kukkakimpun varret lyhyemmäksi tai laskea kattilan käsistään suoraan pöydälle. Tasojen mattainen pinta on ihanan samettinen käden alla. Puhdistukseen on löytynyt sopivat kikat ja mattapintojen pahin vastustaja eli rasvaiset sormenjäljetkin talttuu nykyään puhdistukiven ja sienen avulla. Tätä käsittelyä en tosin tee kuin harvoin, arjessa pyyhkimiseen riittää pelkkä vesi.


Jos keittiötään voi rakastaa, niin tätä keittiötä todella rakastan. Elämäni keittiö 
Mitä tykkäätte valmistuneesta keittiöstämme? Herääkö kysymyksiä? Vastailen mielelläni jos kaipaatte lisätietoa :-)


Tämä oli kolmas ja viimeinen osa yhteistyöpostausten sarjasta Cosentinon ja Ylämaan Graniitin kanssa. Aiemmat osat löytyvät täältä: 


Lisätietoa Dektonista materiaalina sekä kuosivaihtoehtoja: cosentino.com/fi-fi
Kvartsitasojen työstöt sekä lisätietoa kiven käyttömahdollisuuksista sisustuksessa: http://ylamaangraniitti.fi/Oikein ihanaa kevään odotusta!


8 kommenttia

 1. Saako kysyä aiheen ohi? Etsin seinävalaisinta eteiseen. Olisiko sinulla suosituksia? Minkälainen valaistus teillä on eteisessä? Meillä kovin pieni eteinen tulossa uuteen kotiin ja sinne ei ole mahdollista tehdä laskutilaa pöytävalaisimelle joten etsin seinälle laitettavaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on eteisessä katossa kisko jossa siirreltäviä/ käänneltäviä spotteja. Eteisen perällä on vielä "aula" jossa on perinteinen kattovalaisin ja lisäksi seinän vierellä kattoon upotettu ledinauha tuomassa epäsuoraa valoa. Olisiko teille sellaista mahdollisuus lisätä vielä, nuo epäsuorat valot on ainakin miellyttävää valoa tuovia?

   Poista
 2. Hei! Ihanat värit. Mikä on tuon nimekkeen syvyys? Onko kaappitilaa molemmilla puolilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitoksia! Meidän niemeke on 120cm syvä, ja siinä on kummallakin puolella säilytystilaa. Toisella puolella on kaapit ja toisella puolella leveitä laatikoita.

   Poista
 3. Niin kaunista. Teillä oli edellisessä kodissa keittiön lattialla aivan ihana itämainen matto. Oletko keksinyt sille uuden paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tarkoitatkohan sitä punaista pientä mattoa? Se on nykyään kodinhoitohuoneessa :-) Kodinhoitohuoneesta ei ole kuvia ainakaan toistaiseksi, kun se toimii myös kaikenlaisen epämääräisen sälän säilytyspaikkana :-D

   Poista
 4. Mistä on tuo juuttimatto ja minkä niminen?
  t. Asta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Asta! Matto on Annon mallistoa, ja ostin sen aikoinaan Sokokselta.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!