kotiliesi

Jokapojasta iloiseksi mekoksi

Anoppi toi taannoin heille kirpputorien ja välikäsien kautta kulkeutuneen marimekon Jokapoikapaidan. Paita oli meidänkin perheen miesväelle vähän väärän kokoinen ja turhan ärtsyn värinen. Sainkin paidasta kipinän palata pitkähkön tauon jälkeen ompelukoneen ääreen. Tämä oli sopivan pieni ja yksinkertainen ompelus lämmittelykierrokseksi. Ideaa mekon malliin otin marimekon Iloisesta takista, joka on on minusta aina ollut tosi hellyyttävä vaate. Tästä tuli nyt vähän pastellinen versio tuosta klassikosta :-) Hyödynsin paidan nappilistat sellaisenaan, ja jätin jopa paidan rintataskun paikoilleen muistoksi ajasta paitana. Nyt se sijaitsee tosin neitosen olkapään kohdalla. Taskuihin löytyi kankaat tilkkupussista. Mekon takaosassakin on muutama tasku. Vähän tuli reilu, mutta meneepähän sitten vielä kesälläkin kun on mekkokelit!
14 kommenttia

 1. Voih, tosi hieno ja täytyy kyllä todeta, että jokapoika näyttää paljon paremmalta näin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin se peruversio jokapojasta on aikamoinen säkki hoikan miehen päällä, ja sen mallisia raaskin kyllä pilkkoakin. Miehellä on muutama sellainen uudemman mallinen versio samasta paidasta, joissa sitä on kavennettu aika reilusti. Ne on ihan kivoja vielä paitoinakin :-)

   Poista
 2. Joo, ei käynyt paita J:llekään, mutta kiva mekkohan siitä syntyi! ;)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli myös aika helppo tuunaus! :-)

   Poista
 4. Ihana siis niin suloinen. Ja mallit ovat myös niin yliherttaisia. Kivaa päivää :)

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko! Olet taitava! Oli tosi kiva tavata eilen Habitare-tilaisuudessa ja kiitos autokyydistä kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, oli tosi mukava tavata! Ja kävinkin jo kirjautumassa sinulle lukijaksi ja lueskelin jonkun matkaa taaksepäin kirjoituksia. Tänään olisi tarkoitus jatkaa lueskelua :-) Tavataanhan taas!

   Poista
 6. Ihana idea! Ja niin suloinen tyttären päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! On tosiaan vielä vähän reilu tytölle, mutta kasvaahan tuo :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!