Suhumaalin ihme


Käydessäni laatikoita ja pussukoita läpi viime viikonlopun kirppistä varten, löytyi paljon kaikenlaista mitä en enää muistanut olevankaan. Yksi oli tälläiset vanhat Aarikan kynttilänjalat jotka olen jostakin kirppareilta haalinut mukaan puoli-ilmaisina, ajatuksella "kyllähän näistä sais vielä ihan kivat...". Pakko tunnustaa, että minulla on paljon, siis suomeksi ihan liikaakin tälläisiä projekteja odottamassa, ikäänkuin tässä nyt vuorokauden tunnit yhtäkkiä lisääntyisivät :-D 

Mattamustaa spraymaalia minulla on melkein aina varastossa, koska se on vaan niin monikäyttöistä tököttiä, ja kas, pari suhausta tekivät näillekin reppanoille pienimuotoisen ihmeen! Maalattuina ne saattoi ottaa laatikon pohjalta esille, ja pääsivätpä oikein tupaan asti. Nyt pitää vielä etsiä jostakin sellaiset vanhan ajan pallokynttilät joissa on pieni kanta, olen niitä koettanut ennenkin metsästää mutta niitä ei vissiin oikein enää myydä missään. Vai onko teillä parempaa tietoa, mistä voisi saada? Näissä molemmissa kynttilänjaloissa on muuten ollut alunperin metalliset holkit noissa kynttilän paikoissa, mutta niitä ei valitettavasti saa enää varaosina, kysyin nimittäin Aarikalta. Pitää siis olla huolellinen ettei polta kynttilöitä ihan loppuun asti, tai kääriä tyvelle vaikka jokin folio tms.Tässä vielä ennen-kuva.


Huomenna on jo perjantai, eipä haittaa yhtään! Kivaa viikonloppua kaikille! :-)

20 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Se on tuo maalaaminen usein ihan huippukeino uudistaa tavaroita, aina ei tarvitse hankkia uutta .-)

   Poista
  2. Ja lopussa piti olla hymynaama, mutta tuli jotain ihan muuta! :-D

   Poista
 2. Kyllä suhumaali on sitte ihmeidentekijä! Hienot tuli :) Onpa sulla komea lamppukin siellä...

  Mukavaa torstaita, huomena on sitte Jippii-päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä ihmeainetta. Samaa maalia on siinä lampussakin joka on kieltämättä komea :-D

   Poista
 3. Oi vitsi miten hieno. :) Spraymaali tekee ihmeitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Olen monellekin ihan kulahtaneelle esineelle saanut paljon lisävuosia käytössä ihan vaan spraymaalilla!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Toki joissain esineissä alkuperäinen väri on sellainen että maalaaminen ei tule kyseeseen ettei esine mene "pilalle", siis jos on vaikka joku arvokkaampi juttu, mutta näissä en nyt nähnyt tuota alkuperäistä niin historiallisena että kehtasin maalata. Ja parempi maalattuna käytössä, kuin alkuperäisenä siellä varaston perällä :-)

   Poista
  2. Voihan suhumaali. Mä olen just sellainen etten ihan hevillä lähde alkuperäistä tekemään arvottomaksi. No jotain lampunvarjostimia olen suhutellut mutta en uskaltaisi koskea Aarikkaan...

   Poista
  3. Nää ei tiedätkö olleet nyt sellaisia aarikoita että niillä olisi ollut jotakin arvoa ;-) Tuossa korkeammassa on ihan vääntynyt tuo alaosa, sille pitää keksiä jotain että se ei keiku. Ja tää alkuperäinen väri oli tosi haalistunut ja paikoitellen kulunut poiskin. Pienempi kippo on yläosastaan halki. Ja kummastakin puuttuu ne metalliset holkit mitkä tulee ennen kynttilää. Eli vaikka alkuperäisyyden arvon ymmärränkin, näiden kohdalla uskallan väittää että tein noille palveluksen ja annoin lisävuosia!

   Poista
 5. Mulla melkein samanlainen tuollainen aarikan, valkoisia pallokynttilöitä oon siihen ostanut halpahallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että jostakin on mahdollista löytää näihin kynttilät! :-)

   Poista
 6. Röyhkeästi heti tuppauduin blogiisi. Huomasin, että olet myös saanut kutsun blogi-iltaan Porvooseen ja sitä kautta löysin tänne. Raikas ja elämänmakuinen blogi, jota jään mielelläni seurailemaan. Niin ja hieno tuli tuosta pallojutskasta. Tervetuloa vastavierailulle! T. Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit! Minun pitää jossakin vaiheessa käydä ajan kanssa katsomassa ne muut listan blogit, siellä oli aika monta uutta nimeä :-) Nähdäänkö siellä blogi-illassa sitten?

   Poista
  2. Moi! Nähdään juu! Kiva juttu!

   Poista
 7. Ah Suhumaali! Myös mun lemppari. :D Kunhan päästään näistä "suuremmista linjoista" eroon, aion suhutella useammat sisustusesineet uuteen kuosiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, toinen suhuttelija siellä! Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :-)

   Poista
 8. Suhustelin eilen itsekin pihalla. Tosin tylsiä, krominvärisiä hattuhyllyä ja naulakkoa. Mutta toki mattamustalla. :D Kylläpä noista sun maalaamista tuli coolit ja modernit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattamustalla saa kyllä melkein mistä vaan coolia ja modernia. Pitäisi vissiin itsensäkin suhutella sillä :-D :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!