Takka korkattu


Yksi iso merkkipaalu uudessa kodissa saavutettiin, kun poltimme ihan ensimmäisen kerran takassa tulia. Takka oikein kirjaimellisesti syttyi eloon, niin eri näköinen se on tulien kanssa kuin kylmänä! Hyvin tuo lämmitti, olisi ollut mukava poltella tulta pidempäänkin koska takka on niin kaunis, mutta sitten olisi tullut jo liiankin kuuma. Tyydyimme siis yhteen pieneen pesälliseen :-) Takkamme on kiertoilmatakka, ja siinä on iso hissiluukku, eli luukku nousee ylöspäin. Ja se on ihana! 


Jälkimmäisestä kuvasta voittekin havaita, että keittiön peitelevy puuttuu edelleen. Terveisiä vaan Topi-keittiöille... 


Huomenna palataan taas arkeen, mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Koetan itsekin löytää sellaisen hyvän arki-tsempin jostakin :-D

16 kommenttia

 1. Tämä takka on todellinen kodin sydän, kun hehkuu noin keskeisellä paikalla. Ihana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on just se sana joka minullakin tuli ekana mieleen :-) Ja kyllä, se on tosiaan keskellä kun näkyy olohuoneeseen ja keittiöön molempiin, eli käytännössä melkein koko avaraan alakertaan :-) Tämä oli yksi talon suunnittelun kulmakiviä!

   Poista
 2. Upea takka ja hyvin suunniteltu sijainti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovin usein ei kai takkaa laiteta keittiöön, mutta meillä se nyt puolittain on :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, siitä tuli juuri sellainen kuin oli suunniteltukin :-)

   Poista
 4. Mäkin tykkään kovasti sijainnista! Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se jää tosiaan tuohon keittiön ja olohuoneen kulmaukseen, vaikka ne käytännössä samaa tilaa ovatkin. Kuvassa näkyy vähän saarekkeen kulmaa ja tosiaan tuo keittiön musta komeroseinä alkaa heti takan vierestä.

   Poista
 5. Näyttääpä kivalta ja tunnelmalliselta! :) Kiitos tästä postauksesta, kun sain viimein inspiksen putsata meidän takan luukut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tunnelmallinen tuo takka tosiaan on! Tänään poltin sitä jo aamulla, ja kyllä se päivänvalossakin loi kivan fiiliksen :-) Luukuista puheenollen, meillä kiukaan luukku kaipaisi putsaamista, mutta tuossa kiertoilmatakassa luukun pitäisi kuulema pysyä kirkkaana sen ilmankierron ansiosta. Saapa nähdä!

   Poista
 6. Saanko kysyä? ..kun kuvassa näkyy valokatkaisijat "takan kylessä". Että onko siinä harkkoseinää jo vai kuinka ne sähköt on saatu vedettyä? ..meillä on vähän ongelmana olohuoneen valaistus kun se alkaa takan kulmauksesta eikä valokatkaisijalle oikein löydy hyvää paikkaa.. Että mietin kuinka lähelle takkaa ne pystyy sijoittaman.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, toki saat kysyä! Siinä on palomuurina toimiva harkkoseinä tosiaan, ja ne rasiat on upotettu siihen. Tasoitin takan kuoren ja harkon sitten vaan samaan pintaan, ja maalia päälle :-) Yläreunassa näkyvä ilmanvaihtotötsä menee taas kiertoilmatakan yläosassa, joka on siis jo takan ulkopuolella. Vaikka takan kuoret menee kattoon asti, on tuolla välissä "katto", ja sen yläpuolinen tila on vain ulkonäkösyistä muurattu kuorimateriaalilla.

   Poista
 7. Onpa kaunis takka, ja kiva kun tuli näkyy useampaan suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Kulmaluukku tuo kyllä takkaan ihan erilaisen fiiliksen!

   Poista
 8. Heips, heips! Hyvä sijainti takalle. Olisin kysynyt, että mitä keittiökalusteita teillä on tuolla takan viereisellä seinällä? Eli nuo mustat korkeat kalusteet. Mikä on heti takan jälkeen? Entä minne kylmäkalusteet on sijoitettu?

  Aurinkoista (toivottavasti!) viikkoa!

  Terveisin, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Takan takana on ensin muuri, ja ensimmäinen mustista kaapeista on jääkaappi. Myös pakastin on tuolla seinällä uunin jälkeen.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!