kotiliesi

Diy-nupit
Minulla oli kaksi pientä pulmaa, jotka yhdistämällä sain molempiin ratkaisun. Olohuoneeseen oli tarkoitus laittaa parioven oikealle puolelle "jotakin" tasapainottamaan näkymää, koska iso akustiikkataulu päätettiin aikanaan laittaa seinän yläosan keskelle, eikä siis oven reunan kanssa tasan. Toinen pohdinnassa ollut asia oli tuon ihanan valosarjan sijoituspaikka. Keksin, että valot sopisivat tuohon seinälle kivasti, mutta sitten piti vielä kehittää jokin ratkaisu mistä ne voisivat roikkua.   

Nupit syntyi wc:n saarnitason jämäpalasta, sinne kun vaihdettiin taannoin uusi allas, ja uudelle sahattiin isompi aukko. Sahasimme levynpalasta kolme pientä neliötä. En halunnut ruuvinkantaa näkyviin, joten kiinnitimme nupit jalkaruuvilla, eli sellaisella jossa on molemmissa päissä kierteet. Toisen puolen kierteet on tosin tarkoitettu kierrettäväksi jenkoille eikä suoraan puuhun, ja tämän ratkaisimme niin, että puuhun porattiin reikä, ja ruuvin toinen pää kiinnitettiin siihen liimaamalla. Tähän sopi ihan hyvin tavallinen erikeepperi. Halusin nupit myös hieman irti seinästä, ja se saatiin aikaan niin, että puupalojen taakse kiinnitin vähän isommat mutterit, jotka oli ensin suhautettu mustaksi sillä samalla sprayllä jota olen nyt viimeaikoina paljon käyttänyt :-D Koska mutterit oli paljon isommat kuin ruuvi, olisi mutteri irrallaan ollessa valahtanut liian alas, joten kiinnitin nekin kevyesti liimalla jotta ne pysyivät keskellä palikkaa. Sitten vaan nupit seinälle. 

Jos ihmettelette miksi nuppeja on kolme eikä yksi, syys on ihan puhtaasti se, että kolme näyttää kivemmalta. Nyt ne on ikäänkuin "teos", vaikka valoja ei niissä roikkuisikaan :-)

Maailman tola tuntuu olevan nyt sellainen, että pieni lisävalo ei ole pahitteeksi <3


9 kommenttia

 1. Sievät nupit! Mitä yksinkertaisempaa, sitä enemmän tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihmeen paljon noidenkin tekemiseen sai tuhrattua aikaa, vaikka tosiaan noin yksinkertaiset ovatkin :-D

   Poista
 2. Hei, ihana valosarja. Mistä se on??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallisesta monitoimi-liikkeestä jossa myydään vähän kaikkea :-D Merkiltään tuo on Star Trading, näin saman merkkisiä (en juuri samaa tosin) ainakin Helsingissä Stockmannilla, ja varmasti on muuallakin!

   Poista
 3. Kivan näköiset nupit, ja just tolleen hiukka irti seinästä. Valosarja näyttää kivan simppeliltä, täytyypä googlailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla tuli näistä ihan sellainen visio, pitäisiköhän pyöräyttää vielä muutama lisääkin kun tarvikkeitakin vielä on :-)

   Poista
 4. Vau! Mahtavat tuli. Hyvä, että just postasit tällaista diy-juttua, koska käy hyvin asia yhteyteen - sinulle on haaste:)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!