kotiliesi

Aamukahvi-akvarelli keittiöön
Viime aikoina on postaukset olleet aika keittiöpainotteisia, mutta jatketaan vielä hetki samalla linjalla. Nyt on nimittäin se viimeinen piste iin päälle saatu melkein paikoilleen! Sain eilen postissa odotetun lähetyksen, kun juuri meidän keittiöömme tehty Aamukahvi-niminen akvarelli saapui. Työn takana on uskomattoman lahjakas Viivi. Viisi vuotta sitten kun innostuin blogeista ja aloittelin omaanikin, päädyin aika pian Viivin silloiseen, vielä vuodatus-osoitteessa olleeseen blogiin, ja olin ihan myyty. Sittemmin osoite on vaihtunut, mutta minä olen roikkunut mukana, ja voin kyllä nimetä Viivin blogin yhdeksi suosikeiksini kautta aikain. Hän ompelee, remontoi, nikkaroi, tuunaa ja maalaa ohessa näitä huikeita kuvia. Ja niin hyvällä maulla että en voi kuin ihailla (ja toki ammentaa hyviä ideoita ja inspiraatiota enemmän kuin kehtaan myöhtää) :-)

Tilasin itselleni joululahjaksi tämän akvarellin, jossa on tosiaan mukana meidän keittiön värimaailmaa, ja muutenkin aika tutun oloinen meininki. Nyt hymyilyttää aina kun aamulla tuohon kahvinkeittimelle kömpii. Harmi etten voinut kuvata työtä ihan edestäpäin kun lasin pinta heijasti niin paljon, mutta saatte varmaan kuvasta käsityksen? Se on ihana!!

Loppuun vielä varoituksen sana, halusin testata taulun paikkaa ennenkuin laitan lopullisen reijän laattoihin, ja painelin taulun seinälle sinitarralla. Tämä kikka on toiminut hyvin esimerkiksi ikean pienten kehysten kanssa, kun ne ovat niin kevyitä. Tämä lasillinen kehys oli kuitenkin siihen liian painava, ja saankin mennä heti ensi töikseni ostamaan siihen uudet kehykset noiden räksähdettyä pöydälle... 

Tänään kävi myös keittiöasentaja vih-doin-kin tekemässä loputkin fiksailut, ja nyt keittiö on ihan oikeasti valmis! En voi melkein uskoa, niin pitkään tässä meni, kun asennus on aloitettu jo ennen pääsiäistä... :-D

16 kommenttia

 1. Oletko siis kuvannut tai kuvaillut keittiösi, jotta sait Viivin tekemään noin onnistuneesti keittiötäsi kuvaavan kuvan (ei mitään tautologiaa, ei), vai miten projekti eteni?
  Hauska. Ihan omanlaisensa keltainen sulla voimavärinä. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kirjoiteltiin sähköpostilla vähän aihetta, eli sitä ison perheen aamuhässäkkää josta hänelläkin on kokemusta. Viivi on nähnyt täällä blogissa kuvia meidän keittiöstä, eli lamput on varmaan ainakin siten napattuja, samoin keltainen kahvinkeitin. Värimaailma tuli tosiaan meidän keittiön väreistä, eli musta-valko-keltainen :-)

   Poista
  2. Niin, ja keltainen on kyllä oikeasti vähän raikkaampi, kuvasin nämä kuvat aamulla kun oli aika hämärää, jäi hieman tunkkaiseksi ehkä sävyt kuvien käsittelystä huolimatta.

   Poista
 2. Katsoin heti ensimmäisestä kuvasta, että tauluhan on ihan kuin teidän keittiöstä. Ja niinhän se sitten niinkuin onkin :)

  Monitaituri Viivi kyllä on, minäkin käyn kättensä jälkiä blogissa ihailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se tosiaan on! Ja emäntä itse siellä koivet ojossa kahvia hörppii :-D Olisinkohan minä sinun blogin kautta sinne Viivin blogiin ihan alunperin päätynytkin?

   Poista
 3. Voi miten kiva taulu, ihan teidän keittiöön tehty! Teidän keittiö vois kyllä olla minunki keittiö, on just minun makuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taulu on tosiaan ihan tilaustyönä tehty, siis värien ja aiheen puitteissa. Keittiö on meillä siitä kiva, että siitä saa aika monen tyylisen ihan vaan pienesineitä ym vaihtamalla. Eli värit on vain noissa esineissä :-)

   Poista
 4. Aivan upea! KAtselin tuota taulua ennenkuin luin tekstisi ja mietin ettö miten ihmeessä olet voinut löytää noin täydellisen taulun??
  Ihana joululahja sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? :-) Viivillä on tosi hyvä ja oma tyyli noissa maalauksissaan!

   Poista
 5. Voi vitsi, aivan mainio! Sulla on kyllä aina niin kivoja postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Suvi :-) Ja taulu on tosiaan mainio, tänään sain haettua uudet kehyksetkin niin kohta se pääsee toistamiseen seinälle :-D

   Poista
 6. Pitäisi luottaa taiteilijoihin tuollaisissa tilaustöissä, mutta en ehkä luota itseeni tarpeeksi sen suhteen, että osaisin antaa tarpeeksi oikeat suunnat työlle. Ihana tulos teillä, sopii huippuhyvin keittiöönne.

  Haastoin sut: http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2015/11/mannaviikot-alkoivat-nyt.html

  VastaaPoista
 7. Aaah! Tää taulu on täydellinen!!!! Näin tän jo viivin blogissa aiemmin ja rakastuin! Täytyy siis ootella oman köökin valmistumista ja jotain joulua lähempänä vuotta 2020 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana! Jos ei köökkiä ole tähän hätään, niin joku muu huone kenties? Viivillä on niin paljon hienoja kuvia :-)

   Poista
 8. Siis ihan täydellinen! Ja niin hyväntuulinen. Enpä ollut taulua miettinyt keittiöön, mutta miksei! Meillä on muutenkin niin vähän seinäpinta-alaa, että sieltähän sitä löytyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Meillä on keittiössä oikeasti sellainen ongelma että siellä ei ole seiniä. Tuo on lähes ainoa läntti mihin taulun saisi, toinen vaihtoehto on sitten takka ja sen kylki. No, itsepä tuli tehtyä keittiöstä akvaario :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!