Kevätmessut 2016


Viikonloppu hujahti piha- ja raksahommissa. Oli kyllä todella tervetullutta vaihtelua, että meillä oli vapaata eikä mitään sovittua ohjelmaa. Uskomatonta miten onkin kasautunut viikonlopuille menoa, mutta meillä ei ole ollut koko keväänä kuin ihan muutama viikonlopun päivä jolloin olisi saatu olla tässä kotosalla. Nyt siis oli :-) Alunperin minulla piti tosin olla reissu Kevätmessuille Helsinkiin, mutta anopin lastenhoitoavulla sain järjestettyä niin, että kävin messutkin jo perjantaina ja näin saatiin vähän enemmän aikaa näille kotihommille. Kotihommille siten, että pihasta vietiin kaksi peräkärryllistä roskaa jäteasemalle, ja muutenkin saatiin edes pikkuisen järjesteltyä paikkoja. Ulkovaraston seinäkin sai taas muutaman rivin panelia, ja kohta panelointi on lähes valmis! *tähän sellaisia aaltoja ja tuuletuksia* . Lisäksi yritin alkaa tyhjentämään varastoa sisältä jotta päästään tekemään sinne lattiaa. Sää oli tosi suosiollinen, eilenkin pihalla tarkeni ihan vaan hupparissa, ja aurinko kuumotti poskilla vielä illallakin. Sisällä kodissa onkin tämän pihaviikonlopun jälkeen kaaos, mutta eipä mahda minkään...

Messukuvissani ei ole tällä kertaa oikein muuta punaista lankaa, kuin että mikä on minulla jotenkin viehättänyt silmää. Kuvia oli lähes sata, ja koetin teille valikoida nyt muutamia otoksia. Lähinnä nautiskelin messuilla vihreydestä ja kukista, tämä on aina tervetullut etukäteisannos viherterapiaa pitkän talven jälkeen! Lisäksi minua kiinnostivat pihakiveykset, terassihommat ja toki myös maalipuolella piti käydä pikaisesti. 
Monta kivaa ideaa nappasin mieleeni, koska vaikka oma piha tuolta puutarha-puolelta tehtiinkin jo viime kesänä jollekin mallille. Uusi piha on aina vähän vaiheessa ja varmasti kehittelen sinne lisääkin juttuja tässä kesän mittaan. Harkoista tehty kukkamuuri oli kiva, samoin turveharkot on minua kiehtoneet materiaalina jo pitkään, tekisi mieli kokeilla. Pihakivien osalta tuntui että en tullut hullua hurskaammaksi, mutta niihin voin toki paneutua sitten paremmalla ajalla kotoa käsinkin. Tai käymällä jossakin laajemmassa myyntiliikkeessä. Ja sitä ennen luultavasti pankissa, koska minnelie on kadonnut meidän budjetissa ollut pihakiviosuus? :-D Kaikenlaista yllättävää lisämenoa tulee aina, ja koska kiveykset on täällä ihan rakentamisen loppupäässä, niin niistähän se sitten on poissa. Ostoksia tein taimipuolella innokkaana, viime vuoden messuilla oli vielä liian aikaista kun ei oltu vielä muutettukaan, ja pihasta oli pohjatkin tekemättä ja muutenkin raksa-ahdistus pahimmillaan. Nyt tilanne oli toinen, ja shoppailu oli tosi kivaakin. Löysin mm. jo vuosia haaveilemani keltaisen pionin. Toivottavasti saan sen pysymään hengissä. Toinen tosi kiinnostava ostos oli nuo puuliljat, niiden pitäisi kuulema kasvaa pari metriä korkeiksi! Olin jo tekemässä lähtöä, kun lehdistökeskuksen emäntä innostui katselemaan ostoksiani, ja hänellä olikin kännykästään näyttää kuva omasta puuliljastaan. Ja se oli upea, kuulema ohikulkijat kadullakin ovat tulleet häneltä kyselemään että mikä ihmeen kasvi tuo kukkiva puu on. Odotan siis innolla :-) Lisäksi ostin muutamia lisäyksiä kukkamuureihin istutettaviksi, tarhakylmänkukan taimen ja jättilaukkan sipuleita, jaloangervon, valkoisen pionin, sekä marskinliljan sipuleita.

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille, minä koetan taistella uutta flussa-aaltoa vastaan ja selvitellä viikonloppuna kertyneitä jättimäisiä pyykkikasoja :-)

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!