Asuntomessujen 2016 suosikkini: Honka Markki

Honka Markki Asuntomessut 2016

Honka Markki Asuntomessut

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki Kylpyhuone

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki makuuhuone kehto

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki kylpyhuone

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki makuuhuone vanerisänky

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki


Seinäjoen asuntomessut Honka Markki takka

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki 19

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki keittiö Lube

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki terassi

Seinäjoen asuntomessut Honka Markki 19 sauna

Seinäjoen asuntomessut 19 Honka Markki kylpyhuone

Seinäjoen asuntomessut 19 Honka Markki

Kuvat kertokoot enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä kohde numero 19, Honka Markki oli ehdottomasti suosikkini tämän vuotisilla asuntomessuilla. Moderni hirsitalo, jossa yhdistyy talon hengittävä rakenne, kauniit pintamateriaalit ja tyylikäs sisustus. Tässä talossa oli heti kodin tunnelma. Voi toki olla, että tuo tunnelma syntyi jälleen osittain meiltä kotoa tutuista elementeistä, mutta täällä se ei yhtään häirinnyt. Päin vastoin, tuli vain sellainen kodikas fiilis että olisin voinut alkaa siinä kahvia keittelemään ja emännöimään huushollia :-D Varsinkin heti eteisessä vastaan tullut portaikko on hätkähdyttävän tutun näköinen, mutta tämä ei ilmeisesti olekaan ihan sattumaa. Kommentoin joskus taannoin instassa tms Markin emännän laittamaa porraskuvaa että onpas aika tutun oloiset, niin hän sanoi että on saanut meidän portaikosta inspiraationsa niihin. Eli siis ilmeisesti saan ottaa osan hienon talon kunniasta itselleni, eikö? :-D

Eniten pidin talossa yleisestä tunnelmasta, hieman yllättäen puupinnoista sisällä, ulkovärityksestä, keittiön mustasta syvennyksestä, pojan huoneen vanerisängystä, ruokailutilan pesämäisyydestä, toki niistä upeista portaista (jotka oli nyt suojattuina, mutta olen kuvista nähnyt ne esillä), ja ulkorakennuksen terassista rimoituksineen. Myös pihan liuskekivet olivat kauniit. Tuonne kun olisi kantanut parisenkymmentä viherkasvia, niin minua ei olisi ehkä saanut ulos enää millään!

Se meidän sitäseuraavatalo voisi ollakin sitten tälläinen hirsitalo, ehkäpä..? Heheh. Hehheheh. En ole ihan varma naurattaako tuo lause edes, koska siinä saattaa kyteä pieni ja pelottava totuuden siemen :-D


16 kommenttia

 1. Ihana kun löytyy jotain vähän muuta suosikiksi. Hirsitalot kiehtoo kyllä mua, jos ikinä rakentamaan lähtisi. Mutta mikä ihme saisi teidät TAAS rakentamaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, hulluuttahan se olisikin :-D Eikä siis todella-kaan olla alkamassa nyt uudestaan rakentamaan, mutta sen olen jo oppinut että ei kannata ikinä sanoa sitä ei ikinä. Onhan tässä elämää vielä toivottavasti jäljellä :-)

   Poista
 2. Kaunis koti. Tykkään itsekin, yksi lemppareistani jonka ehdottomasti haluan päästä katsomaan livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli jo lehtien perusteella mun suosikki, ja oli paikan päällä kyllä vielä kivempi. Lehdissä on kuitenkin aika vähän kuvia, niin moni juttu tuli yllätyksenä :-)

   Poista
 3. Tää on niin hieno ja ehdottomasti minunkin suosikki lehtikuvien perusteella, niin kodikas ja lämmin tunnelma, mutta silti klassinen. Mutta yhden modernin hirsitalon rakentaneena en kuitenkaan enää sellaista aikuistenoikeasti itelle haluaisi, sillä noiden hirsipintojen ja rakojen puhtaanapito on aika jäätävä työ - etenkin keittiön osalta sen rasvankäryn ansiosta se pöly oikein liimautuu sihen pintaan. Mutta oikein upeita kuvia ja pakko päästä kyllä paikan päälle itsekin näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon mainitsemaasi onkin itseasiassa ratkaisu se uusi clt-tekniikka, jolla messuilla oli myös rakennettu muutama talo. Siinäkin seinät on kokonaan puuta, mutta ilman niitä rakoja. Olen tekemässä Kotolasta (kohde 5) vielä oman postauksen jossain vaiheessa :-)

   Poista
 4. Me ei olla vielä käyty messuilla, mutta Markki on yks mun ennakkosuosikeista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä mennä, minusta nää oli ihan ok messut. Olethan osallistunut jo edellisessä postauksessa olevaan lippujen arvontaan? :-)

   Poista
 5. Mahtava valo! Ikkunat alas asti tekevät kyllä ihmeitä - luonto tulee suoraan sisälle. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meillä kun on kotona myös isot ikkunat, huomaan monesti ajattelevani että taloissa on pimeää kun on jo niin tottunut valoisuuteen, mutta tuolla oli tosiaan myös valoisaa :-)

   Poista
 6. Kyllä tuossa kelpaisi asua! :) Hei nyt mun on pakko kysyä, asuntomessut ovat käsitteenä tuttu, mutta rupesin muutamaa asiaa miettimään: Ovatko nuo rakennettaessa jo jonkun omistamia? Asuuko noissa joku, vai saako sinne muuttaa vasta messujen jälkeen? Onko sisustukset aina jonkun suunnittelijan käsialaa? Oon tosi tietämätön koko aiheesta ja vähän hävettää kun en systeemiä ole tarkemmin koskaan tutkinut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa taloista on perheiden itselleen rakentamia, ja osa on talofirmojen tekeleitä jotka ovat myös myynnissä. Perheet pääsevät muuttamaan koteihinsa vasta messujen jälkeen. Messujen aikainen sisustus on usein jonkun suunnittelijan tekemä, riippuen kohteesta onko kokonaan vai perheen kanssa yhdessä tehty. Talot eivät siis jää välttämättä ihan tuollaisiksi kuin ovat messuilla :-) Esimerkiksi tuolla messuilla oli yksi kohde sellainen, jossa koko messujen aikainen sisustuksen irtaimisto huutokaupataan messujen päätteeksi. Eli siis vaihtelee :-D

   Poista
 7. Hei Lyde! Kiva kun pääsit heti ensimmäisten joukossa vierailemaan messuilla ja Markillakin. Kiitos kauniista kuvista ja sanoistasi. Kuten todettua, kiitos blogisi, nyt myös meillä on kauniit mustat pinnakaideportaat :D Odotan myös itse että pääsemme muuttamaan, ja saan sisustettua kotia vielä piirun verran kotoisammaksi. Mutta onneksi ei mene enää kauaa! Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! Kiva oli käydä, ja lehdistöpäivänä sai mukavasti kuvattuakin kun ei ollut niin kova ryysis vielä :-) Minusta on mukava kuulla, että olette saaneet inspistä, ja meidän portaista on tullut niin paljon kyselyjä että ilmeisesti moni muukin on saanut. Se on näissä blogihommissa se suola jos saa annettua ideoita ja inspiraatiota <3

   Toivottavasti teillä menee kesä kivasti, ja koti ei kärsi kovasti ihmislaumojen kulkemisesta. Kivaa kesän jatkoa teillekin, teillä taitaa olla siellä kohta jo pieni murunen ihmeteltävänä :-)

   Poista
 8. Hei! Tosi kivalta näyttää. Osaatko sanoa että mitä materiaalia tuo työtaso on? Puhelimesta katsottaessa tason pinta näyttäisi kiiltävältä ja kaapistot puolestaan enemmän matalta. Oliko näin vai vääristääkö puhelin? :) Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, ja kiitos! Dekolehden tiedoissa mainitaan että valkoinen taso olisi Silestone ja musta dekton. Nämä on ilmeisesti tasojen toimittajia? Tasot olivat paikan päällä samettisen pehmeät pinnaltaan, eivät siis minusta erityisen kiiltävät. Keittiön oli toimittanut Lube, heiltä voisi saada tarkempaa tietoa asiasta :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!