Seinäjoen asuntomessut ja lippuarvonta!


Takana on pari päivää kiertelyä Seinäjoen Pruukinrannassa järjestetyillä asuntomessuilla. Osallistuin ensin torstaina alueella järjestettyyn lehdistöpäivään, ja jatkoin messuilua vielä perjantaina eli avajaispäivänä. Vettä satoi molemmat päivät, eli sen puoleen ei jäänyt kovin aurinkoinen muisto, mutta muutoin alue oli kyllä kaunis ja luonto ihanasti lähellä. Kotona oltiin eilen illalla vasta puolen yön hujakoilla, ja voin sanoa että päivä messualueen kiertelyä ja sen päälle 400km autoilua on aikamoinen yhdistelmä! :-D 

Tänään aloin purkamaan kameran kuvasaalista, ja voi hyvänen aika. Olin ottanut yhteensä 672 kuvaa! Kohteita oli 43, ja tyylejä hyvin laidasta laitaan. Huomaan kuvanneeni lähinnä omaa makuani olevia kohteita, eli aika graafisia, mustavalkoisia ja moderneja. Toki romanttistakin löytyi, ja oikein Ameriikan tyylinen kartanokin! Vaikka kuinka puran ja lajittelen, en saa nyt messukokemusta tiivistettyä yhteen postaukseen, joten messukuulumisia on tiedossa pariinkin otteeseen. Tälläkertaa on tarjolla yleisnäkymiä ja muutamia kivoja kohteita. Tervetuloa ensimmäiselle kuvakierrokselle asuntomessuille!Talo Riihi, kohde 20:Tykkäsin talon ulkonäöstä, terassista ja sen vaaleasta puumateriaalista, sekä muutenkin ulkoratkaisuista hiekkalaatikoineen ja kahluu(?)altaineen.


Cubo, kohde 25:


Tässä talossa oli omaan makuuni tuttua mustavalkoisuutta, marimekkoa ja designiä. Kohteen taulut olivat myös saman taiteilijan maalaamia kuin meillä kotona olevat akustiikkataulut eli Keltaisen keinutuolin Virpi Mäkisen. 


Kastelli Pohjanmaa, kohde 24:Tässä talossa oli sitä jotakin. Pohjanmaasta on paljon pöhisty etukäteen, ja ihan syystä. Talo oli tosi kodikas, kaunis, ja kivasti erottuva messutalojen joukossa. Omaan makuuni oli himpun liikaa perinnelainoja, siis peiliovet ja ikkunoiden ristikot ym, mutta kokonaisuutena talo oli tosi onnistunut. Ilmeisesti tässä maassa valtaosa rakentajista edelleen haluaa perinnetalojen tyyliä, eli uskon että tämä malli saavuttaa suuren suosion :-) Minua viehätti mustan käyttö, ja tokihan mustat pinnakaiteet saa minulta aina pisteen!


Keittiömaailman suola ja pippuri, kohde 32:Tässäkin kohteessa oli paljon meiltä kotoa tuttuja elementtejä (tsekatkaas esimerkiksi kalanruotolaatoitus), ja siksi varmaan sielläkin oli kotoisa olo. Talo oli ulkoasultaankin hieman samaa tyyliä meidän talon kanssa. Paikoitellen alkoi messuilla jopa häiritä se, että näin taloissa niin paljon samaa kuin meilläkin on. Ehkä sitä odottaa messuilta aina jotain ihan uutta, mutta koska meidän talo on sen verran tuore niin muoti ei ole ihan kauhesasti ehtinyt muutua. Viime vuoden messuilla oli jo paljon tuttua, mutta nyt ehkä vielä enemmän. Puun käyttö oli minusta vähän enemmän esillä kuin aiemmin, tässä kohteessa oli esimerkiksi paljon kauniita puupaneleita. 


Jämerä Samsö, kohde 13:
Kivaa tilankäyttöä, varsinkin iso oleskelutila oli todella näppärä. Siinä oli kaikki samassa, keittiö, ruokailutila ja olohuone sekä yhteys terassille. Kalanruotoparketti sai minut sanomaan ääneen ne taikasanat: jos me vielä joskus rakennetaan...


Vieskatalo Valokki, kohde 23:Paljon kaunista käsityötä. Mustavalkoinen sisustus ripauksilla keltaista, eihän siitä voi olla tykkäämättä? :-) Sisustuksesta vastaavalla Etelä-Pohjanmaan Taitoyhdistyksen Rustoopuorilla oli muuten myyntipiste talon autotallissa, ja siellä oli esillä käsityömessujen esitteitä. Kurkatkaapa huviksenne minkälainen huopareppu on esitteiden kannessa ja seinällä olevassa julisteessa... ;-) Mun koulureppu on nykyään Pohjanmaalainen julkkis! :-D 


Talo Koskela, kohde 34:


Tämä kohde oli jotenkin harras, kuin kirkko. Myös japani minulle tuli mieleen sisustuksen minimalistisuudesta ja puun käytöstä. Sisustuksesta vastaa muuten Asun-lehden taustallakin vaikuttava Ulla Koskinen, ja käsiala oli mielestäni kauniisti tunnistettavissa.
Puukerrostalo Mäihä oli myös vaikuttava ilmestys, ja ihailin siellä puun käyttöä ja kauniita yksityiskohtia. Rakentamista käsittelevältä videolta bongasin että käytävien lattiatkin on puuta, harmillisesti ne oli peitetty umpinaisilla muoveilla eikä puuta näkynyt. Ehkä johonkin kohtaan olisi voinut laittaa läpinäkyvät muovit kuten monessa omakotitalossakin oli? Rappujen kaiteetkin oli kauniisti kaareutuvat ja puiset, ja seinillä oli hienot puiset koristeaiheet. Lisäksi tykkäsin että rappujen alareunoihin oli laitettu ledinauhaa, kivasti yhdistyy nykyaika perinteiseen puupintaan!


Kohteessa 43, Lakeuden jämerä kutsu oli kivasti yhdistetty keittiö ja olohuone samaan tilaan. Tätä oli monessakin talossa, mutta tässä kohteessa tunnelma oli kodikas ja valaisimet upeita.


Jottei postaus venyisi aivan hurjiin mittoihin, jätin omat suosikkikohteeni eli numero 19 Honka Markin ja numero 5 Kotolan esiteltäviksi vielä erikseen. Lisäksi on tulossa vielä messujen pihajutuista postaus, ja voisin käydä lastenhuoneitakin vähän läpi erikseen. Arvonta toteutettu yhteistyössä Keltaisen keinutuolin kanssa.

Lopuksi vielä lupaamani arvonta! Postauksessa vilahtaneet taulut maalannut Seinäjokinen taiteilija Virpi Mäkinen antaa arvottavaksi teille kaksi lippua asuntomessuille. Virpin tauluja on messuilla kohteissa 25 Cubo, 30 Hartmankoti Ruutu, 39 Hartmankoti Salmiakki (yläkerran taulut) sekä 42 Finlamelli Pikkuusen paree. Lisäksi Virpillä on messujen ajan Seinäjoen keskustassa Torikeskuksen yläkerrassa myös Popup-kauppa yhdessä kahden muun yrityksen kanssa (Naurava naapuri sekä Lumilapset), ja arvonnan voittaja voi valita haluaako liput postitse vai käykö noutamassa liput liikkeestä jolloin pääsee samalla ihailemaan taideteoksia paikanpäällä ja tekemään vaikkapa karkki- tai vaateostoksia. Voittaja saa liikkeessä käydessään valita myös Keltainen keinutuoli-printtejä tai kortteja 20e edestä, eli tälläinen pieni bonuspalkinto luvassa vielä :-) Jos päätät ottaa liput postitse, voit toki messuilla vieraillessasi käydä liikkeellä piipahtamassa myös vaikkapa messukierroksen jälkeen, printit saa mukaansa myös tällöin. Arvontaan osallistut jättämällä tähän postaukseen kommentin, ja muistathan jonkin nimimerkin ja mielellään yhteystiedot jos kommentoit ilman profiilia tai sen takaa ei löydy blogia josta sinut tavoittaa. Osallistumisaikaa on tiistai-iltaan klo 22 asti.   Osallistumisaika on päättynyt! Voittaja ilmoitetaan keskiviikon 13.7 aikana.


Miltäs messut vaikuttaa näin ensimmäisen kierroksen jälkeen? Oletteko kuinka moni menossa Seinäjoelle? Itselleni vierailu oli ihan ensimmäinen Pohjanmaalle, ja tykkäsin kyllä. Paikalliset osaavat repiä murteestaan sopivasti huumoria, ja pohjalaasittain kirjoittettuja kylttejä tuli vastaan monessakin paikassa mikä oli mielestäni hilpeää :-D 

56 kommenttia

 1. Huomenna menossa. Dekon kuvien perusteella odotan näkeväni Kotolan(vai mikä se nimi oli..). Pohjanmaa varmaan jää mieleen, kun on niin erilainen. Inspistä tullaan hakemaan ainakin mustista keittiöistä.

  VastaaPoista
 2. ^ ja toki sinne toisenkin kerran voi pyyhältää, kun ei matka ole mahdoton :)

  VastaaPoista
 3. Lähes joka vuosi osallistunut messukiertelyyn. Olis kiva saada liput, kun kauas on pitkä matka jne...eli jo makustaminen ja yöpyminenkin maksaa. Kiinnostais toi pohjalaisuuskin erityisesti, jonkun verran juuria sielläpäin.
  Tokihan piipahtaisin taiteeseen tutustumassa, jos onni olisi myötä.

  VastaaPoista
 4. Tänään käyty messuilla ekan kerran, ehdottomasti menossa toiseen kertaan! Liput olisivat todella tervetulleet mulle! 🙋🏼

  -Jutta

  VastaaPoista
 5. Pihat ja puutarhat kiinnostavat suuresti, kun itsellä olisi pihan laitto edessä vielä tänä kesänä.. Ihania messuja kaikille! <3

  VastaaPoista
 6. Hienoja tunnelmia messuilta. Meillä ei taida into riittää lähteä tänä vuonna jonottamaan messuille, kun omat valinnat on tältä erää lukittu - ettei alkaisi harmittamaan :-)
  Arvonnassa kuitenkin mukana jos siitä tulisi hyvä syy kumminkin lähteä!

  VastaaPoista
 7. Pakko lisätä vielä, että kiitos myös linkistä Virpi Mäkisen sivulle. 2-vuotta asuttu "uudessa" talossa eikä sopivia tauluja ole löytynyt.. Herätti suunnattoman kiinnostuksen Virpin taide, kun kävin äsken nettisivuja kurkkaamassa 😍

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa :) Messuille menossa joka tapauksessa, mutta kyllähän ilmaiset liput ja vierailu tuolla popup -liikkeessä sopisi myös :) Innolla odotan taas messuja, ja on ollut kiva lukea messuista jo monista blogeista. :)

  VastaaPoista
 9. oispa onni myöten ja voitettais liput messuille! miehen kanssa ollaan suunniteltu kahdenkeskistä reissua sinne. sun messupostaus herätti kyllä kiinnostusta, ja dekon messulehdestä olen kohteisiin jonkun verran jo tutustunut, lupaavalta näyttää!

  Virpin taiteeseen olen blogisi kautta tutustunut, ja kortteja häneltä tilannut. (tauluja en ole vielä raaskinut..) mutta tuo bonusvoitto ois ihana myös! mitkähän mahtavat olla popup-kaupan aukioloajat.. jos messuilla vierähtää se päivä klo 10-18,niin ei taida enää ehtiä tuonne pop uppiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja hyvä kun kysyit. Liike on avoinna 11-19 :-) Tuo kauppakeskus on vielä ihan kiinni hotelli Vaakunassa, eli jos siellä sattuu yöpymään niin siitä pääsee ihan sisäkautta nopsasti tuonne.

   Poista
  2. Kauppa on auki ma-pe klo 11-19, la klo 10-17. Ja soitto tai viesti, jos tiedät tulostasi, niin ollaan pidempään, Tervetuloa!

   Poista
 10. Kivoja kuvia! Olisi mukava päästä messuille hakemaan inspiraatiota! Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 11. Olen menossa joku päivä käymään, ehdottomasti!
  Talot olivat itteni mieleen kovasti :)
  Jännityksellä odotan, että pääsee kiertelemään. Mukana arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 12. Arvonnassa mukana. Terveisin Pohojammaan likka. 😊

  VastaaPoista
 13. Mukana arvonnassa! En ole ennen asuntomessuilla käynyt, joten nyt kyllä kiinnostaisi käväistä kun kotipaikkakunnalla järjestetään :)
  emilia175@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Mukaan! Olisi kiva päästä muutaman vuoden tauon jälkee taas messuille :)

  VastaaPoista
 15. Kiva tutustua kohteisiin jo näin ruudun takaa ennenkun itse ehtii paikalle tutustumaan. Ja Virpin taulut kohteissa kiinnostaa myös kun tuttuja montaakin kautta :)

  VastaaPoista
 16. Menossa olemme, ilman muuta. Sekä arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 17. Hienoja kuvia kohteista. Viehättävä liike - mielelläni piipahtaisin samalla reissulla. :) Mukaan arvontaan, pienet.suloisuudet@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Mukana arvonnassa! Kiitos myös mielenkiintoisesta messupostauksesta.

  VastaaPoista
 19. Olisi hienoa tutustua upeisiin messukohteisiin.
  saapassukka@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Voin paljastaa, että ikinä en o asuntomessuilla käynyt! Mulle on aina riittänyt nämä "virtuaalimatkat" ja sisustuslehtien esittelyt - paljon helpompaa ja vähemmän rasittavaa... =D Tänä vuonna taidan kuitenkin tehdä neitsytmatkani, joten liput tulisivat tarpeeseen. Kiitos tästä esittelykierroksesta. Seuraavaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 21. Mukaan arvontaan. Perinteeksi muodostunut jokavuotinen asuntomessukierros odottaa. Olispa kiva voittaa liput. pajupilli@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Oispa kiva päästä käymään, en ole kuin kerran käynyt asuntomessuilla. :)

  VastaaPoista
 23. Kiva postaus, pääsee virittäytymään tunnelmaan hiukan ennakkoon. :) mukana myls arvonnassa, riin4ku@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Kiitos messupostauksesta! Pahasti näyttää siltä, että ei ehditä messuille, mutta ehkä olisi pakko järjestää jos liput olisivat taskussa :)

  Tykkäsin kun sulla oli niin erilaisia kuvia kun lehdissä. Erityisesti mieleen jäi tuo kylpyhuone jossa oli pitkä ja kapea laatta laatoitettu pystyyn ja silti subway-ladonnalla. Magee! Ja odotan postaustasi Markista. Sen olisin ehdottomasti halunnut nähdä livenä, siinä kun on tyyli ja elementit niin samankaltaisia kuin meillä :)

  VastaaPoista
 25. Nämä messut vaikuttaa sellaisilta, että pitkästä aikaa haluan päästä käymään kun matkakaan ei ole hurja. Viimeksi olen ollut Kokkolan messuilla ja niistäkin tykkäsin.

  VastaaPoista
 26. Ehdottomasti mukaan! Pakko tunnustaa, että ikinä en ole asuntomessuilla käynyt, joten ehkä se olisi aika :)

  VastaaPoista
 27. Mukana arvonnassa! niina.ronka@kuh.fi
  Mieli tekisi mennä messuille :) etsimään lähinnä vinkkejä pihalle ja toki aina sisällekin. Mieshän on tätä vastaan koska se tietää hänelle töitä :D

  VastaaPoista
 28. Kiva arvonta, kyllä kelpaisi! Messukohteet Pohjanmaa ja Riihi vaikuttavat mielenkiintoisimmilta! Messuilla tarkkailisin lastenhuoneideoita. tiina.harkonen@pp7.inet.fi

  VastaaPoista
 29. Ihania kohteita! Pakko mennä katsomaan ihan omin silmin
  Vimaponi@gmail.com on sähköposti :)

  VastaaPoista
 30. Kyllä ehdottomasti menisin, mikäli voitto tulee. Yhdet ainoat messut takana ja kivahan tuolla ois pyörähtää.
  pia_turunen@luukku.vom

  VastaaPoista
 31. Asuntomessuille olisi tarkoitus mennä ja ilmaislippu olisi kiva yllätys. T.Riikka lähes naapurista

  VastaaPoista
 32. Mielenkiintoisen näköisiä kohteita. Tekis mieli kyllä päästä käymään. rvahasoyrinki@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Olipas tehnyt mahtavan postauksen messuista, aivan niin kuin olisi itsekin käynyt paikan päällä. Mielelläni osallistun arvontaan :)

  VastaaPoista
 34. Messuille pitäisi ehdottomasti päästä!

  VastaaPoista
 35. Olis iiihana tehdä yksi aikuisten reissu kesän aikana, mihin muuallekkaan kuin asuntomessuille<3

  VastaaPoista
 36. Arvonnassa mukana :) Ja todentotta voin hakea liput paikanpäältä ja samalla tutustua taiteeseen!! Meillä koti vielä aivan kesken sekä pihan että sistustuksen osalta, joten odotan jo innolla että san kierrellä messuilla ihania koteja ja napata vinkkejä myös omaan kotiin. Kivoja kuvia myös olet itse napannut, ihania yksityiskohtia!!

  VastaaPoista
 37. Tänä vuonna on tarkoitus käydä asuntomessuilla. Olen käynyt vain kerran aiemmin asuntomessuilla, ja siitä taitaa olla ainakin 12-13 vuotta. outijulia( at )gmail.com

  VastaaPoista
 38. arvonnassa mukana. kävin jo tytön kanssa ja nyt olisi tarkoitus mennä miehen kanssa.
  marjutk53@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Mahtava nähdä messuilta kuvia etukäteen. Mukana arvonnassa! :)
  emilianuorala@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Mukana arvonnassa! Messut on nyt niin lähiseudulla, että olisi kiva käydä vaikka useampanakin päivänä.
  elviira73@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Mietinnässä on, mennäänkö vaiko eikö! Muutama kohde vaikuttaa kiinnostavalta! tiina.ylisirnio(at)gmail.com

  VastaaPoista
 42. Me ollaan perinteisesti messuilla käyty viimeiset 15 vuotta, vain muutamat on välistä jääneet. Nää kyllä etäisyytensä vuoksi jää käymättä, ellei satu arvontaonni kohdilleen :)

  VastaaPoista
 43. Tarkoitus olisi mennä messuille koko perheen voimin. Mukana lippuarvonnassa siis :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Mukana arvonnassa :) Olisi kiva käydä katsomassa tarjontaa, kun olemme tulleet Seinäjoelle viettämään kesää ulkomailta :) lumikukka80 at hotmail.com
  _Silja_

  VastaaPoista
 45. Mukana arvonnassa :) Messuille olisi kiva mennä!

  mira.ahonniska@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Miellellään mukana lippuarvonnassa :)! Olisi hauska päästä messuille inspiroitumaan.

  VastaaPoista
 47. Messuille olemme menossa hakemaan sisustusvinkkejä keväällä valmistuvaan kotiimme.
  -Susanita

  VastaaPoista
 48. Moi! Kirjoituksen reppu-puheista päätellen taisin siis nähdä sut myös Valokissa! :) Ainakin joku Rustoopuorin Marjan kanssa puhui siinä repusta... Hieno oli reppu ja mukava postaus!

  VastaaPoista
 49. Kyllä tekisi mieli käväistä messuilla vanhassa kotikaupungissa, muutenkin toki tulee piipahdettua ostoksilla ja kyläilemässä välillä. Messuilla kiinnostaisi eniten säilytysratkaisut, pihat ja valaistus :) riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 50. Ensimmäistä kertaa messuille menossa, innokkaana! Vähän olen etukäteen tutustunut kohteisiin blogien ym perusteella, en osaa odottaa yhtään mitään, ainakin lupaavalta vaikuttaa :) Ja liput kyllä kelpaisivat, säästöä vauva-arkeen nääs! ;)

  VastaaPoista
 51. Arvonnassa ehdottomasti mukana. Oma talo on juuri valmistumaisillaan, joten viimehetken ideoita täytyy vielä messuille päästä hakemaan.

  VastaaPoista
 52. Jos vielä arvonta menossa niin ehdottomasti mukana, Lauantaina 23.päivä messuille menossa Oulusta:)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!