Miniloma kotikaupungissa

Porvoo ranta-aitat vanha ovi


porvoo ranta-aitat

Porvoo bed&breakfast

porvoo bed&breakfast

Porvoo Meat District

Porvoo Meat District

Porvoo jokiranta Kiva

Porvoo ranta-aitat


Pääsimme eilen vähän extempore miehen kanssa treffeille juhlistamaan piakkoin olevaa hääpäiväämme. Soittokierros lauanatai-aamuna Porvoon kaikkiin majoituspaikkoihin opetti ainakin sen, että kesälauantaisin kaupunki on todellakin turistien suosiossa. Ihan täyttä joka paikassa. Yhdestä soittamastani paikasta soitettiin kuitenkin jonkin ajan kuluttua takaisin, että heille oli tullut peruutuksena yksi huone. Perille päästyämme paljastui, että odottamamme bed&breakfast-huone olikin pieni romanttisesti sisustettu huoneisto vanhassa kaupungissa. Kiva yllätys! Toki täällä osataan hinnoitella, varsinkin tuolla vanhassa kaupungissa, mutta toisaalta säästyipä matkustuksen vaiva ja kulut kun jäätiin tänne kotikulmille. Syömässä käytiin uudehkossa Meat District:ssä, ja tykättiin kyllä. Ei ihme että paikkaa on paljon kehuttu. Otettiin puolikas menu, ja nälkä todellakin lähti, ja hyvä mieli jäi.

Iltaan kuului myös jokirannan terassien katselmus, ja pientä venekuumeilua miehen suunnalta. Lisäksi nautiskelimme hämärtyvästä illasta myös majapaikkamme pihassa olevien ranta-aittojen laiturilla. Erittäin tunnelmallista! Pakko sanoa, että arjessa en käy oikeastaan koskaan tuolla vanhassa kaupungissa, varsinkaan viikonloppuisin juuri turistimäärien takia, mutta tämä oli kiva katsaus siihen, millaista olisi jos asuisikin ihan tuolla vanhan kaupungin vilskeessä. Mukavaahan se olisi, mutta toisaalta tykkään kyllä tästä omaa kotia ympäröivästä rauhasta ja metsistä myös. Täällä ei myöskään kulje isoja joukkoja aasialaisturisteja kameroineen, heh :-D

Ensi vuonna olisi mukava kehittää hääpäiväksi jokin vähän kauempana oleva retkikohde kuin parin kilometrin päässä, silloin tulee nimittäin vuosikymmen täyteen. Nyt tämä oli kuitenkin juuri sopiva irtiotto, työn aloitus on vienyt mehut aika tehokkaasti, ja oli kiva päästä aamulla nopsasti takaisin kotiin.

4 kommenttia

 1. Me yövyttiin Pariisin Villessä kun mentiin viime elokuussa naimisiin, sekin oli tunnelmallinen paikka. 😊 Onnea hääpäivän johdosta! Minullakin jää Vanha Porvoo yleensä väliin juurikin ihmismääränsä vuoksi. Suosittelen kuitenkin vaivautumaan elokuun 20. päivä paikalle kun siellä on iso pihakirppistapahtuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisin Villeen olisi mekin mielellään menty, mutta sekin oli tosiaan ihan täynnä. No, joskus sitten! Pihakirppis kuulostaa tosi ihanalta, mutta ollaan silloin ystävien häissä :-)

   Poista
 2. Olipa teillä kiva ylläri. Porvoo on todella kaunis kaupunki, varsinkin se vanha.
  Meillä oli viikonloppuna vastaavasti Porvoosta vieraita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä näitä hetkiä aina arvostaa, jos pääsee kahdestaan vähän ottamaan irtiottoa arjesta :-) Ja Porvoo on tosiaan kiva kaupunki!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!