Minä ♥ viherkasvitKuukausittaisen haastepostauksen aiheena on blogiporukallamme tällä kertaa vihersisustus. Aihetta emännöi Oblik-blogin Jutta, jonka evästys aiheeseen kuului näin:

"Miten kuuma vihersisustustrendi näkyy kodissasi? Oletko aina ollut intohimoinen vihersisustaja vai onko viimeisen vuoden aikana kasvit vallanneet kotia enemmän kuin ennen? Missä kaikkialla ja miten vihreää kodissasi esiintyy?"

Aiheen kuultuani mietin vain, että mistähän aloittaisin :-D Ollaan siis melkolailla oman intohimoni äärellä! Lyhyesti sanottuna trendi näkyy meillä ja paljon, mutta se ei johdu siitä että kasvit sattuvat olemaan nyt kuuminta hottia, vaan siitä että tämä vaiva on ollut minulla ilmeisesti ihan aina. Vai mitä olette mieltä tästä teiniaikojen sisustustyylistäni vuosimallia 1994? :-D 


Jotain samaa nykytilanteen kanssa tuossa on... :-) Kuvan arvo ei ole niinkään sisustuksellinen vaan ennemminkin viihdyttävä. Vaan eikö ole upea viidakko! Oli siellä sänkykin, mutta muuten huone oli täynnä lähinnä kasveja. Hengailin vapaa-ajalla kukkaupoissa, ja kirjaimellisesti elin ja hengitin kukkia ja kasveja (huoneessani oli melko trooppinen ilmasto). Ihan normaalia, eikös? Ai ei vai..? Nyt kun tämä suuri paljastus on tehty, ymmärrätte kuitenkin minua ehkä hieman paremmin? 

Nykyään on enemmän neliöitä ympärillä, mutta kasveja on vähintään yhtä paljon. Laskeskelin joskus että niitä on noin 50kpl. Toki tilanne aina elää, ihan tarkkaa määrää en tällä hetkellä edes tiedä. Koska nykyinen kotimme on suunniteltu myös kasveja silmälläpitäen, on niitä saatu aseteltua lähes kaikkialle taloon. Ainoat tilat joissa viherkasveja ei ole, ovat saunan löylyhuone ja yläkerran ikkunaton kylpyhuone. Muuten niitä taitaa olla kyllä jokaisessa huoneessa vessaa ja kodinhoitohuonetta myöten! 


Minulle viherkasvit edustavat kodikkuutta, enkä ihan vilpittömästi osaa kuvitella kotia ilman niitä. Se, miten talosta tulee koti, on juuri sitä että sinne tuodaan elämä, talon sielu. Siihen kokonaisuuteen kuuluvat mielestäni rakkaiden ihmisten, lemmikkien, omien toiveiden ja haaveiden, rakkauden, arjen ja välittämisen lisäksi viherkasvit. Niiden hoitaminen on minulle rentouttavaa puuhaa, ja nautin nähdessäni pienestä alusta vuosien varrella kasvavan ison puun. Kirjoitin aiheesta aiemminkin, ja samassa postauksessa annoin muutaman vinkin miten itse hoidan kasvejani. Postauksen voit lukea täältä (kliks).


Nuorempana olin ihan varma, että opiskelen puutarha-alalta itselleni ammatin. Minusta piti tulla Hortonomi, ja koulupaikkakin oli jo haettuna ja saatuna. Vaan niinkuin aina elämässä, joskus suunnitelmat muuttuvat lennossa. Vaikka opinnot vaihtuivat toisiin, työskentelin opiskeluaikoina osa-aikaisena kauppapuutarhalla, ja kesäisin hautausmaalla. Ala kiehtoo yhä, ja mistä sitä tietää jos vielä vanhoilla päivilläni innostuisin vaihtamaan alaa ja opiskelemaan lisää? Kasvit ja puutarha kulkevat mukana rakkaana harrastuksena luultavasti läpi elämän, mutta tavallaan kiehtoo myös ajatus siitä, että näin lähellä sydäntä olevan asian saisi yhdistettyä työhönkin. Toisaalta eivät nämä sisustaminen, rakentaminen, rakennukset ja niiden pihat ole kuitenkaan kovin kaukana vihersisustamisesta, eli samaa aihettahan ne liippaavat. Saapa siis nähdä mikä minusta vielä tuleekaan isona!


Kuuluuko teidänkin sisustukseenne viherkasvit? Vai onko jokin muu sisustuksellinen asia jota ilman ette osaa kuvitella kotianne?

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

5 kommenttia

 1. Sulla on tosi hyvällä maulla sijoitettu viherkasvit. Ja mahtava toi sun nuoruusvuosien viidakko. Mä opiskelin aikuisena itseni hortonomiksi. Päivääkään en ole katunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja vau, niin voi siis tosiaan tehdä?! Jospa sitä tosiaan vielä innostuisikin, toisaalta pitää ensin saada nuo loppusuoralla olevat sisustussuunnittelijan opinnot loppuun :-D

   Poista
 2. Noi sun viherkasviasetelmat on niin kauniita! Itse tuppaan aina ripottelemaan yhden sinne ja toisen tänne ja se ei näytä yhtään niin kivalta. Pitäisikin ottaa oppia sinusta :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään kyllä kukista tosi paljon. Mutta saan jopa anopinhampaan tapettua :( Ei onnistu sitten millään meikäläiseltä puutarhurin hommat. Nyt olen vuoden alusta ostanut uusia kukkia. Saas nähä miten muorin käy. Jännän äärellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään lohduttaa, niin on minullakin tullut epäonnistumisia, jotkut kasvit ei vaan menesty vaikka miten koettaa tehdä kaiken "oikein". Tsemppiä sinne kasvien kanssa, toivottavasti löydät lajin joka viihtyy kodissasi ♥

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!