IKEA ja väri-inspiraatioIKEA julkaisi tänään uuden kuvastonsa, ja jo pelkkä kansi saa minut huokaamaan. Valitettavasti en päässyt paikan päälle julkaisutilaisuuteen, mutta sosiaalisen median perusteella sieltäkin on tulossa lähiaikoina moneen sisustusblogiin materiaalia ja kuvia. Seuraan siis mielenkiinnolla! Instagramissa on ainakin makupaloja illasta tunnisteella #elohuone.

Muutama kuvamaistiainen IKEA:n tämän hetken linjasta, ja nyt on esillä kunnolla värejä ja sävyjä. Tykkään! 


Kaikki kuvat: IKEA

Osa tuotteista tulee myyntiin vasta lokakuussa, kuten joulumallisto sekä EFTERTANKE-sarjan käsityöläistuotteet. Samoin kovasti odotettu IKEAn ja Tanskalaisen Hay:n yhteistyössä toteutettu mallisto YPPERLIG tulee myyntiin 6.10.2017. Kuvastoa pääsee selamaan sähköisesti täällä (kliksis).

Näiden kuvien, ja varsinkin tuon uuden kuvaston kansikuvan myötä minulle iski aivan hillitön värien kaipuu. Edellinen kotimme oli todella värikäs, ja tänne muutettuamme koin jonkinlaista väriähkyä. Täällä kodissa väreillä on siis irroiteltu toistaiseksi enimmäkseen lastenhuoneissa. Vaan nyt. Tuo kuvan keltainen sohva ja pinkki seinä saavat aikaan sellaisia väristyksiä, että aloin heti miettimään onko kaappien kätköissä mitään, millä väriä saisi nopeasti lisättyä kotiin ihan tältä istumalta. Pitkästä aikaa iski siis oikein sisustusinspiraatio! Koti onkin ollut todella pitkään jotenkin pysähtyneenä, sotkuisena, lähinnä varikkona jossa pyörähdetään ja hoidetaan ihan ne pakolliset kotityöt arjen lomassa. Ehkä pieni värikkyys toisikin siis kaivattua piristystä?

Värikästä ja mukavaa loppuviikkoa kaikille! 

4 kommenttia

 1. Kyllä näitä kuvia katsellessa iskee taas sellainen sisustusinspiraaatio että. Onneksi Ikea on aikalailla vieressä, joten pakko käydä vilkuilemassa miltä nämä näyttää sitten livenä.

  Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sinullekin iski inspis! Minulle tosiaan tuli kauhea himotus laittaa lisää väriä taas kotiin :-D
   Kiitos samoin, kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Lopultakin.Tätä olen odottanut viimeiset ... monta vuotta. Hyvästi monotoninen täysivalkoinen sisustus ja koleat, toisiaan toistavat asuntojen valkeat sisustusmiljööt. Onkohan tämä ollut erityisesti suomalainen ilmiö? Kun katselee muiden maiden sisustuslehtiä ja blogeja, valkoista on paljon vähemmän, taustalla vain rauhoittamaan tilaa. Mutta vastapainoksi valkoiselle ihanan herkullisia värivalintoja on käytetty taitavasti, jopa runsaasti ja rohkeasti. Kekseliäs värin käyttö nostaa tilan ja sisutuksen kiinnostavuuden ihan uusiin lukemiin.

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hyvä, että tyylit vaihtelee! Vuosikymmenten saatossa on nähty monenlaista aikakautta, ja niistä myös monesti tunnistaa aina miltä vuosikymmeneltä kyseinen kuva/ sisustus on peräisin :-) Ehkäpä 2010-luku jää historian mieleen valkoisen valtakautena? Meillä ei sentään täysin valkoista ole koskaan ollutkaan, mutta toki edelliseen kotiimme verrattuna nykyinen on ollut paljon vaaleampi. Oma makukin voi siis muuttua eri aikakausina! Esimerkkkinä minä, joka muutamia vuosia sitten pidin todella voimakkaista retrokuoseista, olenkin nykyään enemmän hillitty sisustaja. Ja tämäkään on tuskin pysyvä olotila, kukaties minkälaiseksi maku vielä muuttukaan tulevina vuosikymmeninä :-D
   Olen kanssasi samaa mieltä, että kekseliäällä värien käytöllä saa tilaan ihan erilaisia tunnelmia ja kiinnostavuutta aikaan! Silti en väheksy mitenkään tyyliä, jossa karsitaan värit todella vähiin. Se on värien käyttöä siinä missä niiden runsauskin :-)
   Mukavaa viikonloppua, ja kiitos hyvästä kommentistasi!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!