Vihdoinkin, uusi sohva!


Sohva, Adea Band, olohuone

Oi onnen päivää. Kerroinkin aiemmin, että meille on tulossa pian uusi sohva. Ja nyt se on vihdoin täällä! Mietin sohvan vaihtoa pitkään ja hartaasti, ja sain paneutua asiaan ihan päivittäin, työskentelinhän huonekaluliikkeessä aiemmin. Päädyin lopulta kotimaisen Adean Band-sohvaan, sen kauniin ulkomuodon, irroitettavien päällisten ja hyvien kokovaihtoehtojen vuoksi. Kankaan värikin on juuri sopiva, vaikka sitä vähän jännitin. Tilausvaiheessa kävi nimittäin niin, että tilasin sohvan ensin eri kankaalla, ja vaihdoin kankaan vielä lennossa. Tehdas oli jo ehtinyt tilata ensimmäisen kankaan, joten jouduin lunastamaan nekin. Nyt minulla on siis sopivan värinen sohva, ja 11 metriä toista harmaata kangasta :-D Ensimmäisenä tilattu kangas näytti kuitenkin meillä kotona aavistuksen sinertävältä, ja sitä en halunnut ollenkaan. Fiksumpi olisi varmaan käyttänyt kankaan mallipalan kotona katsottavana jo ennen tilauksen tekoa, mutta suutarin lapset jne, tiedättehän. Tämä lopullinen kangas on Das 50, vaalean helmen harmaa jossa ihan ripaus beigeä mukana tuomassa lämpöä. Olisikohan tuo väri nyt sitten nimeltään kitti?

Olohuone, sisustus, uusi sohva

Adea, Band. olohuone, sisustus

Sohva oli myös todella painava, johon emme olleet ihan varautuneet. Sen kaksistaan sisälle nostaminen meinasi koitua ongelmaksi, mutta jollain ilvellä se siinä nyt on. Ihan siis varoituksen sananen kaikille, jotka aikoo ostaa 250cm pitkän yhtenäisen sohvan, että varaa kantoapua paikalle... Yhtenäisyydestä puheenollen, meillä oli alusksi ajatus ottaa sohva divaanilla varustettua, ja silloin se olisi tullut kahtena palana, mutta päädyimmekin erilliseen rahiin. Rahi toimii tarvittaessa vielä lisäistuimena, ja sohvan koko pituutta on helpompi käyttää istumiseen esim juhlissa. Olemme ratkaisuun oikein tyytyväisiä! 

Olohuone, sisustus

Nyt kelpaa köllötellä, kun porukka mahtuu paljon paremmin isolle sohvalle! Vielä kun saadaan vanha sohva kuskattua pois, niin tulee tilaa muutenkin taas. Kaksi sohvaa yhtäaikaa ei välttämättä olisi hullumpi ratkaisu sekään, mutta ehkä sitten kuitenkin paremmmin yhteensopivat yksilöt? Vanhalle sohvalle löytyi uusi koti lähipiiristä, se menee vanhimman poikamme opiskelija-asuntoon. Nyt siirryn haaveilemaan seuraavaksi uudesta sohvapöydästä, ja sen suhteen minulla onkin jo yksi idea. Löysin rakennusajalta jääneen saarnitason jämäpalan, ja se voisi ollakin aihiona sohvapöydälle. Katsotaan mitä keksin siitä!

Vaaleamman sohvan myötä koko olohuoneen väritys meni muunkin sisustuksen osalta aika vaaleaksi, ehkä jopa itselleni epätyypillisen hempeäksi. Vaihtelu virkistää, olkoon nyt hetken tuollainen pastellinen väritys. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

19 kommenttia

 1. Onpa ihana sohva!! :D Tosi kaunis <3 Kyllä siinä nyt kelpaa istuskella. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin aivan ihastunut :-) Eipä sohvaa kovin usein vaihdeta, eli on tämä toki erikoistilannekin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Niin minustakin! Kiva kun jätit kommentin :-)

   Poista
 3. Onpa kaunis! Täällä haaveillaan myös uudesta sohvasta, mutta toistaiseksi ei mies ole lämmennyt ajatukselle.... Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään mekin tätä mietittiin, ja oli mukava päästä toteuttamaan haave :-) Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 4. Superkaunis klassikko, ja sopii teille tosi hyvin. Nappivalinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Band on siitäkin kiva sarja, että siitä saa niin monenlaisia kokoonpanoja, ja harvemmin näkee kahta ihan samanlaista. Tykkään myös tuosta yhtenäisestä istuintyynystä, ilman niitä pikkulegoja puoleensavetäviä tyynyn rakoja :-D

   Poista
 5. On kyllä upee. Sulta löytyi voimia, kun tiesit että pian sohva on sisällä ja saat alkaa ihailemaan ihan livenä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Tuija! Juu, jotenkin me saatiin se sisään vaikka meinasi usko loppua kun oli liukkaat muovit päällä ym. Toisaalta oli myös kiire palauttamaan lainapakua, eli sekin vähän motivoi kyllä! Mukava tuossa on nyt istua ja köllötellä :-)

   Poista
 6. Kaunis on ja istuu sinne todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tuohon sohvan kokoon tosi tyytyväinen, ja värikin on nyt just eikä melkein :-)

   Poista
 7. Todella kaunis ja juuri hyvä teidän kotiin <3

  Peukku myös mahtumiselle. Joskus vaan se yhdessä sohvalla kölliminen on just parasta elämässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Olen köllimisestä samaa mieltä, ja vaikkei sille olisi tarpeeksi usein aikaa, on sen kerran kun ehtii mukavaa että mahtuu monta ♥

   Poista
 8. Hei, oletteko olleet tyytyväisiä kankaaseen? 😊 näkyykö tahrat helposti kun on vaalea kangas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ollaan oltu tosi tyytyväisiä! Kankaassa on jonkinlainen likaahylkivyys-käsittely, eli nuo ei likaannu mitenkään erityisen nopeasti. Päälliset saa kuitenkin kaikki pesukoneeseen, ja olen pessyt nuo nyt noin pari kertaa vuodessa. Kangas on kestävän oloista, ainostaan kissa sai muutamat jäljet päätyyn aikaiseksi, kun protestoi ilmeisesti aikanaan koiranpennun tuloa taloon tai jotain :-D Toisaalta ei sellaista kangasta taida ollakaan mihin ei kissan kynnet pystyisi!

   Poista
  2. Okei, kiitos tiedosta! Meillä siis mietinnässä uusi sohva ja pienten lasten kanssa mietityttää että näkyykö kankaassa kaikki tahrat helposti. 🤔 nykyisiä päällisiä saisi pestä viikon välein että pysyy siistinä 😅 on kyllä niin kauniin näköistä teillä 😍

   Poista
 9. Onko kangas edelleen pysynyt hyvänä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kangas on edelleen hyvä, ainoastaan muutamat jäljet kissa on siihen raapinut kun protestoi aikoinaan koiranpennun tuloa taloon :-D Muutoin pinnat ovat ennallaan, ja konepesussa lähtee lika aina aina hyvin pois.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!