Vinkki Porvoon kävijöille: Näsin kivi


Täällä vietellään hiihtolomaa kotosalla, enemmän ja vähemmän flunssan merkeissä. Eilen sattui päivä, kun lapset alkoivat olla terveenä, ja innostuimme lähtemään reippaasti ulkoilemaan kovasta pakkasesta huolimatta. Kovin kauas ei tämä ex-tempore reissumme suuntautunut, eli lähdimme kaupungin keskustan tuntumaan Näsin kivelle. Vanhan Porvoon maisemat ovat varmasti monelle tuttuja, ja siksi ajattelinkin vinkata tästä paikasta, jos mielitte Porvoon retkillänne käydä ottamassa kuvia vanhasta kaupungista vähän eri kuvakulmasta. 


Näsin kivi on ihan nimensä mukaisesti kivi. Se on vain tosi iso kivi, ja sen laelle on tehty näköalapaikka. Kivi on vanhan kaupungin kohdalla, mutta toisella puolella jokea. Kiveltä ja sen vieressä olevalta metsäpolulta avautuvat todella kivat maisemat koko Porvoon vanhaan kaupunkiin. Kiveltä näkyy melkein koko maailma, niinkuin viisivuotiaamme tuumasi :-)

"Näsin kivi on tarinan mukaan jättiläisen sinne heittämä. Lähistöllä asunut rauhaa ja hiljaisuutta rakastanut aamu-uninen jättiläinen häiriintyi ja ärtyi Porvoon tuomiokirkon rakentamisen äänistä ja viimeinen pisara oli, kun kirkon uudet kellot alkoivat soida varhain sunnuntaiaamulla. Jättiläinen otti suuren siirtolohkareen käteensä ja heitti sen kohti Porvoota tarkoituksenaan hiljentää kirkonkellot. Heitto jäi lyhyeksi ja kivi putosi Näsinmäelle aivan Näsin kartanon viereen. Jättiläinen muutti hiljaisemnille seuduille Sipoon metsiin." -Wikipedia


Seuraamalla kiveltä lähtevää metsäpolkua, pääsee vanhan sillan luo, eli tätä kautta voi tehdä pienen lenkin ympäri. Lasten mielestä tuolla voi myös seikkailla, onhan vieressä viettävä rinne melko jyrkkä. Mukava paikka pienelle ulkoilulle siis!


Tässä vielä paikka kartalla:


Mukavaa loppuviikkoa lomalaisille, ja muillekin! Meillä tuli nyt seuraava lapsi vuorostaan kipeäksi, eli tämän viikon retket koko porukalla taisivat jäädä tuohon yhteen. Koetetaan nyt keksiä kivaa puuhaa sitten tässä kotosalla ja lähimaastoissa!

2 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä, kesäisin siellä Porvoossa tuleekin vierailtua. Paranemisia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, tuonne on helppo piipahtaa kun on ihan kävelymatka vanhasta kaupungista, ja kiva pieni metsäkävely :-)
   Koetetaan parannella täällä, mutta tämä on aina se ison perheen kääntöpuoli, että taudit kiertää pitkään. Harmillisesti osui vielä tähän lomaa!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!