5 x hyvä kirppislöytö

Helmikuun haastepostaus oli blogiporukassamme aiheella parhaat kirppislöydöt. Haasteen heitti ilmoille Kaisa No home without you-blogista. Haasteeseen liittyi pieni ohjeistus, ja se kuului näin: 

Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! Koostan näistä sitten koko Suomen (noh, melkein) kattavan vinkkipostauksen.

Ajattelin ensin, että vau, ihana aihe, ja tähän löytyy helposti suosikit! Aika pian huomasinkin, että suosikkien nimeäminen ei ole ollenkaan helppoa. Muutama esine olisi olleet selkeästi top 5-sarjaa, mutta niistä ei nyt saanut millään julkaisukelpoista kuvaa. Kuten esimerkiksi lasten retro-kerrossänky. Olen jo aikaa sitten luovuttanut lasten huoneen suhteen, leikkeihin ihan ok, mutta kuvia sieltä ei kyllä saa otettua :-D Päädyin ottamaan tähän nyt mukaan viisi esinettä, jotka ovat kaikki kalusteita, omalla tavallaan kivoja, ja päivittäisessä käytössä.

1. Martelan Kilta-tuoliTämä Martelan Kilta-tuoli on aika uusi löytö, jota en ole täällä vielä edes esitellyt. Se odottaa uutta verhoilua, mutta on jo nyt muodostunut sekä lasten että kissan suosikkipaikaksi, josta välillä oikein kinastellaan. Oikeasti ostin tuolin itselleni työtuoliksi, mutta näyttää siltä että olen jo hävinnyt tämän pelin. Enää pitäisi päättää väri ja materiaali jolla tuoli verhoillaan! Sametti, nahka, joku edullisempi versio?

Ostopaikka: Spr Kontti, Vantaa, 15e


2. Työpöydän valaisin


kirppislöytö

Työpöytääni valaisee vanha metallinen pöytävalaisin. Valaisin on jokapäiväisessä käytössä, ja ajaa oikein hyvin asiansa. En tiedä onko se jotakin merkkiä, mutta tykkään kovasti sen ulkomuodosta sekä väristä. Se tuli meille vähän kyseenalaista reittiä, kun veimme edellisen talon raksa-aikana rakennusjätettä kierrätykseen. Tiedän, että oikeasti lavoilta ei saisi kai ottaa mitään, mutta tämän yhden kerran tein poikkeuksen...

Ostopaikka: Löydetty roskalavalta, 0e

3. Vanha kaappi


vanha kaappi, kirppislöytö

Tämä vanha puukaappi on samaisessa työhuoneessani kuin edellinen valaisinkin. Siinä on kolme ovea, ja sisällä vielä yhdessä kaapissa laatikot. Kaappi on iso, mutta myös todellinen tila-ihme, ja vetää uskomattoman määrän papereita, mappeja, lamppuja, pattereita, lasten piirustuksia, valokuvia jne sisäänsä. Kaappi on myöskin järjettömän painava, ja sitä ei enää ikinä siirretä minnekään. Alunperin kaappi ostettiin edelliseen kotiimme makuuhuoneeseen vaatekaapiksi, ja sen piti olla jo viimeinen paikka ikinä. En sitten raaskinutkaan jättää kaappia sinne, joten muuttomiehet saivat kovan rastin kantaa tämä alas kapeaa kaartuvaa portaikkoa... Kaappi on myös kallein koskaan ostamani kierrätysesine, mutta saanee sen anteeksi, koska on ollut kovassa käytössä vuosia.

Ostopaikka Huuto.net, hinta 400e

4. Mademoiselle-tuoli


mademoiselle-tuoli, kirppislöytö

Mademoiselle kuuluu itsestään selvänä tälle listalle, koska on niin ihana. Tuoli on meillä paraatipaikalla olohuoneessa, ja siinä voi istua kuin lennonjohdossa ihastelemassa valtakunnan menoa. Se tuli meille tuon värisenä vihreänä, ja vaikka olen muutaman kerran jo meinannut maalata sen, on vihreä lopulta aina vienut voiton. Tarina tuolin takana on sellainen, että äitini laittoi minulle kerran viestiä, että olen täällä kierrätyskeskuksessa, ja täällä on tälläinen iso pinnatuoli joka on aika kiva ja hyvä istua, haluatko? Näkemättä kuvaakaan aavistin, mistä tuolista on kyse, ja vastasin että tottahan toki. Hintaakaan ei tuolilla ollut kuin joitakin kymppejä, jotka nekin äitimuori maksoi, kiitos vielä! 

Ostopaikka: pikkukaupungin kierrätyskeskus, minulle 0e

5. Messinkinen sohvapöytäKuten olen jo aiemmissa postauksissa kertonut, meillä oli olohuoneen sohvapöydän etsintä pitkä ja vaikea. Tämä pöytä tuli yhtenä ehdokkaana, mutta olisi kaivannut vähintään lasin vaihtamisen kirkkaaseen tai valkoiseen umpilevyyn. Koska en ollut pöydästä ihan varma, ja kirkkaan pyöreän lasin teettäminenkin olisi maksanut lähemmäs satasen, jäi pöytä ikäänkuin roikkumaan nurkkiin. Lopulta tilan puutteen vuoksi se vietiin meidän makuuhuoneeseen, ja siellä se toimittaakin nyt yöpöydän virkaa. Silmäni on jopa alkanut tottumaan ruskeaan lasiin, eli ehkä annan tuolle vielä mahdollisuuden? Jalustaosa on kuitenkin ihana, ja se mihin pöydässä tykästyin.

Ostopaikka: pikkukaupungin kierrätyskeskus, 30e


Toki löytöjä olisi muitakin, mutta osa jäi nyt tältä listalta pois syystä tai toisesta. Ainakin yksi on tosiaan se mainitsemani lasten pinnakerrossänky, josta en saa nyt säällistä kuvaa otettua. Se näkyy ainakin tässä vanhassa postauksessani (kliks). Samoin vanha liinavaatekaappi ja olohuoneen kolmihaarainen valaisin on ihan mainitsemisen arvoisia löytöjä. Olohuoneen uuden sohvapöydän aihio löytyi myös kirppikseltä, vaikkakin lopputulos olikin aika pitkälle muutettu.

Lopuksi vielä ne lupaamani paikalliset kirppissuosikit täältä Porvoosta (vaikkakin suurin osa näistäkin löydöistä on muista kaupungeista): 


1. Kierrätyskeskus Pro Uusiokeskus

Onko teillä jotain suosikkeja kirppislöydöissänne? Onko ne kalusteita, vai enemmänkin pientavaraa? Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, jään odottelemaan Kaisan koontipostausta bloggareiden kirppislöydoistä, ja samalla sitä Suomen kirpputorien tärppilistaa! :-)

2 kommenttia

  1. Tuo vihreä Mademoiselle on hieno ja miten edullinen löytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana, ja värikin on kiva vaikka välillä tekeekin mieli sitä uudistaa. Mutta aina olen kuitenkin päätynyt säästämään vihreän :-) Hinta oli tosiaan kohdallaan, ja ilmeisesti siinä oli aika paljon tuuriakin mukana!

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!