DIY: Uudistettu sohvapöytä

olohuone, sohvapöytä, diy, Adea


Vaikka joskus harkinta-aika on pitkä, tykkään päätöksen jälkeen siirtyä nopeasti tuumasta toimeen. Nyt vanhasta sohvapöydästä on tuunattu uusi, ja olen lopputulokseen todella tyytyväinen! Vaihdoin kannen massiiviseen saarnitasoon. Taso on tehty vessojemme tasojen jämäpalasta, tasoa oli pitkä ja kapea suikale jäljellä, ja vein sen läheiselle puusepänverstaalle jossa he katkaisivat suikaleen ja liimasivat siitä lyhyen mutta leveämmän. Kansi jäi valitettavasti vähän pienehköksi eikä siitä saatu ihan neliötä (olisi mennyt vielä pienemmäksi), mutta koska väri on nätti, annan koon tuolle anteeksi :-D Olen hionut ja öljynnyt kannen Bloom-työtasoöljyllä, jota oli myös valmiina kaapissa niiden wc-tasojen takia.

Olohuone, sohvapöytä, diySohvapöydän jalat maalasin mustiksi, että ne sopivat paremmin sohvan metallijalkojen kanssa yhteen. Mattamustaa spraymaaliakin löytyi suoraan varastosta, se on minulla ihan luottotarvike, jota on lähes aina pullo odottamassa tuunausinspistä. Ainoa pulma oli sää, piti odottaa että pakkanen lauhtuu, ja onneksi yksi päivä olikin välillä plussan puolella niin sain maalauksen hoidettua pihalla. Lopuksi vain ruuvailtiin jalat kanteen kiinni, ja uusi sohvapöytä on valmis! Hintaa pöydälle jäi alle viisikymppiä, joka on murto-osa kaikista valmiista versioista joita olen katsonut. Lisäksi tykkään siitä, että sain raksajämiä hyödynnettyä, sekä siitä että pöytä on uniikki kappale :-)

Pöydällä on tulppaaneille omatekemäni keraaminen maljakko, ja marmorialunenkin on kirpparilta ostettu (3e) vanha juustotarjotin josta irroitin vain kahvat pois. Kierrätys, ja teeseitse-henkeä siis niissäkin. 

Miltä pöytä näytti ennen tuunausta, on juttua edellisessä postauksessani täällä (kliks).Oikein rentoa ja mukavaa loppuviikkoa!

Seuraavaksi koetan jo siirtyä muihin aiheisiin, kuin tämä olohuone :-D Tykkään kyllä uudistuneesta olohuoneestamme kovasti, mitä mieltä te olette?


8 kommenttia

 1. Ihana tuo uusi sohvapöytä :) Upea muutos, ja vanhoissa ja itsetehdyissä jutuissa vaan on sitä jotain <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maria! Olen samaa mieltä, että on kiva tuoda sisustukseen mukaan aina jotain vanhaa tai itsetehtyä mukaan :-)

   Poista
 2. Sohvapöytä sopii täydellisesti teidän uuteen kauniiseen sohvaan! Pöydän jalkojen muoto on upea ja erinomaista että pöytä on toteutettu kierrättäen ja tuunaten, pienellä budjetilla! Oikein hyvä kokonaisuus siis! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kivasta kommentistasi Essi :-) Halusin löytää taloudellisen ratkaisun, joka kuitenkin miellyttää esteetikon silmää. Samalla tästä voi joku muukin saada vinkkiä, miten kirppislöytöjäkin voi ajatella aihioina, joista saa tuunattua yhtä ja toista!

   Poista
 3. Todella hieno! Olen itsekin huomannut, että vanhaa tuunaamalla saa joskus edullisesti uudistettua sisustusta ja lisää käyttöikää tavaralle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja kiva kun jätit kommentin! Monesti jos joku hankinta tulee tarpeelliseksi, koetan aina miettiä ensin kierrätysvaihtoehdot, eli saisiko sen toteutettua jostain omasta olemassaolevasta esineestä tuunaamalla? Tai saisiko kyseisen esineen hankittua jostain käytettynä? Voisinko tehdä sen itse? Vasta, kun nämä on käyty läpi, lähden ostoksille :-D

   Poista
 4. Onpa näpsäkkä sohvapöytä ja koko olohuone, ilo silmälle! Mukavaa viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marttaliisa, ja kiva kun jätit kommentin! Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin! Meillä on ainakin tosi hyvät talvikelit, ja vaikka onkin kylmä, tekee mieli olla ulkona mahdollisimman paljon :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!