kotiliesi

Sisustusvinkki nro2, viherkasvit ryhmiin!


viherkasvi, vihersisustus, terrakottaruukku

Toisena lupaamistani sisustusvinkeistä otan esille rakkaan aiheeni viherkasvit. Nythän sisustajien keskuudessa jyllää varsinainen viherkasvibuumi, ja lähes jokainen valveutunut sisustaja on löytänyt nämä ilmanraikastajat osaksi kotiaan. Jos ja kun käy niin, että kasveja alkaakin olla enemmän kuin yksi tai kaksi, astuu kuvaan tämän viikon sisustusvinkkini: sijoittele kasveja ryhmiin.

sisustus, vihersisustus, olohuone

Viherkasvit viihtyvät paremmin, kun niillä on toisia kasveja ympärillään, kunhan valoa riittää jokaiselle. Ryhmässä kasvien ympärillä ilmankosteus pysyy paremmin sopivana, ja niiden hoitokin helpottuu. Samalla myös sisustus rauhoittuu, kun vihreää ei ole joka nurkassa, vaan selkeämpinä ryhminä. Toisaalta voi käydä niinkuin meillä, että vihreää on silti joka nurkassa, isompina ryppäinä vain, heh.


Tähän väliin voisin linkata vanhaan postaukseeni *linkki*, jossa paljastin teinivuosien huoneeni kaikessa karmeudessaan... Sanotaanko näin, että joka nurkka oli todellakin täynnä! Pahoittelut äidille näin jälkeenpäin.


Samassa ryhmässä voi leikitellä eri korkuisilla kasveilla, sijoittamalla osan korokkeen päälle, ja osan suoraan vaikka lattialle jos valon määrä riittää sinnekin. Myös erilaisilla kasvutavoilla ja lehtien muodoilla saa ryhmään eloa ja silmälle poimittavaksi yksityiskohtia, unohtamatta kauniita ruukkuja joiden väreissä on loputon valikoima.

Viherkasvien ryhmiä muodostaessa pitää huomioida kasvin kasvupaikkavaatimukset, eli valon määrä, pitääkö varoa vetoa jne. Samassa ryhmässäkin voi laittaa vähän varjoisamman kasvit "takariviin", ja näin saada sopivat olosuhteet aikaan.


sisustus, vihersisustus, keittiö

Oikein ihanaa loppuviikkoa kaikille, ja erityisesti hyvää naistenpäivää!


8 kommenttia

 1. Upeita viherkasveja! Ihanaa naistenpäivää myös Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos kivasta kommentistasi! Meillä noita kasveja tosiaan on, välillä epäilen että liikaakin, mutta sitten tulen taas järkiini. Ei niitä voi olla liikaa :-D

   Poista
 2. Upeita viherkasveja! Just aamulla kiikutin varmaan 6 kuollutta ruukkukukkaa/ viherkasvia roskiin. Heh, unohtanut kastella. Ja ei pelargoniat enää toista talvea jaksaneet mun huonossa hoidossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onhan noista osa ihan komeita ja hyvinvoiviakin, mutta jos lohduttaa niin kyllä minullakin joskus menee joidenkin kasvien kanssa pieleen niin pahasti ettei niistä ole enää eläjäksi :-D Pitää pysytellä näissä tutuissa ja turvallisissa, yleensä ne epäonniset on jotain oudompia kokeiluja, ja sitten en tosiaan löydäkään kasville sopivaa hoitoa ja paikkaa.
   Kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Ihana postaus, sulla on kivoja kasveja. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania viherkasveja ja varmasti saavat valoa noista isoista ikkunoista. Mistä olet hankkinut tuon mustan maassa seisovan kukkatelineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on tosiaan valoa hyvin, ja kasveja ja niiden sijoittelua on mietitty jo talon suunnitteluvaiheessakin. Musta teline on ostettu Plantagenista joskus viime vuonna, mutta olen nähnyt niitä sielä vieläkin.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!