Markentanpuistossa ja Ideapihoilla


Kevät on useiden tapahtumien aikaa, ja välillä kaikkeen kiinnostavaan ei edes ehdi mukaan. Puutarha-aiheista bloggaajatapahtumaa en kuitenkaan tohtinut jättää väliin, kun kutsun sain! Tilaisuus järjestettiin Espoossa, Marketanpuistossa, ja se olikin upea uusi tuttavuus itsellenikin. Olen joskus vuosia sitten piipahtanut kivimyymälässä joka sijaitsee puiston vieressä, mutta en ollut tajunnut että puisto on tosiaan puisto, ja vieläpä aika iso sellainen!

Marketanpuistosta yksi osa on nimeltään Ideapihat, ja siellä tapahtumakin pidettiin. Alueella on laajasti esillä erilaisia piharakentamisen materiaaleja ja ideoita, mutta asennettuna paikalleen toimivaksi puistoksi. Todella paljon paremmin saa käsityksen vaikkapa pihakivistä tai aidasta, kun näkee niitä isompana pintana! Miten olemmekaan saaneet kaksi talonrakennusprojektia lähes läpi ilman että olen käynyt tuolla?? Paikka on siis ihan ehdoton käyntikohde kaikille piharemonttia tai uutta pihaa suunnitteleville. 
Blogitapahtumassa puhujina olivat Maija Stenman Kotipuutarha-lehdestä, ja hän kertoi ratkaisuista joilla pienestäkin pihasta saadaan näyttävä ja kiinnostava. Hän näytti kuvia oman atriumpihansa remontista eri vaiheissaan, ja kovan uurastuksen lopuksi saavutetusta pienestä keitaasta. Upea piha!

Mari Kaartokallio Kekkilältä puhui meille terassin ja parvekkeen istutuksista ja sisustamisesta, ja kuinka niistäkin voi saada iloa ympäri vuoden. Esittelyssä olivat myös Kekkilän tämän kevään uutuudet, uusi istutuslaatikko ja saman tuoteperheen kasvihyllyt ja valot. Tykkäsin näistä metallisista kalusteista jo Kevätmessuilla, ja oli kiva nähdä ne nyt puutarhassa ulkokäytössä.

Jaani Turunen Rudukselta kertoi pihan kiveyksistä, ja erilaisista pohjarakenteista joita niiden alle tarvitaan. Tämä jos joku oli itselleni ajankohtainen aihe! En nyt enää mainitse tässä sitä omaa ikuisuusprojektiamme, mutta kiviä pitäisi pihaan saada, ja siis nimenomaan maahan paikoilleen eikä lavoilla seisovina :-D

Puutarha Tahvoset on tuonut Suomeen Amerikkalaisen Proven Winners taimisarjan, ja tästä meille oli kertomassa Sanna Tahvonen. Taimia testataan pitkään ennen myyntiin laittamista, ja sarjan taimet ovatkin erityisen kestäviksi todettuja. Suomessa sarjan taimet kasvatetaan Pohjankurussa Tahvosilla ja sarjaan kuuluu tällä hetkellä 11 lajia. Saimme mukaan yhden kaksivärisen angervontaimen, joka pääsikin heti omaan puutarhaani kasvamaan. Laji on nimeltään Spiraea x `Tracy´ Double Play Big Bang.
Kiva paikka kaikenkaikkiaan, ja olipa mukava tavata myös puutarhabloggareita! Kesäisin tulee kyllä oltua niin paljon puutarhan kimpussa, että sisustus jää väkisinkin vähän vähemmälle. Vaan ehtiihän sitä taas sisustellakin, mutta nyt on kiva nauttia ulkoilmaelämästä. Laitan teille tällä viikolla myös kuvia ja tietoja vihdoin valmistuneesta terassien maalausprojektista, lopputuloksesta tuli tosi mieluisa. 

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa! 10 kommenttia

 1. Kiva postaus tapahtumasta <3 Mukavaa uutta viikkoa Siulle!

  VastaaPoista
 2. Oli varmasti kiva tapaaminen ja tapahtuma. Jäi nyt puutarhakiireiden vuoksi väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Itse olen pyörinyt kyllä sisustuspuolen tapahtumissa jo vuosia, mutta puutarha-aiheisissa tapahtumissa olen käynyt vähemmän. Tämä oli siksikin erityisen mukava juttu! Mukavaa kesää sinulle :-)

   Poista
 3. Varmasti ihana tapaaminen, kauniin näköistä.
  Kesäistä viikkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa viikkoa sinullekin! Vielä taidetaan saada nauttia lämmöstä :-)

   Poista
 4. Mukava oli tavata. Ja hauskaa, että tämä oli sinulle ihan uusi tapahtuma ja paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Monta uutta ihmistä, ihan kaikkien kanssa en ehtinyt edes jutella. Olen tosiaan käynyt paljonkin blogitapahtumissa, mutta ne on olleet enemmän sisustuspuolen juttuja. Mukava että tuttavapiiri laajenee :-)

   Poista
 5. Oi, miten kaunis puisto ja istutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli tosiaan paljon nähtävää, enkä ilmeisesti ihan kaikissa osissa vielä edes käynyt. Pitää mennä toisenkin kerran! Lisäksi taimimyymälä jäi vielä käymättä, sellainenkin tuolta löytyi :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!