Sateenkaarentekijä ja äidin uusi lemppari Fiskarsilta


puutarha, sadetin, Fiskars

Uurastukseni puutarhan kimpussa on ilmeisesti laitettu merkille muuallakin kuin naapurustossa, sillä eilen saapui kuljetusliikkeen tuomana iso laatikko pihaan. Tiesin, että paketti tuli Fiskarsilta, mutta en tienyt mitä se sisältää. Aika jännittävää. Sieltä tuli erilaisia pihatuotteita testattavaksi, ja mehän toki heti testattiin! Ihana yllätys, kiitos!

Fiskars Waterwheel


Kasteluletku ja vaunu tulivat todella kuin tilauksesta. Olin juuri ehtinyt miehellenikin manata, kun edellinen kelavaunu hajosi, ja pihan hoidon kannalta sellainen on lähes pakko olla. Kiitos maailmankaikkeus, kiitos Fiskars! Waterwheel on tosi näppärä keksintö, siinä on kyljessä lokero josta kaikki lisäosat löytyvät helposti. Ei muuta kuin mukana ollut liitin hanaan, ja kastelemaan. Parasta letkussa oli se, että sieltä ei tullutkaan pelkkää vettä, vaan sieltä tuli sateenkaaria! Tämä oli ilmiselvästi 6v tyttären suosikki :-) Lisäpisteitä äidiltä saa kelan musta väri.


Sadetin sai aikaan spontaanin sadettimessa-hyppis-leikin, joka on kai kaikkien lasten suosikki kautta aikain. Miten se jääkylmä vesikään ei silloin haittaa ollenkaan? Tällä kertaa eivät malttaneet edes vaatteita riisua :-D Sadetin oli hyvä ja tukeva, koska se oli lähes kokonaan metallia. Aiemmat muoviset on tuon rinnalla aika köykäisen tuntuisia.


Paras juttu, ja äidin suosikki on kuitenkin tässä. Ihan älyttömän hyvät raivaussakset. Rakastuin! Harvoin innostun mistään niinkuin pieni lapsi, mutta nyt hipsin takametsässä intoa täynnä leikkelemässä kuivia oksia ja pystyyn kuollutta risukkoa jota siellä todella riittää. Miehellekin totesin, että hän tietää mistä etsiä jos minua ei iltasella ala kuulua sisään :-D Kokeilin aina vähän paksumpaa oksaa, ja naureskelin itsekseni ääneen kun ne meni poikki ihan tuosta vaan! Takametsä on siis ollut aivan hoitamaton, ja nyt kun sieltä saa huonokuntoiset leikeltyä pois, tulee kivasti valoakin metsän pohjalle. Ehkäpä siellä alkaisi kasvaa pian jotakin aluskasvillisuuttakin? 

Paketissa tuli mukana myös tosi hyvä ja leveä harja, sekä laattojen välien putsaaja jonka saa samaan harjan varteen. Ensin pitänee tehdä se kiveys, että pääsen sitä testaamaan, mutta harja pääsee varmasti töihin jo nyt. Sillä lähti muuten noista ärsyttävistä terassilautojen uristakin roskat, johon ei aiemmat harjamme ole pystyneet! Kunhan saadaan se kiveys tehtyä, saa leveällä harjalla varmasti saumahiekankin levitettyä näppärästi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö ne niin väitä? :-D No, nyt on sentään jo hiekkaa tulossa kuorma tällä viikolla pihaan, ehkäpä sekin homma taas etenee pienen nykäyksen.


Puutarhavälineet saatu blogin kautta Fiskarsilta.


4 kommenttia

 1. Onpas tuhdin näköiset raivaussakset, hyvät varmasti.
  Tuo sadetin alkaa olla tarpeen, meillä ei oo satanut ja maat ovat kuivat.
  Muksuille sadetin kivaleikkipaikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ne on tosi vahvat, ja sellaiset viisi senttiä paksut oksatkin meni poikki ihan tuosta vaan! Mahtavaa :-) Sadetinta ei olla vielä paljon käytetty, mutta nyt alkaa olla niin pitkään jatkunut tämä lämpö, että pitää alkaa käyttämään. Se on tosiaan lasten mieleen!
   Mukavaa viikon jatkoa sinulle :-)

   Poista
 2. Me kaadettiin kymmenen vuotta rehottanut unkarinsyreenirivistö matalaksi samanlaisilla saksilla, ja nehän uppos ku voihin! Vahva suositus täältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin ihan täsmälleen samaa ilmaisua eilen kun noiden leikkausvoimaa ihastelin. Ihan todella hyvin siis leikkaa eikä voimaa tarvinut juurikaan käyttää!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!