Projektia pukkaaEilinen Äitienpäivä oli minulle yksi parhaista. Se oli lapio, rautakanki, soraa, hiekkaa, multaa, laattoja, taimia, multaa ja haketta. Se oli myös rakkaita, kaikki lapset yhtä aikaa kotona. Isoinkin polkaisi pyörällä Helsingistä meille, yli 50 kilometriä ♥ 

Päivään ei sisältynyt yhtään somepäivitystä, kiirettä, pakkaamista ja lähtöä, eikä satoja kilometrejä moottoritietä. Omat äidit näimme jo aikaisemmin viikolla, ja isovanhempien kanssa sovittiin tapaamiset toiseen ajankohtaan. Vaikka äitienpäivän perinteet ovat olleet minulle todella tärkeitä, oli tälläinen kotona pysyminen tällä kertaa enemmän kuin iso lahja minulle itselleni. Taisi olla ensimmäinen kerta ikinä, ettei lähdetty äitienpäivänä tien päälle.

piha, maalaus, betoniallas

Olen huhkinut pihalla siitä asti, kun lumet suli ja lämpö riitti maalaamiseen. Välillä päivät on venyneet todella pitkiksi, ja onpa tullut testattua lähes pimeässäkin maalaaminen. Iltasella kun terassilla on huomattavasti vähemmän trafiikkia... Lähes kaikki terassit yhtä parveketta lukuunottamatta alkaa olla kertaalleen käsitelty, samoin sokkelit. Osassa terasseja on jo toinenkin kerros menossa, ja siitä ero näkyykin kuvassa. Postaus koko hommasta tarkempine tietoineen on vielä työn alla, ja teen sen vasta sitten kun on ottaa kuvat oikeasti valmiista lopputuloksesta.


Sain viikonloppuna vähän etukäteen vanhemmiltani synttärilahjaksi toivomiani taimia, sekä kaksi suursäkillistä haketta. En tunne ketään muuta, joka olisi hakkeesta niin innoissaan, mutta minä olin aivan onneni kukkuloilla sitä levitellessäni pensaiden juurille! Tein talon päädyn rinteen uusiksi, ja nyt se on huomattavasti siistimpi. Kunhan taimet vielä kasvaa, peittyy yksi ongelmakohta pihasta kauniisti.

Nyt kun intoa ja säitä pihahommille riittää, on tullut aloitettua yhtäaikaa useampikin projekti. Etupihalla kävi kaivinkone (vihdoin!!) tasaamassa soraa, ja pihakiveys on ehkä pikkuisen lähempänä taas toteutumistaan. Pihakeinu on purettu osiin ja siirretty, jotta sen alunen saadaan siistimmäksi, ja jalkojen alle tukevammat kivet.  Kasvimaa laajeni äitini pihasta tuodun ison marjapensaan vuoksi, ja tuo laajennus aiheuttaa vähän muitakin hommia. Marjapuskan oksat näyttävät muuten ihan hauskalta maljakossa, johon ne laitoin kun siistin pensasta hieman. Hakkeen levitystä varten pitää kitkeä pensaiden alustoja, ja onhan tuolla tuota maalaamistakin vielä vaikka kuinka. Laiska töitään luettelee, mutta kieltämättä alan epäillä ehdinkö saada kaiken valmiiksi ennen kuukauden päästä olevia synttärijuhlia :-D
Nauttikaahan lämmöstä, ja ihanaa alkanutta viikkoa!


-Sanna

8 kommenttia

 1. Parhaita lahjoja ovat tuollaiset tarpeelliset..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, todellakin! Arvostan myös työtä lahjana, välillä joku on tullut auttamaan raksahommissa, ja se jos joku on myös upea lahja!

   Poista
 2. Aivan ihanat nuo valetut (?) istutusaltaat! Kivalta nayttaa piha ja mikahan on tuo viimeisen kuvan vaaleanpunainen kukka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ne on kyllä kivat ja sopivan rouhea vaihtoehto tähän modernin talon kylkeen :-) Viimeisessä kuvassa on rusokirsikan kukka, se on siis puu. Odotan innolla että puu kasvaa isommaksi, isot yksilöt kun ovat aina ihan täynnä keväisin noita kauniita kukkia!

   Poista
 3. Mikä tuon terassiöljyn sävy on? On tosi hyvän värinen 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen terassien öljyämisestä vielä oman postauksen tarkemmilla tiedoilla, kun se valmistuu, mutta sävy on 1835 :-)

   Poista
 4. Ihana äitienpäivä! <3 Onpa kaunista teidän pihalla. Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Ja ihana koko tämä kevät, kun saa jatkaa pihan laittoa talven jälkeen! Kivaa viikonloppua sinullekin :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!