kotiliesi

Kesäillassa IKEA:n kanssa


Eilen irtaannuin pihatöistä sen verran että lähdin käymään Helsingissä IKEA:n kutsumana. Allas Sea Pool Kauppatorin laidalla oli ennestään tuttu, mutta tilaisuutta varten oli sisustettu iso parveke/ terassi, ja sitä osaa rakennuksesta en ollutkaan vielä nähnyt. Tilasta oli saatu IKEA:n tuotteilla todella viihtyisä kesäkeidas.


Parvekkeelta oli hienot näkymät merelle, ja pari kertaa joukkomme hätkähti kesken ohjelman, kun Ruotsinlaivat lähtivät liikkelle ja tuuttasivat komeasti korvan juuressa :-D Puheenvuoroja vastuullisemmasta arjesta ja valinnoista käyttivät niin IKEA:n oma väki kuten vastuullisuusjohtaja Jessica Lehtinen, muotoilija Iina Vuorivirta, kuin myös Sitran johtava asiantuntija Anu Mänty. Arjen valinnoista pidetyt puheet jäi pyörimään mieleeni, ja otankin kopin ilmaan heitetystä haasteesta keksiä yksi uusi arjen valinta jolla saa tehtyä kestävämpiä valintoja. Olemme jo äskettäin aloittaneet kierrättämään myös muoviroskan kun alueellemme tuli sen keräyspiste, mutta voisimme varmasti vielä vähentää lihan syöntiä entisestään. Minua hätkähdytti tieto, kuinka isoja summia menee rahaa siihen, että jätevedestä puhdistetaan sinne tuottamamme ylijäämäproteiini! Liika protetiini kulkee siis elimistön läpi, ja päätyy pytystä alas jäteveteen lääkeaineiden ja muun ylimääräisen kanssa. Ah. Myös  muovin kulutusta voisimme varmasti vielä vähentää entisestään, vaikka olemme asiaan jo koettaneet paneutua aiemminkin. Aina on parantamisen varaa!


IKEA

IKEA

Ikea, terassin sisustus


Ikea, terassin sisustus, parveke

Kuva: Kerttu Penttilä/ IKEA

Illan antia olivat ajatuksia herättävien puheiden lisäksi inspiroiva sisustus, jonka oli suunnitellut Pihkala-blogin Maija Rasila. Luonnonmateriaalit olivat isossa roolissa, ja nyt kun meilläkin on parvekkeen sisustusprojekti menossa, koetin oikein imeä ideoita mukaani. Kolmas tärkeä osa tätäkin tapahtumaa oli tavata taas iso joukko ihania bloggareita! Huomaan, että näen blogimaailman tuttuja useammin kuin monia muita ystäviäni, ja tästä porukasta onkin tullut ihana joukko johon on aina helppo mennä. Aikuisena saadut ystävät eivät ole itsestään selvyys!

Oikein mukavaa viikonloppua!2 kommenttia

  1. Kivan kuuloinen tapahtuma. Blogiystävät ovat aivan ihania! Oli mukava tavata Sinut tänään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiva kun tulit piipahtamaan blogissani! Tämä Ikean tapahtuma oli mukava, ja niin oli tänäänkin kiva tilaisuus. Hauskaa oli myös nähdä ihan uusia tyyppejä kuten sinutkin :-) Kevät on tämmöistä aikaa, että on tosi paljon kaikenlaisia kokoontumisia, ja sitten ihmmiset vetäytyvät kesän viettoon :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!