Parvekkeen diy sohva, ja samalla uusi huone taloon!


Tässä sisustusblogissa on pysytelty koko kevään aika pitkälti ulkotiloissa. Blogi kulkee elämän rytmin mukana, ja koska elämä on ollut kesän aika pihapainotteista, on ulkotilojen laittelu sille luonteva jatkumo. Yksi parhaista jutuista tälle keväälle on ollut toki terassien maalaus ja muutoinkin paikkojen siistiminen, mutta top 3:seen pääsee myös ison takaparvekkeen käyttöön otto. Parveke on toiminut käytännössä varastona kaikki nämä kolme vuotta jotka olemme täällä asuneet. Ehkä oli siis jo aikakin ottaa se vähän järkevämpään käyttöön? :-D

Parvekkeelle tehtiin niistä samoista, ehtymättömistä raksan jämäpuista kulmasohva. Niistä samoista siksi, että niistä on tehty jo alaterassille iso pöytä ja pitkät penkit. Sohvan rakenne on todella yksinkertainen, jalkoina on samaa puuta kuin päälläkin, ja ruuveilla kiinni. Pari kulmarautaa laitoimme alle vielä tueksi. Saman tyyppisiä daybedejä olen bongannut ainakin Marun ja Jutan blogeista, kiitokset daameille inspiraatiosta! Päätimme tehdä sohvasta kulman mallisen, mutta pehmuste on vain pitkällä sivulla, jolloin molempiin päihin jää kivasti laskutasoa. Pitkä sivu on 240x80cm, ja patja normaalin patjan kokoinen eli 200x80cm. Pienempi osa on taas 80x80cm, eli on irroitettavissa erilliseksi rahiksi/ pöydäksi sohvasta. Sohvan patjaksi hyödynsin varastomme aarteet, ja siinä on nyt ylimääräinen parisängyn petari, joka on leikattu puoliksi ja palat on laitettu päällekkäin. Muutoinkin pyrin tekemään parvekkeen sisustuksen hyvin pienellä budjetilla, ja siinä kyllä onnistuttiinkin!


Alunperin meinasin, että ompelen sohvan patjaan päälliset säästömielessä itse, mutta aika pian huomasin, että siinä kohdassa pieni budjetti jo kariutuukin. Ulkokäyttöön tarkoitetut kankaat ovat melko hintavia, ja tuohon olisi mennyt kangasta noin 4,5m plus vetoketjut ym. Lopulta myös aikataulu tuli vastaan, halusin tämänkin projektin valmiiksi ennen niitä taannoisia synttärijuhliani. Ratkaisuksi löytyikin Ikeasta Delaktig-sohvasarjan irtopäällinen, joka oli hyvin lähelle normaalin patjan kokoa. Hintaakaan päällisellä ei ollut kuin 50e, eli tuo päällinen tuli edullisemmaksi kuin se itse ompelu! Kangas ei toki ole ulkokäyttöön tarkoitettua, mutta otan tässä nyt riskin, ja katson kauanko päällinen kestää. Parvekkeemme on hyvin suojainen, eikä siihen paista suoraan aurinko, eikä vesisadekaan juuri yletä. 


Värimaailmaa tuolla parvekkeella määrittelee aika pitkälti talon seinän keltainen, sekä viereisen metsän vihreä. Vaikka mieluusti olisin tehnyt tuosta vaaleamman, niin toisaalta nyt tunnelma on kuin pienessä pesässä. Vaaleutta tuo sohvan patja, sekä Jyskistä edullisesti löytynyt betonipöytä. Pöydästä puuttui alempi taso, joten se oli alennettuun hintaan jo ennestäänkin edullisesta hinnastaan. Tässäkin kohdassa piheys kannatti, ei pöytä ole kaivannut alatasoaan, vaan toimii ihan hyvin noinkin. Matot ja tyynyt ym löytyivät omista kätköistä, ja pari sisältä ulos nostettua viherkasvia viimeistelee tilan tunnelman.


Olemme istuneet parvekkeella monena iltana miehen kanssa, kun lapset ovat menneet jo nukkumaan. Käynti tälle parvekkeelle on siis meidän makuuhuoneestamme. Siellä on ihana kuunnella tuulen suhinaa puissa, ja kerran tunnelmoimme myös ukonilmaa salamoineen turvallisesti viltin alta, viinilasit kädessä ♥ Tuntuu, kuin olisimme saaneet taloon kokonaan yhden huoneen lisää!

Tällä hetkellä on työn alla aika iso muutos terasseihimme, kun päätimme vielä yhdistää talon ja varaston terassit yhteen. Laittelen siitäkin vielä kuvia, jahka saadaan projekti valmiiksi, mutta Instagramissa olen jo vilautellutkin story-videoita projektin etenemisestä. Tervetuloa siis sinnekin seurailemaan!


Oikein ihanaa viikon jatkoa :-)7 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli kyllä nopea ja helppo tehdä, kun on sirkkelit ja maalit valmiina ja muutenkin esillä kun tässä nyt puuhaillaan pihalla :-)

   Poista
 2. Hieno <3 Tää postaus tuli, kun tilauksesta. Kiva nähdä teidän toteutus. Mä meinaan eilen pinnailin Pinterestistä DIY-sohvia pihalle. Meillä valmistuu pian se piharakennus ja sinne pitäisi saada löhöpaikka. Tällainen saman mallinen voisi käydä hyvin. Perinteistä sohvaa kun Janne ei kuulema kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Laura! Meidän toteutus on tosi simppeli. Laudat oli jo aika rähjäisessä kunnossa, mutta hiomapaperi ja maali teki taas ihmeitä :-) Tuo on tosi tukeva, ja kivasti vähän matalampi kuin normaali sohva. Jos raaskisi, niin hankkisin tuonne enemmän vähän isompia tyynyjä, istumasyvyys kun on aika iso, eli sen 80cm. Vaan menee se noinkin, ja jossain vaiheessa haaveilin jo nukkuvanikin tuossa joku yö :-D

   Poista
 3. Ostin juuri tuon Jyskin pöydän. Ehti se vajaan vuorokauden olla, kun 20-kiloinen lapsi istahti päälle. Säpäleiksi meni ylä- ja alataso. Hieman ottaa päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Uskon että harmitti, toivottavasti ei lapselle käynyt pahasti? Entäs jos laitat siihen runkoon uudet tasot, vaikka vanerista tms? Itsekin mietin että korvaisinko sen puuttuvan alatason jollain toisella levyllä, mutta toistaiseksi ei ole tarvinut.

   Poista
 4. Jotain täytyy viritellä. Eikä lapselle käynyt pahasti. Mitään painavampaa ei kyllä voi pöydälle laittaa, betonissa ei ollut mitään rautaa sisällä.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!