DIY: Terassin "humppapenkit" eli lisää istumapaikkoja


Eilisen lauantain kunniaksi toteutimme miehen kanssa yhden diy-projektin, josta on ollut puhetta jo pidempään. Terassin pöytä nimittäin kaipasi kipeästi lisää istumapaikkoja! Vanhat perintönä saadut Eero Aarnion Upo-tuolit alkoivat hajota yksi toisensa jälkeen, joten jotakin oli saatava tilalle. Istumapaikkojen tarve oli varsinkin nyt ilmeinen, kun meillä on viikon päästä täällä kotona kesäjuhlat. Tai no, minun synttärijuhlat ne on, mutta koska en halua puhua numeroista niin annetaan sen syyn nyt olla :-D Katselin aikani kauppojen terassituolien valikoimaa, ja toistuvasti törmäsin siihen, että joko tuolit oli mielestäni kamalia, tai sitten vähintään kuudelle tuolille olisi tullut ihan tajuttoman kova hinta.



Jälleen kerran kannatti tehdä itse. Penkit ovat nyt samaa sarjaa jo aiemmin tekemämme terassin pöydän kanssa, ja koska toteutus tapahtui samoista rakennusaikaisista jämäpuista ja varastosta löytyneistä ruuveista + maalista, oli hintalappu penkeille pyöreät nolla euroa. Kyllä noilla nyt yhdet juhlat istuu, ja ehkä pari kesääkin! Loppujen lopuksi kulutin enemmän aikaa kauppojen nettisivuilla notkuen etsien "niitä oikeita", kuin mitä näiden tekemiseen meni lopulta aikaa. Niinpä niin.



Nyt terassilla on tullut istuskeltua heti moneen otteeseen päivän mittaan, ja kahvikin maistuu siellä paremmalta. Maisemaa hallitsee poikiemme sininen teltta johon piti heti kesäloman alettua taas päästä nukkumaan, ja myös naapureiden tramppa, mutta molemmat kuuluvat kiinteästi kesään, ja osaan kyllä nauttia maisemasta niiden ylikin :-D Ihanaa kun on kesä!

Mukavaa sunnuntai-iltaa!


7 kommenttia

 1. Todella hyvännäköiset ja hintaiset :) Onnea on käsistä kätevä mies talossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on kyllä kätevä emäntäkin ;-) Meistä kahdesta minä olen se, jolla on ihan koulutuskin puutöihin ja muuhun käsillä tekemiseen, mutta mies on kyllä näppärä myös!

   Poista
 2. Ihanat tuli! Kyllähän nuo menee varmaan pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! Totta, pöytäkin on ollut jo pari kesää käytössä :-) Ainoa miinus on pöytään aikoinaan valitsemani maali, joka ei oikein toimi höyläpintaisella puulla ja vaakapinnalla. Toisaalta eipä tuo paikkamaalaus ole isokaan homma tehdä, vaikka joka kevät! Laitoin nyt penkkeihin samaa vaikka tiedän jo tuon pulman, mutta toisaalta halusin että noissa on samanlainen pinta keskenään (ja sitä maalia oli edelleen varastossa).

   Poista
 3. Kestävän näköiset kalusteet! Meillä terassikalusteet ovat olleet etsinnässä jo kaksi kesää, mutta oikeanlaisia ei tunnu löytyvän. Haluaisin puiset kalusteet,mutta tarjolla tuntuu olevan vain muovia tai sitten hintalappu nostaa hien pintaan... Nyt ajattelin rohkaistua, ja suunnata huomenna puukaupoille! Muistatko, kuinka pitkäksi sahasit penkkien jalat? Ei se varmaankaan niin sentilleen ole, mutta koska oma puutyökokemus on aika nollissa, haluaisin idioottivarman ohjeistuksen :D

  Teillä on kaunis koti ja blogisi on inspiroiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi kivasta kommentistasi! Meillä kävi vähän samalla tavalla noiden pihakalusteiden kanssa, että kaupan valikoima ei oikein iskenyt tai hinta oli liian kova. Lisäksi oli puutavaraa iso nippu takapihalla rakentamisen jäljiltä, niin niistä oli hyvä hakea materiaalit. Voin käydä huomenna mittaamassa sen penkin jalkojen pituuden, mutta periaate oli se, että ensin katsotaan toivottu istumakorkeus. Me taidettiin ottaa sama istuinkorkeus kuin esimerkiksi keittiön tuoleissamme on. Siitä toivotusta korkeudesta vähennettiin sitten vain pintalautojen paksuus, ja siinä on jalkojen pituus. Tosiaan voin katsoa sen vielä valoisan aikaan sinulle.

   Kivaa ja lämmintä kesän jatkoa!

   Poista
  2. Hei vielä! Mittasin terassin penkkien jalat, ja ne on 40cm pitkät. Siihen päälle tulee vielä laudan paksuus, joka oli 4,7cm. Toivottavasti tästä on apua :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!