Postaus siitä, että pihakivet ei ole valmiit, mutta moppasin sentään!Pihakiveyksen teko on vienyt kaiken liikenevän aikani nyt viimeisimmät viikot. Alkaa tietää tehneensä, kun joka paikkaa kolottaa. Tai aina kun luulee että joka paikka on kipeä, löytyy vielä joku uusi kohta jota alkaakin särkeä. Homma oli ehkä vielä isompi kuin etukäteen tajusinkaan, vaikka tiedossa toki oli, että ei ne ihan itsestään paikoilleen lennä. Itse kivien latominenhan on aika simppeliä, mutta kaikkein tärkeintä on pohjien hyvä tasoitus, ja asennushiekan pinnan pitää olla just eikä melkein. Kaikki se aika mitä en ole pää alaspäin hinkkaamassa hiekan pintaa, olen kantanut kiviä tai lapioinut ja kärrännyt soraa. 

Tänään olisin enemmän kuin mielelläni kirjoittanut postauksen otsikolla "Pihakiveys on valmis!", mutta se saa nyt vielä odottaa hetken. Olkoot tämän päivän uutinen se, että imuroin ja moppasin. Alkaa nimittäin huushollissa sisällä näkyä pahasti, että perheen aikuiset on viettäneet enimmäkseen aikaa ulkosalla... Keittiön lattiassa oli ollut sama mehutarha niin pitkään, etten kehtaa edes sanoa. Toinen päivän uroteko oli pienen betonipöydän kantaminen yläkertaan. Sille ei ole oikein löytynyt paikkaa sisältä, se kun on oikeasti ulkokaluste ja tuli sisään vain talvea pakoon. Nyt se on tuolla yläkerran aulassa kukkien alla, odotelkoot siinä uutta kevättä :-)
Eilinen myrsky vei puista viimeisetkin lehdet, ja säätiedotuskin lupailee viileitä kelejä. Näyttää siis siltä, että kivien latomisessa alkaa tiukka loppusuora, jotta saadaan homma valmiiksi ennen talvea. Blogissa on siis vielä hetken vähän hiljaisempaa, kunnes aikaa jää taas muullekin, kuten esimerkiksi sille siivoamiselle jotta täällä voisi edes kuvata. :-D


Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!


2 kommenttia

 1. Ihanat noi sun viherkasvit. Saavat hyvin valoa. Pihakiveys on hyvä, ei tule niin likaa sisälle helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Meillä on tosiaan koti suunniteltu niin, että kasveja voi sijoittaa melkein minne vaan ja valoa pitäisi riittää. Tuo yläkerran aula on hieman haastava tila, kun sinne ei voi kalusteita laittaa, mutta ilman mitään olisi vähän ankea. Kasvit on siis tuossakin tilassa tosi sopiva juttu!
   Pihakiveys on kyllä valmiina hyvä, en vaan ollut ehkä varautunut henkisesti, että sen teko on näin iso projekti :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!