Lokakuun viimeinen sunnuntai

Talostakoti keittiö, kukkia pöydällä

Tajusin tänään, kuinka paljon on taas aikaa muuhun, kun kiveys ei vie kaikkea aikaa ja energiaani. Toisaalta keho kaipaa nyt hetken vähän leppoisampaa tahtia, voi viedä tovin että kaikki kolotukset paranee. Varsinkin rannettani särkee öisin, tähän toivoisin pikaista helpotusta että saisi taas nukuttua! Tänään meillä oli aika perinteinen sunnuntai, lapsilla oli vuoronperään jääkiekkoharjoituksia ja minä hyödynsin hiljaisemman talon siivoamalla. Siivouksia on viimeisen kolmen viikon ajalta melkoisesti rästissä mutta pikkuhiljaa päästään taas normaaliin senkin suhteen. Myös töitä pitää nyt alkaa tekemään taas enemmän, otin kiveykselle ajan omasta työajastani, mutta nyt pitää pian kiriä siinäkin aikaa takaisin.

kissa nukkuu, itämainen matto

suppilovahvero, syksy

Leppoisaan lokakuun viimeiseen sunnuntaihin kuului siivoilujen lisäksi sienten putsausta, koiran pidempää lenkitystä, lasten talvivaatteiden lajittelua, ja ihan vaan sitä oleiluakin. Mies vaihtoi autoonsa renkaat, ja oli kuulema oikein mukava tehdä se tasaisella alustalla pihakivien päällä :-D Eipä kestä kulta, ole hyvä!

renkaan vaihto, pihakiveys

viherkasvi, kirjovehka, iso kasvi

Viherkasvitkin saivat taas vähän huolenpitoa osakseen, nekin on päässeet vähän retuperälle näiden kiviviikkojen aikana. Isossa vehkassa huomasin harmikseni ötököitä mullassa, ja eipä auta kuin taas ottaa koko viherpesue käsittelyyn. Tämä vuosi on ollut hankala noiden ötököiden suhteen, en muista että koskaan ennen niitä olisi ollut viherkasveissani näin paljon. Käytän ötököiden torjuntaan Natria-merkkistä ainetta suihkuttelemalla sitä lehdille, ja multaan tökin Provado-tikkuja. Toivottavasti näillä lähtee ennenkuin kasvi menee ihan huonoon kuntoon.


parolan rottinki, havukranssi

Ulkona ovenpielessä meillä on omatekoinen havukranssi, jonka tein taannoisella vierailullani Parolan rottingille. Minusta tuo rottinkirengas on ihana, niitä on vielä pari lisääkin, kun ostin niitä varalle jos innostun askartelemaan. Niistä voisi ehkä jo alkaa miettimään varovasti joulujuttujakin, onhan se kohta kuitenkin jo marraskuu ♥ Myös joulukalenteria pitäisi kai suunnitella taas, viime vuonna jo heräsi ajatus, josko ompelisin uuden kalenterin sen edellisen, vuosia palvelleen tilalle. Ideoita olisi ainakin mielessä!

Oikein ihanaa sunnuntaita, ja alkavaa uutta viikkoa. Kohti marraskuuta!


2 kommenttia

 1. Ihana tuo kranssi, täytyykin itse kokeilla jospa onnistuisin vastaavan meillekin tekemään. Nuo kivihommat ovat kyllä raskaita, toivottavasti ranne antaa nukuttua, jaksaa taas paremmin.
  Mukavia lokakuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kranssi on tosi simppeli, siinä on mäntyä ja eukalyptusta kieputettu rautalangalla vaan kiinni :-)
   Ranne on tosiaan vaivannut aika lailla, mutta on onneksi jo ehkä aavistuksen parempaan päin. Mikä lie vanha vamma siellä nyt vihoittelee, taisi tulla vaan yliannos rasitusta kerralla :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!