Pihakiveys on vihdoin valmis!


Tämä päivä koitti sittenkin, että pihakivet tuli valmiiksi! Iltahämärissä otin vielä pari kuvaakin, kun en malttanut olla hihkumatta asiaa myös täällä blogissa. Monta viikkoa olen tehnyt niitä kaiken liikenevän aikani, välillä pitkääkin päivää. Joka paikkaa särkee, mutta olen kyllä ylpeä suorituksestani. Toki mies auttoi aina kun ehti iltaisin ja viikonloppuisin, mutta pääasiassa tämä oli minun projektini. Paikoitellen mentiin jo pelkällä ketutuksen voimalla raekuuroissa ja iltapimeällä, mutta pakko oli vääntää ne valmiiksi kun oli aloitettu. Kivet ehti toisaalta odotella pihalla lavoilla kaksi vuotta, että ehkä tätä oli jo riittävästi kypsyteltykin? :-D

22 lavaa kiviä, eli melkein neljätuhatta kappaletta. Yli kymmenen tonnia soraa ja asennushiekkaa, sekä uskolliset ystäväni lapio ja kottikärry. Lopputuloksena noin 150m2 valmista kiveystä. Välillä epäilin että henki lähtee, mutta tässä sitä ollaan, ja selvisin! Tänään ajoin auton ensimmäisen kerran pihaan kivien päälle, ja ai että. Olipa kyllä juhlava tunnelma.

Vähän pitää saumahiekkaa vielä lisäillä kuivemmalla kelillä, nyt kivien päällä näkyy tummempia alueita ennenkuin pinta puhdistuu ylimääräisestä hiekasta. Tyhjiä lavoja viedään huomenna vielä jäteasemalle, ja jotain muutakin pientä viilausta kiveys vielä vaatii, mutta kyllä minä silti nuo nyt valmiiksi julistan. JESSS!

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!


4 kommenttia

 1. Onnea! Uskon yhden piharemontin kokemuksella, että tunne on nyt mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Meillä on onneksi muu piha ollut jo aika hyvällä mallilla, mutta etupihaa on koristanut tosiaan kaksi vuotta sellainen jäätävä kasa kivilavoja. Nyt tuntuu, että piha kasvoi kerralla tosi paljon isommaksi, kun se kasa poistui :-D Tunne on kyllä hieno, pieni miinus toki kipeytyneestä kropasta mutta eiköhän se tästä palaudu kun palataan normaaliin arkeen taas takaisin :-)

   Poista
 2. Wautsi! Ei onnistuisi tältä naiselta... Kaunis lopputulos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä itsellänikin välillä aika tiukassa että jaksoin jatkaa, mutta oon tyytyväinen että se on nyt valmis :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!