kotiliesi

Kuulumisia pihalta ja pääsiäisenvietosta


Talostakoti valkovuokko

Pääsiäinen ja pitkät vapaat tulivat todella mukavaan saumaan, ja sääkin suosii niin ettei ikinä! Arvatenkin päivät on kuluneet pihahommissa :-) Eilen ehdittiin jo avata grillikausi, pestä terassit, siivoilla kukkapenkkejä ja vaikka mitä muutakin. Koira kävi heittämässä kirjaimellisesti talviturkin mereen, ja lapset keräsivät vuoden ensimmäiset valkovuokkokimput. Ihanaa viettää aikaa yhdessä, ja vielä ihanampaa että vapaita on vielä jäljelläkin ♥ Huomiselle ja ylihuomiselle on sovittuna sukulaisvierailuja, joten nämä oman pihan hommat piti tehdä tässä vapaiden alkuun, ja olen kyllä nauttinut pihan rapsuttelusta oikein sydämeni kyllyydestä!

Talostakoti puutarha

kevätesikko

Pihalta löytyy jo ensimmäisiä kukkijoita, ja ei mene varmasti kauaa kun nuo saavat seuraa. Esikot ja scillat ovat ensimmäisiä, ja seuraavana odottelen tulppaaneja ja narsisseja kukkimaan. Kukkivat pensaatkin ovat ensimmäisten kukkijoiden joukossa.

Talostakoti puutarha tulppaaniTerassien ja portaiden harmaa sävy on hieman kulunut talven aikana, joten paikkailen niitä uudella öljykerroksella. Pinnasta tulee taas kuin uusi! Pesussa kokeilin uutta isompaa kastelukelaa* joka tuli Fiskarsilta blogin kautta testattavaksi, ja hyvin toimii. Tuossa on parannusta edelliseen se, että kela pyörii napansa ympäri, ja kun letkua pitää vetää eri suuntaan, ei kelaa tarvitse käydä siirtelemässä erikseen. Myös letkun sisäänkelaus on hyvä parannus!
Samassa Fiskarsin lähetyksessä oli myös pari lapiota ja istutuskauhaa*. Varsinkin tämä tukevavartinen istustuskauha on ihana. Siis niin ihana että tekisi mieli vain käyttämisen ilosta istutella kaikenlaista :-D Harmi että piha alkaa olla aika täynnä, eikä uusille istutettaville ole juurikaan tarvetta. Kasvimaalle pääsen kuitenkin vielä laittelemaan kaikenlaista, ja nyt jo hoidinkin maa-artisokan kevätharvennuksen. Kaikki naapurit ja tutut alkavat olla kyllästettyjä artisokilla, eli nyt pitää keksiä äkkiä uusia reseptejä, joihin saan upotettua vielä ämpärillisen maa-artisokkaa :-DIhanaa pääsiäistä kaikille!

*Fiskarsin tuotteet saatu lahjana blogin kautta 
2 kommenttia

  1. Ihanaa kun kevät saapuu! Täällä olen kanssa jo useita kukkasia bongaillut. Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihanaa on just se sana joka mielessä pyörii kun tuolla pihalla saa häärätä ♥ Kivaa pääsiäistä sinullekin! :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!