Kaiken takana on nainen?
Sain Talo Luckin emännältä haasteeksi kertoa perheemme sisäisestä työnjaosta sisustusasioissa. Että onko jako kenties perinteinen vai jotakin ihan muuta?  Kiitos haasteesta! Linkki alkuperäiseen postaukseen on tässä. Kuvituksena tässä yllä viikonloppuna Lidlistä ostamani kiva kasvi Tähkämaija (Calathea crocata).

Kysymykset olivat seuraavat: 

1. Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun? 

No, vastaus on tavallaan helppo. Meillä työnjako on sekä erittäin perinteinen, että varsin tavanomaisesta poikkeava. Perinteinen siltäosin, että sisustus on hyvin pitkälti minun käsissäni. Poikkeavaksi työnjakomme tekee se, että myös molemmat rakennusprojektimme ovat olleet lähes kokonaan minun vastuullani. Tähän on moniakin syitä, mutta suurin on se, että minä olen meidän perheen aikuisista se, jolla on sekä koulutuksen, että työn kautta kosketuspintaa rakennusalaan. Eli minulla pysyy paremmin vasara kädessä, jos niin voi sanoa. Toki mies on ensimmäisen talon rakentamisen aikana hankkinut itselleen ison tukun uusia taitoja, eikä ole ollenkaan kädetön tekemään käytännön hommiakaan, mutta edelleen päävastuu on minulla. 

2. Jos vastasit ei: Toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Koska vastasin ei, niin nämäkin kysymykset koskevat minua. En oikeastaan toivo. Nykyinen systeemimme on todettu oikein toimivaksi, ja kaikki ovat tyytyväisiä. Saan mieheltä mielipiteen jos sellaista pyydän, mutta tiedän, että hän luottaa minun ratkaisuihini, ja uskallan tehdä isojakin päätöksiä tarvittaessa myös yksin. Yhteisymmärrys aiheesta on molemminpuolista. Toki jos olisimme ostamassa vaikka sohvaa, menisimme katsomaan niitä yhdessä koska se olisi mukavampaa niin. Ikeakalusteiden kasaamisessa mieheni on erittäin lahjakas!

3. Eroaako makunne toisistaan?

Siltäosin kyllä, että mies on aika tyytyväinen melkein mihin vain. Mutta toisaalta hän osaa arvostaa hyvin laitettua tilaa ja kaunista kotia. Itseltään häneltä kuitenkin puuttuu siihen vaadittava visiointikyky.

4. Riitelettekö sisustusratkaisuista?

Ei. Ikinä! Voisiko turhempaa ajanhukkaa olla? :-D

5. Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä, vai erikseen? 

Mielummin yhdessä. Jos kuitenkin osuu hieno löytö eteen vaikkapa kirpputorilla jossa olen yksin, ei sekään haittaa. Isot hankinnat suunnitellaan usein niin, että minä etsin etukäteen valmiiksi erilaisia vaihtoehtoja, ja kysyn mikä niistä olisi miehelle mieluisin. Mies saa myös avustaa kuljetuksessa ja kassalla ;-)


6. Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän? 

Jos ajattelee työnjakoamme, niin tavallaanhan sen voisi nähdä niin, että mies joustaa kaikessa. Tai sitten niin, että kompromisseja ei tarvitse tehdä lainkaan, koska erimielisyyttäkään ei ole. Hän tosiaan ihan aidosti pitää minun valinnoistani, ja on iloinen siitä että minä laitan kotia kauniiksi. Häneltä itseltään se jäisi kenties tekemättä. Samoin uuden talon suunnittelussa hän on antanut vetovastuun minulle, koska ei omien sanojensa mukaan osaa hahmottaa olemassa olematonta tilaa ja sen pintoja. Ja minä taas kykenen mielessäni "käyskentelemään" uudessa talossamme ja katselemaan sen tiloja niillä kuuluisilla sielun silmillä, vaikkei koko taloakaan vielä olisi olemassa (nythän se onneksi jo on). Olemme tässä asiassa vain todellakin eri planeetoilta, mutta täydennämme toisiamme!

Lisäkysymyksenä Heidi kysyi vielä, että miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä?  Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitko hiovasi puolison maun paremmaksi/ toisenlaiseksi?

Tämä on tavallaan vähän vaikea kysymys. Olen nimittäin vieraillut mieheni kotona ensimmäisen kerran silloin, kun hän jakoi vielä huoneensa isosiskonsa kanssa, ja kodin sisustus oli anopin käsialaa :-D Ja silloin viisitoistavuotiaana en todellakaan miettinyt heidän sisustustaan, vaan joku kiva kappale c-kasetilta oli paljon kiinnostavampi asia. Hänen omassa kämpässään sisustus oli toki juurikin sitä mitä edellä kirjoitetun perusteella voisi ajatella, eli hyvin käytönnöllistä ja tarpeen sanelemaa :-)

*muoks, onohdin haastaa eteenpäin! Eli laitan haasteen 
sekä 

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!


5 kommenttia

 1. :) Tähän haasteeseen en olekkaan vielä törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin ihan uusi, minkä Heidi vasta aloitti :-)

   Poista
 2. Voi hauskuus! Kiva, kun lähdit mukaan. Teillähän on täydellinen työnjako, joka tuntuu toimivan saumattomasti. Ai että mua nauratti tuon bonuskysymyksen vastaus... 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kieltämättä tässä asiassa meillä on aika sujuvaksi hioutunut tiimi! Ja tuosta muinaisesta ajasta, muistan kuinka menin käymään siellä A:n luona kun hän oli luvannut nauhoittaa (!) minulle yhden kasetin. Muistatko vielä, kun kasetteja kopsattiin tuplamankalla..?! :-D

   Poista
  2. Muistan hieman liian hyvin. Oi niitä aikoja. Kaikki oli silloin paremmin... 😂 tai no.... Ei ehkä ihan kaikki... 👍😃

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!