Havainnekuva vs. todellisuusRakennusaikana yksi meitä suuresti ilahduttanut asia oli arkkitehtitoimiston tekemät havainnekuvat uudesta talosta. Kun kaikkalla oli vain kaaosta (tai siltä se ainakin tuntui) ja raksaestetiikkaa, oli helpompi pitää niinsanotusti katse pallossa kun havainnekuvasta sai hieman vihiä siitä lopputuloksesta joka kaukana horisontissa siinteli. Kuva oli kotona teipattuna seinään, että sen näki jatkuvasti.

Päätin tänään ottaa kuvan samasta kulmasta josta havainnekuvakin on tehty. Aivan samaan en objektiivillani päässyt, mutta idea varmasti tulee jo ilmi? Aika moni asia on toteutunut juuri niinkuin ajattelimmekin, jotkut yksityiskohdat muuttuivat matkan varrella. Lautalattia ei valitettavasti onnistunut, samoin rimakatto jäi tekemättä. Ruokapöydän päällä ei ole ainakaan toistaiseksi Sectoa, ja rappuset tulivat avarampina pinnakaiteilla. Olen valintoihimme kuitenkin tyytyväinen, ja koti on ihan sellainen kuin halusinkin muutoksista huolimatta!

Täällä sitä nyt ollaan. Haaveiden havainnekuvassa! Aika huippua :-)

9 kommenttia

 1. Juuri nämä asiat pitää naisen ja miehen tiellä, kun päivät on pitkiä ja on satamiljoonaa muistettavaa asiaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla pienestä kiinni, että jaksaa taas sen yhden päivän, ja viikon, ja kuukauden jne... Tsemppiä!

   Poista
 2. Tuo on niin ihana kuvakulma teidän kotiin! Kaikki varmaan huokailee ihastuksesta tuota ikkunamaisemataulua katsoessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kikka :-) Meillä ensimmäistä kertaa käyvät kyllä monesti ensimmäisenä sanovat aina olohuoneeseen astuessaan että oho! :-D Kuulema vaikka olisi nähnyt kuviakin meiltä, ei tuon tilan mittasuhteita oikein valokuvista tajua, eli ikkunoiden koko on silti yllätys. Ja onhan ne todella sen 5,3 metriä korkeat :-D

   Poista
 3. Aivan upea koti teillä on! Harvoin tulee tällaiselle sisustus-junkiellekaan tuollaista wow-efektiä. Ja kunnioitus taas nousee näitä rakentamisen ammattilaisia kohtaa, että osaavat nähdä asiat oikeasti noin eksaktisti jo suunnitteluvaiheessa.
  Olen eksynyt blogiisi vasta hiljattain, joten kysyn kenen suunnittelema talo on, vai onko teidän itsenne käsialaa miten pitkälti?

  Kyllä siellä vaan sitten kelpaa asustaa, ja ottaa uudet vuodenajat vastaan tuossa valtavassa maisemataulussa! :)

  Hyvää syksyä!

  Jessy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Havainnekuvahan on tehty tosiaan pohjapiirustuksen perusteella, ja pintamateriaaleja, olohuoneen lamppu ym meillä oli itsellä mietittynä jo silloin, eli niillä eväin saatiin aika täsmällisiä näistä havainnekuvista. Talomme on arkkitehti Antti Heikkilän piirtämä, mutta käytännössä olin itse piirtänyt pohjakuvan jo ruutuvihkoon, ja se sitten muokkautui käytäntöön tuolla arkkitehdin pöydällä. Eli tosi pitkälle meillä oli tämä talo jo päässämme ennenkuin rakentaminen tai edes suunnittelu alkoi. Ensimmäisen talon jälkeen jäi pitkä lista asioita joita "laitetaan sitten sinne seuraavaan taloon", ja sieltä ideapankista riitti ammennettavaa :-D

   Hyvää syksyä sinullekin!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!