Lokakuu pihallaKirpeät ja aurinkoiset päivät ovat vetäneet ihan väkisin pihalle. Vaikka on jo lokakuun puoliväli, on ulkona yhä aika paljonkin vihreää. Osa pensaista ovat vaihtaneet väriään kauniin syksyisiin sävyihin. Betonilaatikoiden maahumalat ehtivät aikamoisiksi ryöpyiksi, vaikka ne istutetiin vasta ihan loppukesästä. Näyttäisi olevan siis tehokas peitekasvi, jos sellaista joku kaipailee! 

Täällä asuessa on tullut jo bongailtua jos jonkinlaisia lintuja. Meren läheisyys näkyy ja tuntuu myös lintulajeissa. Talon yli ovat lentäneet tavallisempien pikkulintujen lisäksi ainakin joutsenet, kurki, hanhia ja haikara. Alueella majailee ihan vakituisesti korppeja. Eilen mies bongasi iiiison linnun, ja sai siitä napattua kuvankin. Itse otin majesteetillisesti liidelleestä linnusta vielä pari kuvaa lisää, ja tänään sain  kuvien kanssa ystäviltä tunnistusapua ja lintu määriteltiin merikotkaksi. Aikamoista!


Iltasella innostuin vielä vaihtamaan callunoita pihalle ruukkuun, ja sytytin kynttilänkin. Yhdet pihavalot virittelin jo istutusaltaiden puihin, mutta kävi ilmi ettei niiden pistorasiasta tullutkaan virtaa. Pitää selvitellä huomenna päivänvalossa mistä kiikastaa, mutta mieluusti aloitan jo valokauden pihallakin! Kuulun niihin, joiden mielestä ulkovalot on tarkoitettu ilahduttamaan koko pimeän vuodenajan, eivätkä liity pelkästään jouluun. Joko teillä on laiteltu pihavaloja?

2 kommenttia

  1. Kyllä nyt onkin kelvannut olla ulkona...aivan ihana syksy ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja hassua että puutarhaan on voinut istutella kasveja vielä näinkin myöhään syksyllä :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!