kotiliesi

Diy: himmelikranssi

Törmäsin netissä "jossakin" linkkiin, jonka takaa löysin ohjeen pilleistä tehdyn himmelikranssin tekoon. Ihan kaikkia netistä löytyviä inspiraatioita ei tule tehtyä toteutukseen asti, mutta tämä innosti sen verran, että oli pakko kokeilla. Ensin etsin useammallakin kerralla eri liikkeistä sopivia ohuita pillejä vain huomatakseni että niitä ei ole oikein missään. Lopulta tilasin pillit tuolta samasta paikasta kuin ohjekin oli, eli Paapon sivuilta. 

Kranssin tekoon tarvittiin 105 samanpituista pilliä, minulla pillit olivat 10cm pitkiä. Lisäksi tarvittiin ihan ohutta rautalankaa. Tarkempi kuvallinen ohje löytyy tosiaan täältä (kliks).


Lopuista pilleistä aloin pyöritellä pieniä timantteja, vaikkapa joulukuusenkoristeiksi. Timantteihinkin löytyy ohje samalta Paapon sivustolta. Nämä saattavat tosin päätyä myös erääseen myyjäispöytään vastauksena Sateenkaaria ja serpentiiniä-blogista saamaani hyväntekeväisyyshaasteeseen, mutta siitä ehkä myöhemmin vielä tarkemmin!  


20 kommenttia

 1. Onpa kivan näköinen kranssi! Mäkin ajattelin lopultakin tänä vuonna toteuttaa himmelin, pitää katsoa jos pillejä, aikaa ja intoa jää yli, niin voin koittaa tätäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tein tämän, minulla alkoi sormet syyhyämään että josko tekisi sellaisen roikkuvan himmelinkin. Jonkunlainen ohje pitää kyllä ensin löytää, ei taida ihan omasta päästä tulla kovin kummoista :-D

   Poista
 2. Hitsin hieno! Må haluaisin juuri tuollaisen, mut en oo kyllä ihan varma oisinko niin näppärä, että osaisin tehfäsen isse. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli oikeasti paljon helpompi tehdä kuin mitä ehkä luulisi. Sinä oot niin näppärä käsistäsi että ihan varmasti onnistuu, kokeilemaan vaan! :-)

   Poista
 3. Todella kaunis, mutta epäilen myös, ettei oma osaaminen riittäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Linkin takaa löytyy kyllä hyvät ohjeet vaiheittain, ei siis tosiaan ollenkaan niin hankalaa kuin voisi luulla!

   Poista
 4. Voi eiiii, ei pitäs katsella diy-juttuja kun ei pysty tekemään mitään! Kaunis kuin mikä tuo kranssi <3
  Itse tilasin viime vuonna yhden pillihimmelin ja olikin suunnitelmissa tehdä täksi jouluksi sellainen itse ja muitakin juttuja pilleistä. No, ehkä ensi jouluna sitten... blääh :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan, eikö mitään pientä pystyisi yhdellä kädellä nykertämään..? Jos teet jonkun kanssa yhteistyössä, toinen pitelee rautalankaa ja sinä pujotat? :-)

   Poista
 5. Ei vitsit, miten hieno! Mä en ole koskaan aiemmin nähnytkään himmelikranssia.Kehtaiskohan tuota näyttää anopille, joka on melkoinen näprääjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tämä oli tosiaan aika simppeli tehdä hyvillä ohjeilla, teette anopin kanssa molemmat? :-)

   Poista
 6. Noita pillejä oli Suomalaisessa kirjakaupassa mustana ja punaisena. Valmis mitta noin 10-12 cm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä, kiitos vinkistä! Varmaan kaikki muut mahdolliset kiersinkin eikä missään ollut, ei edes askartelukaupoissa. Aika yllättävää, jotenkin ajattelin että tuollaiset pillihimmelit ja muut on nykyään niin suositttuja että pillit olisi ihan perusjuttu alan liikkeissä.

   Poista
 7. Tosi kivoja nuo pienet timantit. Ne oiskin kivoja koristeita kuusessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sellaisina ne näin, tosin varmasti muitakin käyttökohteita voisi löytyä :-)

   Poista
 8. Happy Monday kaupassakin on. Hetki meni, ennen kuin muistin missä blogissa näin näitä aiemmin http://www.thelittlevillage.fi/2015/11/10-minuutin-himmelit.html

  VastaaPoista
 9. IHania nuo mustat timantit... pitääpä kokeilla itsekin jos vaan mitenkään ehdin. Ei saisi toivoa että lapset sairastuisivat ja saisi jäädä töistä kotiin mutta kun näkee tuollaisia ihania askarteluja mille ei meinaa millään jäädä arkena aikaa (ja viikoloppunakin oon töissä) niin houkutus on suuri...

  Valoisaa Joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä kissanperskule pääsi noihin vain käsiksi, ja ne on nyt ihan muussina. Pitäisi saada aloitettua uudestaan, kun olen luvannut tehdä noita myyjäisiin. Ja ei sitä aikaa oikein tunnu olevan silti vaikka olen kotona kaiket päivät... :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!