Joulukukkien jatkoaika


Eilen sää muuttui vihdoin hieman talvisemmaksi, ja saman tien kun tuli muutama pakkasaste halusin ottaa siitä hyödyn irti ja tehdä taas jääkukkia. Tämä alkaa olla jo perinteinen tapa hyödyntää jo lakastumaisillaan olevat tulppaanit, tälläkertaa ämpäriin pääsivät joulupöydän kaunistukset. 


Mallailin "taulua" muutamaankin paikkaan, ja lopulta se päätyi terassin kanervien joukkoon. Ei ehkä kaunein yhdistelmä kasveja. mutta tuossa ollessaan näkyy tulppaanit myös sisään. Toivottavasti tuo pieni lumi ja pakkanen nyt pysyisivät!


Tein jääkukat samalla neliskanttisella ämpärillä kuin aiemminkin, tulppaanit ämpärin pohjalle ja hieman vettä päälle. Kun astia on ulkona, kannattaa kukkien asento vielä tarkistaa että ne jäävät kauniisti ja varret eivät ole paljoa päällekkäin. Tähän versioon laitoin kepin painoksi varsien päälle jotta ne eivät nousisi pintaan, mutta unohdin käydä poistamassa sen, eli nyt sekin on sitten osana taulua. Eipä tuo näytä onneksi haittaavan! Aiempien vuosien jääkukkia näkyy ainakin täällä ja täällä.

Muistakaahan muuten käydä äänestämässä blogiani sisustusniksit-kilpailussa, meillä olisi tuolla varastotyömaalla ihan todella käyttöä palkintorahoille ;-D Kerran päivässä voi äänestää, ja joka kerta tulee hankkineeksi myös itselleen yhden arvan äänestäneiden kesken arvottavan palkinnon voittoa havittelemaan! 

Ihanaa arkea kaikille joilla se jo alkaa, ja vieläkin makoisampia lomapäiviä niille joilla sellaisia vielä on <3

6 kommenttia

 1. Onpa ihanan näköisiä, todella hyvä vinkki! Toivotaan, että pakkasta jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen huomannut, että jotkut värit jäätyvät nätimmin kuin toiset, esimerkiksi valkoisista tulppaaneista tulee valitettavan keltaisia vaikka niistä mieluusti tekisi tälläisiä lumisia tauluja. Toivottavasti talvi tosiaan jatkuu, ja saisimme enemmän luntakin :-)

   Poista
 2. Ihana kukkakombo! Tuli tosi onnistunut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo noista punaisista tulee tosiaan aika kaunis. Harmillisen huonot on nyt nuo kuvat, ei ollut aikaa mallailla paikkaa ja kuvata kuin pieni hetki, niin piti nyt tyytyä näihin mitä sain äkkiä nappaistua.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!