Mattoehdokas olohuoneeseen

Eilen meillä oli perheellä iso päivä, kun saatiin hyviä uutisia. Ehkä paras joululahja mitä saattoi toivoa, eli yksi iso huoli vähemmän! Nyt kun miehen työkuviot on selkiytyneet, pitäisikin vielä keksiä mitä minä alan tehdä isona työkseni. Mutta ehkä sekin osa elämästä vielä selviää? Olisiko teillä ehdotuksia? Täällä olisi yksi monipuolinen käsillätekijä ja esteetikko vailla järkevää työtä! :-)

Toinen iso asia mitä eilen tuli, oli kauan odotettu olohuoneen matto. Se oli tosin iso lähinnä kooltaan, rullassa oli aikamoinen raahaaminen :-D Tilasin maton Ellokselta alennuskoodilla jo jonkin aikaa sitten, ja nyt kun se vihdoin tuli, en olekaan ollenkaan varma että haluanko pitää sen. Matossa on toki hyvääkin, ainakin koko (200x290cm), edullinen hinta, pehmeys ja kuviointi. Huonoa on taas tuo rusehtava sävy. Jos matto olisi mustavalkoinen tai ainakin vähemmän beige, se olisi melkein täydellinen. Mutta... Koska parkettimme on ihan valkoinen, tuntuu beigeys oikein korostuvan. Sehän voisi toki olla ihan toivottukin efekti, mutta koska omassa mielikuvassani ajattelin tuohon enemmän mustavalkoisen tai harmaan maton, ei tuo nyt oikein iske. En osaa päättää, alanko totutella, vai palautanko maton suosiolla takaisin? Mitä mieltä te olette, hitti vai huti?

Raati ainakin varovaisesti hyväksyy, eilen kissa ei suostunut astumaan matolle ollenkaan, hieman epäluuloinen luonne kun on, mutta tänään tassut upposivat jo mattoon ihan tyytyväisenä :-)


20 kommenttia

 1. Mä kiinnitin matossa huomiota samaan: hyvä koko ja kuvio, mutta vähän tunkkainen värisävy. Jos epäilyttää, niin ehkä kannattaa palauttaa ja jatkaa täydellisen metsästystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaan oikeassa, minä vaan niin kovasti toivoin että tuo olisi ollut hyvä. Ehkä siksi haluaisin että silmä tottuu :-D Mutta voi olla että ei se totu, kun beige on juuri se väri jota en tässä kodissa näe oikein mitenkään.

   Poista
 2. Hei
  matto on mielestäni hyvä. Kivaa kontrastia antaa vaikkei olekaan ihan valkoinen. Ja värinä antaa anteeksi kissankarvat ja lasten pienet sotkut paremmin kuin ihan valkoinen. Ottaisin itse tuon maton ;)
  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en haluaisikaan että kaikki on ihan vitivalkoista, ei sekään ole hyvä (tai joissain kodeissa se on hyvä mutta ei meillä). Vaihtoehtona mietin oikeastaan vaalean harmaata mattoa, mutta toki se olisi värimaailmaltaan kylmempi vaihtoehto. Toisaalta meillä on harmaata muutenkin, esimerkiksi viereisen eteisen lattia on vaalean harmaata laattaa. No, katsotaan vielä, annan sen hetken olla ja tunnustelen :-)

   Poista
 3. Ymmärrän sinun tuskastelun maton sävyn kanssa. Tuo kyllä kivasti lämpöä, mutta jos itseä häiritsee, niin vaihtoon vaan! Pesula pilasi juuri meikeläisen Mum´s:in villamaton, joten täälläkin tuskastellaan mattoasioiden parissa. Ketuttaa ihan kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään sinun mattoa, oliko se Koko iäksi..? Siitä olen haaveillut, mutta siinä arveluttaa niin paljon valkoista ja lapset :-D

   Poista
 4. erityisesti portaita näyttävissä kuvissa sopii oikein hyvin. Kaipaa silti ehkä jotain muutakin puista elementtiä esimerkiksi ikkunoiden suunnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, puu jotenkin pehmentää ja on väriparina matolle. Toki kun tilassa on paikan päällä, niin eri puiset elementit, portaat, keittiönpöytä jne näkyy yhtäaikaa, valokuvissa on vain se yksi suunta aina pysäytettynä :-)

   Poista
 5. Minunkin mielestäni vähän tunkkainen. Harmaita on myös hieman lämpimämpiä sävyjä. Tuo olisi muuten kyllä tosi hyvä, mutta olisipa edes enemmän luonnonvalkoinen. Minäkin säästäisin ne rahat vielä siihen TÄYDELLISEEN.

  Onnea miehelle työkuvioiden selviytymisestä, se on todella tuskastuttavaa kun ei tiedä tuloista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, edes pieni niksaus luonnonvalkoisemmaksi auttaisi minustakin. Nyt tuo on juuri vähän liian beige. Noh, katsotaan, sitä täydellistä en vielä viitsi hankkia, odotan kun lapset vähän kasvaa. Siihen asti joku muukin saa kelvata, en ihan niin pitkään kuitenkaan halua olla ilmankaan mattoa :-D

   Kiitos, työkuviot on kyllä tärkeitä, ja epävarmuus on ollut hieman stressaavaa!

   Poista
 6. Minusta väri on itse asiassa tosi hyvä, sopii hyvin portaikon sävyyn ja musta täydentää. Nythän on taas nousussa tummemmat sävyt, ei kannata hätiköidä, kohta tuota sävyä näkyy joka puolella :). Kuviointi on kaunis! Auttaisiko sävymaailmaan, jos maton lähellä säilyttäisi huonekasvien osalta tuollaisia heleitä vihreitä kuten sohvan vieressä olevan tason lähellä jo onkin ja siirtäis tuon yksittäisen tummeman sävyisen kasvin (upea kasvi sekin) johonkin hieman kauemmas matosta. Teillä on kaunis koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä näkemyksestä! Kasvien paikkoja voisi tosiaan miettiä, ne on tosin melkolailla niiden valovaatimusten mukaan aseteltu eli enemmän ja vähemmän valoa tarvitsevat. Mutta pientä siirtelyä voisi ehkä tehdä. Tosin en usko että se lopulta kovin paljon vaikuttaa maton yleisilmeeseen, tuo matto on nimittäin niin iso että se näkyy lähes joka puolelta alakertaa, ja kasvit jää monesti vähän "nurkan taakse" riippuen mistä suunnsta olohuoneeseen katsoo. Mutta pohdiskelen, nyt matto on ollut jo muutaman päivän lattialla, ja olen siihen ehkä jo hieman tottunutkin :-) Lisäksi sain tuttavapiiristä muutaman varaottajan matolle, niin saan rauhassa sovitella eikä tarvitse palauttaa sitä sinne Ellokselle, vaan saan sen sitten eteenpäin tarvittaessa muutenkin.
   Kiitos kun kommentoit!

   Poista
 7. Mun mielestä väri on kiva. Mun mielestä tuosta tokasta kuvasta huomaa sen, että se sopii tilaan. Menee kivasti yhteen olkkarin pöydän kanssa :) Kuvio on kiva ja tuo tilaan pehmeyttä. Mutta oikeasti, jos yhtään epäilet niin vaihda. Täällä tuskailtiin myös pitkään olkkarin maton kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen vaikeaa onkin tämä maton valinta ollut, en ole varmaan minkään sisustukseen liittyvän asian kanssa painiskellut näin, useimmat muut esineet ovat vaan "tupsahtaneet" jostakin meille :-D

   Poista
 8. Teillä on ihanan selkeä moderni mutta vintage/retrohenkinen koti/sisustus. Sellainen ajatus tuli mieleeni, että onko tämä liian erilainen tyyliltään(värimaailmaltaan) yksistään kokonaisuuden kanssa? Varmaan tuo maton pohjavärin rusehtavuuskeltaisuus tekee sen ristiriitahaasteen?. Kuvio toimisi itsessään ihan loistavasti. Mikäli pitäisin itse tämän marokkohenkisen maton, lisäisin joukkoon kuten joku ehdottikin jo - ikkunan puolelle alueelle esim. puisen nojatuolin, tarjoiluvaunun tms.. Nojatuoleista tuli mieleeni sellainen rento, mutta modernin (esim nahkaistuimella). Modernisti Kodikkaan Kertulla on ainakin ollut jossain vaiheessa yksi sellainen vaihtis. Sitten on se yksi toinen malli mielessä jossa on enemmän solkimaisesti toteutettu nahkainen istuinosa.

  Toisaalta jokin esim. punainen kelimhenkinen tai itämaistyylinenkin matto vois olla aika hauska ja tuoda tilaan kivaa säpinää/kontrastia.

  Ja teille sopisi myös jokin tosi graafinen matto myös :D. Teillä on niin upea koti että tuonne sopisi mikä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole ajatellutkaan että täällä olisi kovin retrohenkistä, edellisessä kodissa meillä oli sitä niin paljon enemmän, mutta nyt on tosiaan aika paljon modernimpaa. Ehkä pieniä vivahteita kuitenkin on, varsinkin nuo pinnakaiteet on vähän fiftarityyliset, ja osittain ihan tarkoituksellakin :-) Ja onhan kalusteissa myös vanhaa mukana. Kaikkein retroimmat aarteeni olen kuitenkin piilottanut nykyään varastoon :-D

   Aika graafista mattoa olin ajatellut itse, tuossa matossa tosiaan kuvio miellyttää kovastikin, mutta väri on se mikä arveluttaa. Kalustuskin varmasti elää vielä, ollaan asuttu täällä kuitenkin vasta alle puoli vuotta, ja itse koen että sisustus on vielä ihan raakile. Sen kypsyminen vie aina aikansa, uskoisin että vuoden päästä alkaa olla jo palaset enemmän kohdillaan!

   Kiitos paljon kun kommentoit ja pohdiskelit tätä!

   Poista
 9. Omasta mielestäni matto sopii loistavasti tilaan, varsinkin portaideb suuntaan kuvatussa kuvassa näyttää hyvälle. Matto tuo kivasti kontrastia ja "sävyä" sisustukseen. Mielestäni matto kaipaisi kuitenkin "sävyparia" esimerkiksi sohvalle / ikkunoiden suuntaan / eteen. Anna vielä matolle mahdollisuus... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Hertta! Olen samaa mieltä, että portaikko on hyvä pari matolle koska siinä on puunsävyä. Ikkunoiden suunnassa on keittiö ja ruokailutila myös, ja pöytämme on koivuinen, eli siinämielessä sielläkin suunnassa on lämpimämpää sävyä myös. Se ei vain näissä kuvissa nyt näkynyt :-) Silti päädyin toiseen, hieman vaaleampaan mattoon, mutta tämä sai jäädä myös vaihtomatoksi :-D

   Poista
 10. Oi, minä kiinnitin ensimmäisenä huomiota siihen että onpa kiva twisti, just tuo maton väri, vähän lämpimämpänä sekoittaa mukavasti pakkaa :) En ottaisi yhtään kylmemmän sävyistä. Näin meitä on monenlaisia silmiä :) Ihana ihana koti sinulla, nautin taidostasi yhdistää asioita.
  Kaunista ensi vuotta! Kadi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että pieniä kontrasteja on hyvä olla, mutta löysin vaihtoehdoksi toisen maton joka on myös lämpimän vaalea, mutta ihan pikkuisen valkoisempi kuin tämä. Samoin kuviot ovat siinä mustat kun tässä ruskeat, ja se teki mielestäni maton ilmeelle isomman muutoksen kuin pelkkä pohjaväri. Nyt tuohon uuteen mattoon olen tyytyväinen, se tuo juuri sitä sopivaa lämpöä mitä karvamatolla hainkin, mutta ei ole liian hallitseva väriltään :-) Uudempi matto näkyy ehkä uudemmissa postauksissa ainakin hieman.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!