Pillitimantit kuuseen


Tänään on viisitoista yötä jouluun! Tänään on myös oma päiväni Kotopirkkojen joulukalenterissa, ja ajattelin ottaa esille nämä tekemäni pillitimantit. Näihin tarvitsee

-ohuita pillejä
-ohutta rautalankaa
-puuhelmiä
-narua
-pihdit rautalangan katkaisemiseen


Yhteen timanttiin tarvitsee kolmen mittaisia pillejä, itse käytin mittoina 7cm, 4cm ja 3cm. Kaikkia kokoja tarvitaan kuusi kappaletta. Pillien mittoja muuttamalla saadaan timantit mittasuhteet muuttumaan, pidemmillä pitkillä pilleillä tulee korkeampi timantti, lyhentämällä taas pulleampi versio. Kokeilemalla selviää mikä miellyttää omaa silmää eniten!

Aluksi pujotetaan neljä pilliä rautalankaan; 4cm, 7cm, 7cm ja taas 4cm. Näistä kiedotaan kehikko, ja rautalanka jää toiseen päätyyn. Sitten aletaan lisäämään uusia sivuja timanttiin, aina muistaen laittaa rautalankaan ensin lyhyempi tai pidempi pätkä sen mukaan kummassa päädyssä timanttia rautalanka on edellisen kierroksen sitomisen jäljiltä. Kun kaikki sivut on tehty, pujotetaan rautalanka jonkun sivun puoleen väliin pillien saumaan, ja lisätään poikittain tuleva pilli (ne 3cm pätkät). Kun kaikki pillit on paikoillaan, nippaistaan hyvin sidottu rautalanka siististi poikki ja solmitaan timantiin ripustusnaru. Itse pujotin naruun vielä puuhelmen, ja lopuksi narut solmuun. Erilaisilla naruilla ilmettä saa muutettua paljonkin!


Nämä timantit lähtevät teurastamon myyjäispöytään vastauksena Sateenkaaria ja serpentiiniä-blogin heittämään hyväntekeväisyyshaasteeseen

"Canelipuu ry toimii Intiassa, Länsi-Bengalin osavaltiossa Sundarbansin alueella, pienessä maalaiskylässä nimeltään Ateswartala. Yhdistyksellä on siellä koulu, joka on toiminut vuodesta 2010 saakka. Oppilaita koulussa on vuoden 2015 alusta lähtien 218 ja koulu tarvitsee lisärakennuksen opetuksen turvaamiseksi. Lahjoituksina kerätty rakennussumma on saatu täyteen ja rakennustyöt ovat käynnistyneet. Yhdistys kerää rahalahjoitusten lisäksi tuloja opetukseen, kouluruokailuun ja rakennusten ylläpitoon erilaisilla tapahtumilla - esimerkiksi myymällä käsitöitä Teurastamon joulumyyjäisissä."

Mukavaa joulumieltä kaikille! 

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ohje on tarpeeksi selkeä :-)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, meille on pojan kanssa iskenyt askartelukuume, tämä voisi olla meillekin tarpeeksi helppo. Ehkäpä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Tämä on kyllä suhteellisen helppo, itse koin työläimmäksi vaiheeksi pillien katkomisen oikean mittaisiksi paloiksi :-)

   Poista
 3. Nää on niin hienoja!! Just sellaisia koristeita, jotka voi olla munkin kuusessa. Ei liikaa blingblingiä, mutta ilmeikkäitä.

  Kiitos, kun oot mukana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että ei mennyt ihan metsään (heh) :-) Mielellään olisin tehnyt niitä isommankin määrän, mutta onneksi edes muutama sentään tulee nyt myyntiin!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!