Joulukuun ekana


Joulukuun alku sai kaivamaan joulutarvikkeita pikkuhiljaa esiin. Jo usemman vuoden käytössä ollut ompelemani kankainen joulukalenteri pääsi olohuoneen seinälle. Marrasmänty sai jatkoajan jouluhavuna, kun ripustelin siihen keraamisia kastehelmi-koristeita joita tehtailin viime vuonna. Ikkunalle pääsi valotähti, tarkoitus oli tosin laittaa iso paperitähti mutta se on tehnyt muuton yhteydessä katoamistempun, kuten aika moni muukin tavara... Ehkäpä se vielä jostakin löytyy?

Olohuoneen villamatto siirtyi keittiöön kaikua poistamaan ja tunnelmaa luomaan, ja olohuone on nyt ihan paljaalla lattialla. Viime viikonloppuna tuli mattoon liittyen notkuttua yhdessä jos toisessakin nettikaupassa, ja vaikka maailma on puolillaan kauniita mattoja, ei juuri sitä oikeaa meinannut löytyä millään. Tai no, tiedän kyllä minkä ihan oikeasti haluaisin, mutta koska pienet lapset ja rajallinen raha, oli päädyttävä johonkin muuhun kuin aitoon Beni Ouarainiin. *huoh*, Vaikka periaatteessa vastustan tuotekopioita, on tässä asiassa kyllä yleinen muotisuuntaus nyt puolellani. Mattoja tehdään nyt todella paljon samaan graafiseen tyyliin kuin Benit, eli samaa visuaalista ilmettä on tarjolla edullisemminkin. Ehkä sitten kun lapset on hieman kasvaneet, uskaltaisi panostaa mattoon vähän enemmän, ja hankkia sen ihan aidon ja oikean? Aika näyttäköön :-)

Nyt taidan mennä ottamaan torttutaikinan pakkasesta, koska kyllähän joulukuun ensimmäinen päivä on ihan riittävä syy tehdä luumutorttuja! Kivaa viikkoa kaikille :-)


10 kommenttia

 1. Ihanan värikäs kalenteri! Mä tein meille mustavalkoisen..oonko vähän tylsä ;) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Et oo tylsä ollenkaan, minäkin saattaisin nyt tehdä vähän vähemmän kirjavan jos nyt aloittaisin tekemään. Silloin neljä vuotta sitten minulla oli aika värikäs kausi meneillään :-D Toisaalta kyllä tuo minusta sopii tännekin, vaikka tämä koti onkin aika paljon mustavalkoisempi kuin edellinen talo!

   Poista
 2. Aivan superhieno kalneteri ja sopii tyyliisi täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hauskaa kuulla että minulla on mielestäsi oma tyyli, itse sitä ei niin tule ajatelleeksi. Ehkä olen siis ollut kuitenkin jotenkin johdonmukainen, jos neljä vuotta vanha kalenteri sopii myös uuteen kotiin edelleen? :-D

   Poista
 3. Teillä on kaunis koti . Ihastuin tuohon kalenteriin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina <3 Kalenteri on kieltämättä aika suloinen, ja se oli ihan ensimmäinen ompelukseni kun päätin opetella aikuisena (puutyötaustalla) ompelemaan :-)

   Poista
 4. Teillä on kyllä kaunista! Jäin tällä kertaa katselemaan tuota ruokapöytä-kuvaa. Meillä on samanmoinen pöytä ja sama mattokin, mutta kerropa, miten saat pidettyä tuon maton puhtaana tuolla pöydän alla! :) Meillä oli aluksi valkoinen matto pöydän alla, mutta koska se olisi pitänyt pestä kutakuinkin joka päivä, olemme tyytyneet olemaan ilman mattoa. Matto keräisi kivasti murut, mutta miten tuota mattoa voi edes pestä?

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia! Se on totta, että parketin pyyhkii paljon helpommin puhtaaksi kuin maton. Toisaalta minulla on ollut ennenkin villamatto ruokapöydän alla, se on siitä mukava että nesteet ei imeydy siihen mitenkään nopeasti, eli ehtii kyllä pyyhkimään. Muutenkin villa on vähän likaahylkivää, eli suurimmat liat saa kyllä imurilla ja rätillä pois. Katsotaan nyt kuinka kauan matto saa tuolla olla, nyt se on ollut vasta pari päivää ja ainakaan toistaiseksi en ole vielä epätoivoinen sen siivouksen kanssa :-)

  VastaaPoista
 6. No niin, oltiinpas tosiaan samiksia otsikon(kin) suhteen :) Teillä on kyllä niin kaunista ja ihanan avaraa! Olen kokenut, että nuo villamatot ovat suosiollisempia lian suhteen kuin monet muut. Kyllä ne vaan hylkivät likaa. Toivotaan ja uskotaan siis, että matto menestyy ruokapöydän alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuo tosin ei ollut varmaan ihan persoonallisimmasta päästä otsikointeja, olen luultavasti toistanut itseäni tässä jo aiempien vuosien vastaavina päivinä :-D
   Kiitos, toivon samaa että matto sinnittelisi tuossa, ja jos menee ihan kamalaksi niin voihan sen sitten vaikka kääntää :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!