Lokakuu ja jouluvalot

Huonekuusi, jouluvalot, keittiö

huonekuusi ja jouluvalot

Huonekuusi, jouluvalot, tunnelma

Huonekuusi, jouluvalot, joulu, tunnelma

Heipä hei! Moni varmaan ajattelee, että nyt on vasta lokakuu, ei mitään jouluvalojuttuja vielä :-D Vaan nyt ei mahtanut minkään, ulkovalot oli jotenkin ihan pakko jo laittaa kun on niiiin pimeää. Itse en ole niitä koskaan ajatellut pelkästään jouluvaloina, vaan ennemminkin pimeän vuodenajan ilona. En siis ota valoja heti joulun jälkeen poiskaan, ainakaan pihalta! Keväällä sitten vasta. 

Samassa laatikossa ulos tulevien kausivalojen kanssa oli myös muutama sisäkäyttöön tarkoitettu valosarja, ja en voinut vastustaa kiusausta laittaa tuohon pieneen huonekuuseenkin jo tuikut tuikkimaan. Valaistuna pikkukuusi on kieltämättä todella jouluinen, mutta nyt annan palaa, ja otan hyviä fiiliksiä ja tunnelmaa sieltä mistä sitä on tarjolla! Eilen laitoin vielä suosikki-joululevynikin soimaan, ja liput joulukonserttiinkin on jo varattuina. Ah! Illallispöydässä lapsetkin huokailivat että onpa ihanaa tämä musiikki ja valot, eli raati hyväksyy. 

Tunnelmallista viikkoa, täällä odotellaan jo kovasti sitä tälle viikolle luvattua lunta :-)


12 kommenttia

 1. Nyt on kyllä jo valojen aika. Itse kutsun niitä talvivaloiksi. Meillä kun ne ei ole pelkästään joulun ajan valot, vaan niitä poltellaan tämä synkkä lumeton jakso ja vielä hetki joulun jälkeenkin. Voi että, toivottavasti saatais lunta! Kivaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvivalot, kausivalot, samaa mieltä olen, ei ne ole tosiaankaan pelkät jouluvalot! Moni kuitenkin tuntuu niin ajattelevan, mutta onneksi tässäkin asiassa saamme olla erilaisia :-)
   Kivaa viikkoa sinnekin, pitänee lähteä etsimään lumikolat ja lapiot varaston uumenista esille :-D

   Poista
 2. Jaa...minulla jo muutaman viikon on valoja ollut...tunnelmavaloina..:) Viikonloppuna jo takapihan porttikin valaistiin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla etten olekaan yhtään liian aikaisessa! :-) Valaistu portti kuulostaa tosi ihanalta <3

   Poista
 3. Kaunis toi sisäkuusi. Voihan sen ajatella olevan kaamosvalokuusi :) :) Nyt on niin pimeää että valoja tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että tämä vuodenaika kaipaa ehdottomasti lisävaloa! Ja kaamosvalokuusi on ihan loistava nimitys! :-) Viime vuonna meillä oli marrasmänty, mutta siinä ei ollut valoja :-D

   Poista
 4. Kyllä kausivalojen aikaa on juuri nyt. Nyt on jo niin pimeää, että ei arkisin ehdi valoisalla ulos. Pimeää aamulla töihin lähtiessä ja iltapäivällä kun kotiin tulee.
  Eli, valot vaan esille! Ja, taidankin tästä lähteä vielä huonekuusen ostamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin on! Ja onnea huonekuusen hankintaan :-) Minulla on ollut edellisessä kodissa niitä jo kaksi, mutta jostain syystä viherpeukaloni ei saanut niitä pysymään hengissä. Nyt meinasin kokeilla vielä täällä kodissa, jospa se olisikin ollut valon määrästä kiinni?

   Poista
 5. Kyllä, ne on ehdottomasti kausivalot pimeän kauden varalle! Itsekin olisin kotona käydessä halunnut ne jo pihalle viritellä, mutta viime vuonna meni kummatkin ulkovalot roskiin, joten uudet täytyisi hankkia. Ja huonekuusikin houkuttaisi, minun hoidossa se ei tosin montaa kuukautta kestä, joten taidanpa säästää sen hankinnan lähemmäs joulua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten jännä juttu jota itsekin valoja laitellessa mietin. Ne kestää tosi vähän aikaa, pahimmillaan vain sen yhden talven! Miksiköhän? Meillä onneksi viimevuotiset nyt vielä toimi, mutta oli aika työn takana löytää niihin ne muuntajat. Fiksuna kun en vissiin ollut laittanut niitä samaan paikkaan valojen kanssa :-D

   Poista
 6. Nyt todellakin tarvitaan paljon valoja ja ihan kaikenlaisia! Sama se miksi niitä nimittää, mutta kyllä täälläkin ollaan jo ripisrteltu jos jonkinlaisia tunnelmavaloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vuoden pimein aika taitaa olla käsillä, onneksi pian saadaan ilmeisesti lunta niin maailma valostuu taas hieman :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!